از چه چیزهایی مجاز نیستیم در سفر عکس بگیریم؟

مقاومت در مقابل عکس گرفتن از منظره ای زیبا یا صحنه ای جالب توجه در سفر گاهی به راستی دشوار است. اساساً بخشی از لذت رفتن به مسافرت مرور عکس ها پس از بازگشت به خانه است. با این وجود لحظاتی در سفر وجود دارند که شما باید در مقابل وسوسه ی عکس گرفتن تسلیم نشوید و دوربینتان را در کیفتان بگذارید. دلیل این امر منع قانونی یا اخلاقی برای عکس گرفتن از برخی آیتم ها، اشخاص و مکان ها است. فکر نکنید اگر در جایی که عکاسی ممنوع یا ناپسند است هر طور شده عکسی بیندازید فردی زرنگ هستید. این کار نه تنها فرهنگ بالای شما به عنوان یک توریست را زیر سؤال می برد بلکه برایتان عواقب قانونی در پی خواهد داشت. با 2Safar همراه شوید تا در این باره اطلاعات بیشتری به دست بیاورید.

2safar

برخی موزه ها و آثار هنری

عکس برداری در اکثر موزه ها منعی ندارد. بسیاری از موزه ها مانند موزه ی هنری متروپولیتن در نیویورک به شما اجازه می دهند در صورت خاموش کردن فلاش دوربین از هر آیتم موزه که می خواهید عکس بگیرید. در برخی موزه ها نیز مانند موزه ی اورسی فرانسه عکاسی به تازگی آزاد شده و منع قانونی آن برداشته شده است. اما بعضی موزه ها مانند موزه ی ون گوک در آمستردام همچنان مقررات سفت و سختی در ارتباط با عکاسی وجود دارد و اصلاً اجازه ی عکس برداری جز در نقاط تعیین شده داده نمی شود. همچنین عکس گرفتن از سقف کاخ سیستین در واتیکان یا مجسمه ی دیوید اثر میکل آنژ در فلورانس به طور کلی ممنوع است.

نکته ی مهم این است که هرگز سعی نکنید در جایی که عکس برداری ممنوع است یواشکی عکس بگیرید. فکر نکنید اگر حواس نگهبان یا راهنمای موزه به شما نیست می توانید سریع عکسی بیندازید چون چیزی که در موزه فراوان است دوربین های مدار بسته ای است که همه چیز را تحت کنترل دارند. شاید قسر در بروید اما اگر مشکلی پیش بیاید و دوربینتان ضبط شود، نمی توانید کسی جز خودتان را سرزنش کنید.

2safar

ساختمان ها و آرامگاه های مذهبی

ساختمان هایی چون کلیسای وست مینیستر و تاج محل در انگلستان و هند به قدری معروف هستند که نماد کشورهایشان محسوب می شوند. در واقع بازدید کنندگان فراموش می کنند که این ساختمان های مشهور آرامگاه هستند و رعایت احترام فرد مشهور یا مقدسی که در این محل دفن شده است واجب می باشد. در مکان هایی از این قبیل شما فقط اجازه دارید از نمای بیرونی ساختمان عکس بگیرید. مقابل وسوسه ی گرفتن سلفی با سنگ قبر افراد مشهور مقاومت کنید و به قوانین و همچنین مقدسات احترام بگذارید. به جز این دو مکان در بسیاری دیگر از مقبره های جهان از جمله آرامگاه لنین در روسیه عکس برداری ممنوع است.

نباید از نداشتن عکسی یادگاری در این مکان ها غمگین شوید. کافی است سری به گیفت شاپ این اماکن زده و هر تعداد عکس و کارت پستال که می خواهید از آن جا خریداری کنید.

2safar

داخل ساختمان های دولتی

در سال 2015 کاخ سفید پس از 40 سال ممنوعیت عکاسی از داخل کاخ را لغو کرد و به بازدید کنندگان این اجازه را داد که از تک تک لحظات بازدید خود از کاخ عکس بگیرند. این لغو ممنوعیت با پیگیری میشل اوباما همسر رئیس جمهور سابق آمریکا امکان پذیر شد.

با وجود آزادی عکاسی در کاخ سفید، شما در اغلب ساختمان های دولتی در دنیا اجازه ی عکاسی ندارید. حتی برخی ساختمان ها مانند کاخ باکینگهام که امکان بازدید و برگزاری تور توریستی را فراهم ساخته اند اجازه ی عکاسی از قسمت های اداری را نمی دهند. برخی نقاط نیز مانند ساختمان سازمان ملل اگر چه عکاسی جایز است اما فیلم برداری ممنوع می باشد.

2safar

در ساختمان های دولتی که عکس گرفتن ممنوع است، به هیچ وجه دوربین خود را از کیف خارج نسازید. تخطی از این قانون عواقب سختی را برایتان به دنبال خواهد داشت و حتی ممکن است به جرم جاسوسی دستگیر شوید.

گرمابه ها و سونا ها

این یک فرهنگ جهانی است که هرگز نباید در مکان هایی که مردم نیمه برهنه هستند عکس بیندازید. اما برخی مردم دوست دارند یواشکی از این مکان ها عکس بیندازند و نمی دانند چقدر کارشان زننده است. برای این که به عمق قبح این کار پی ببرید تصور کنید در اتاق رختکن یا پروی که لباستان را عوض می کنید دوربین مخفی کار گذاشته اند. عکس گرفتن از خصوصی ترین لحظات زندگی مردم شبیه به همان دوربین مخفی است. در کنار دریا و استخر نیز اگر قصد عکس گرفتن دارید دقت کنید که هیچ کس در کلوز آپ نباشد و چهره ی کسی مشخص نشود.

2safar

زندگی خصوصی مردم محلی

در سفر ممکن است نکات زیادی از زندگی مردم برایتان جالب باشد و بخواهید عکس یادگاری بگیرید اما نباید دائماً با دوربین خود برای دیگران مزاحمت ایجاد کنید. اگر در مکان های عمومی تمایل به عکس گرفتن از مردم دارید باید قبلش اجازه بگیرید. هرگز به فکر عکس انداختن از بچه های مردم نباشید مگر آن که پدر و مادر مشخصاً اجازه بدهند. عکس گرفتن از کودکان و انتشار آن در شبکه های اجتماعی بدون اجازه ی والدین حتی می تواند برای شما عواقب قانونی در پی داشته باشد. جالب است بدانید خود والدین نیز اغلب عکس کودکان خود را در شبکه های اجتماعی منتشر نمی سازند و این کار را بی احترامی به حریم کودک می دانند.

2safar

برای عکاسی از لایف استایل مردم در سفر سعی کنید برخوردی دوستانه، گرم و مهربان داشته باشید و سر صحبت را با مردم باز کنید. در این صورت می بینید که آن ها به راحتی به شما اجازه ی عکس گرفتن خواهند داد. اما اگر فقط با خودخواهی در فکر پر کردن گالری عکس دوربین خود باشید، این حس را به مردم می دهید که مزاحم آن ها هستید و ممکن است با برخوردی بد مواجه شوید.

2safar