توصیه های از تاریخ گذشته ی سفر که هنوز برخی مردم به آن ها پایبند هستند

محتاط بودن در سفر و گوش کردن به توصیه های دیگران بسیار مفید است، اما اگر هنوز قبل از سفر از پدربزرگ خود که آخرین سفرش مربوط به دهه ی هشتاد میلادی بوده است مشورت می خواهید این مقاله را بخوانید و توصیه های از تاریخ گذشته و دمده را به فراموشی بسپارید!

در سفر ولخرج باش و به خودت حسابی خوش بگذران! معلوم نیست سفر بعدی ات کی باشد؟

اگر چه این توصیه تا حدودی درست است اما همین که شما بخشی از پس اندازتان را صرف سفر و تعطیلات کرده اید کافی است و مجبور نیستید تا آخرین ریال حساب بانکی تان را به خیال اینکه "خدا می داند سفر بعدی کی باشد" به هدر بدهید. اگر در زندگی عادی خود بیشتر از ماهی یکی دو بار به کافی شاپ نمی روید، لازم نیست در سفر دائم خود را به کافی شاپ مهمان کنید. اگر غذا خوردن در رستوران های گران قیمت فراتر از بودجه و سطح زندگی شماست، در سفر هر وعده به چنین رستوران هایی نروید. کمی دست و دل باز بودن در مسافرت خوب است اما فراموش نکنید زندگی بعد از آن نیز ادامه خواهد داشت و پول به راحتی به دست نمی آید!

2safar

قدر تک تک لحظات سفرت را بدان، پیر که بشوی تازه می فهمی این سفر ها هرگز تکرار نمی شود!

این توصیه نیز از جهاتی صحیح می باشد اما اگر واقعاً می خواهید قدر سفرتان را بدانید آن گوشی موبایل را کنار بگذارید و هر پنج قدم از خودتان سلفی نگیرید! نه اینکه از صبحِ خروس خوان تا پاسی از شب به اسم بهانه ی استفاده از تمام لحظات سفر خود را به شدت خسته کنید یا آنقدر راه بروید که فلج شوید. همیشه در ذهن داشته باشید وقتی بعد ها به این سفر فکر کنید چه چیزی در خاطرتان نقش خواهد بست؟ خستگی طاقت فرسا یا شادمانی و انرژی دلپذیری که در وجود خود حس می کردید؟

2safar

با دقت برنامه ریزی کن که هیچ چیزی را از دست ندهی!

این توصیه معمولاً منجر به سفری می شود که زیادی شلوغ، دقیق و خسته کننده است. در یک سفرِ بیش از حد برنامه ریزی شده شما نمی توانید خود جوش باشید و به حرف دلتان گوش کنید. نمی توانید چیز جدیدی کشف کنید یا به بازدید از مکانی بروید که تصادفاً چشمتان به آن افتاده است.

2safar

مواظب غریبه ها باش و با آن ها هم صحبت نشو!

بخش بزرگی از لذت سفر آشنایی با آدم های جدید است. سفر فقط بازدید از مکان های تاریخی یا جاذبه های طبیعی یک سرزمین نیست، بلکه این معاشرت با مردم محلی و آگاهی از سبک زندگی و فرهنگ آن ها است که تجربه ی شما را از سفر غنی می کند و چیز های فراوانی به شما می آموزد. حتی بد نیست گاهی خودتان به غریبه ها نزدیک شوید و سر صحبت را باز کنید. این توصیه های قدیمی را به فراموشی بسپارید و دنیایتان را بزرگ تر کنید.

2safar

هیچ وقت تنها سفر نکن. سفر تنهایی خوش نمی گذرد و خطرناک هم هست.

اگر بخواهید منتظر زمان مناسب برای سفر بمانید، زمانی که هم شرایط مالی مطلوب و همسفر خوب داشته باشید، گاهی مجبورید سال ها انتظار بکشید! ضمن اینکه هیچ کس از آینده اش خبر ندارد و شما نمی دانید مثلاً سال آینده چه شرایطی در انتظارتان است و آیا هنوز توانایی یا علاقه ی رفتن به سفری که اکنون در ذهن دارید را خواهید داشت یا خیر. پس اگر فعلاً همسفر و پایه ای ندارید خودتان تنها یه سفر بروید. سفر تنهایی بسیار آموزنده است و امتیازات مثبت زیادی دارد. به علاوه اگر مقصد خود را به درستی انتخاب کنید و اطلاعاتتان قبل از سفر کامل باشد هیچ خطری نیز تهدیدتان نخواهد کرد. به چنین تصیحت هایی گوش نکنید!

2safar

غذاهایی که نمی شناسی نخور، مریض می شوی!

آدم های زیادی محتاط یا در واقع ترسو لذت های زیادی را در دنیا از دست می دهند. حتماً این جمله را شنیده اید که در پایان عمر بابت کار هایی که انجام نداده اید بیشتر از کار هایی که انجام داده اید افسوس خواهید خورد. پس غذاهای جدید را امتحان کنید، دامنه ی چشایی خود را گسترده تر سازید و زندگی را با تمام نعمت هایش در آغوش بکشید. شما نمی دانید بین غذا هایی که هنوز امتحان نکرده اید چه گزینه های جذابی وجود دارد و ذائقه ی انسان تا چه میزان می تواند متنوع باشد.

2safar

همه چیز را از مدتی قبل رزرو کن، جا ها پر می شود یا قیمت ها بالا می رود.

شاید این توصیه در قدیم کارایی داشت چون وسایل حمل و نقل یا اقامت محدود بود و امکان پر شدن ظرفیت یا بالا رفتن قیمت حتمی تلقی می شد. امروزه این توصیه الزاماً درست نیست، حداقل برای افرادی که ریسک پذیر هستند انتخاب های دیگری نیز وجود دارد. با گسترش حمل و نقل هوایی و افزایش تعداد پرواز های چارتر، گاهی پرواز های دقیقه ی نود با قیمت ارزانی به دست می آید. هتل ها نیز که دوست دارند اتاق های خود را پر کنند معمولاً آفر هایی در روز های آخر دارند. پس می توان گفت این توصیه به عنوان یک حقیقت مطلق امروزه دیگر کاربردی ندارد.

2safar

سفرت رو به صورت پکیج رزرو کن تا از هر نظر راحت باشی.

خیلی خوب است که در سفر همه چیز از قبل برنامه ریزی شده باشد و در واقع شما با پرداخت هزینه ی پکیج تور بدون هیچ دغدغه ای فقط به سفر بروید و خوش بگذرانید. اما اگر در زمره ی افرادی هستید که پول سفرتان را آسان به دست نیاورده اید و ذره ذره پس انداز کرده اید، بدانید اگر به جای خرید پکیج خودتان هتل و پرواز را رزرو کنید معمولاً به میزان قابل توجهی هزینه هایتان را کاهش خواهید داد. هر چند در مواردی نیز پکیج ها مناسب تر در می آیند یا به نسبت میزان راحتی که برایتان فراهم می کنند آنقدر تفاوت هزینه ندارند. مهم این است که همواره از این توصیه پیروی نکنید و به خودتان حق انتخاب های دیگری نیز بدهید.

2safar

کتاب راهنما بخر و با خودت ببر.

در عصر تکنولوژی و کامپیوتر کتاب های کاغذی به تدریج منسوخ می شوند، به خصوص در ارتباط باسفر این موضوع جدی تر است و این اتفاق همین حالا نیز افتاده است. کتاب های راهنما دیگر طرفداری ندارند و هیچ کس نمی خواهد بار خود را با بردن چنین کتابی به سفر سنگین کند. به علاوه صد ها برابر اطلاعاتی که در این کتاب ها موجود است با یک سرچ ساده در اینترنت قابل دسترسی می باشد. به ما اعتماد کنید و پول خود را با خرید این کتاب ها به هدر ندهید.

2safar

کتاب زبان مربوط به سفر تهیه کن.

یک زمانی کتاب هایی مثل "انگلیسی در سفر" خیلی رایج بود. در این کتاب ها جملات رایج در سفر به دو زبان فارسی و انگلیسی ارائه می شد و مسافران می توانستند نیاز های خود را از طریق مراجعه به این کتاب ها بر طرف کنند. امروزه صد ها اپلیکیشن مربوط به زبان در اپ استور و گوگل پلی موجود است و شما دیگر نیازی به این قبیل کتاب ها ندارید. گوگل ترنسلیت نیز مانند راهنما همیشه در خدمت شماست و کارتان را راه می اندازد. با تکنولوژی دوستی کنید و در گذشته باقی نمانید.

2safar

سیم کارت خود را بین المللی کن تا بتوانی در تماس باشی.

در ادامه ی تغییراتی که در اثر پیشرفت تکنولوژی صورت گرفته است، شما دیگر نیازی به سیم کارت برای برقراری تماس در سفر ندارید، بلکه به راحتی و با وصل شدن به وایفای می توانید از طریق واتس اپ و اپ های مشابه با دیگران تماس های صوتی و تصویری برقرار کنید. امروزه پرداخت هزینه ی رومینگ بین المللی اصلاً توجیه اقتصادی ندارد. حتی اغلب اوقات تهیه ی یک سیم کارت در مقصد ارزان تر از هزینه ی رومینگ تمام می شود. اگر خواستید زیادی صرفه جویی به خرج دهید می توانید از خیر خرید سیم کارت نیز بگذرید و با وایفای هتل یا رستوران ها و سایر اماکنی که می روید کارتان را راه بیندازید.

2safar

از کلیه ی مدارک و آدرس ها یک یا دو سری پرینت و کپی تهیه کن.

این کار نیز امروزه ضرورتی ندارد. اسکن کردن مدارک یا عکس گرفتن از آن ها و فرستادنشان به ایمیل خودتان کفایت می کند. تا جایی که می توانید از حجم وسایل فیزیکی خود بکاهید و از فضاهای ابری و مجازی استفاده کنید. این کار به جز سبک تر و کم حجم کردن بارتان فواید دیگری نیز دارد. چیزی که در فضای ابری ذخیره کرده اید هرگز گم نمی شود و همواره به آن دسترسی خواهید داشت. حتی بهتر است حاصل تحقیقاتی که قبل از سفر انجام می دهید را نیز به جای نوشتن در کاغذ و دفتر، در فضای مجازی یا حافظه ی گوشی ذخیره کنید.

2safar

پاسپورتت را همه جا با خودت ببر!

در سفر پاسپورت شما هویت شما است و مهم ترین و با ارزش ترین کالایی است که در اختیار دارید، پس به هر قیمتی باید از آن بهترین محافظت را به عمل بیاورید. بهتر است بدانید تنها جایی که شما به پاسپورتتان نیاز قطعی خواهید داشت در فرودگاه و هنگام ورود و خرج است. سایر اوقات سفر خیلی بعید است پلیس شما را متوقف کرده و پاسپورت بخواهد. بهتر است اگر در هتل امنی اقامت می کنید پاسپورت خود را در گاو صندوق اتاق بگذارید یا به پذیرش هتل بسپارید و در پایان سفر تحویل بگیرید. ریسک همراه بردن پاسپورت به این طرف و آن طرف در سفر زیاد است و امروزه اصلاً توصیه نمی شود.

2safar

کیف کمری مخصوص سفر تهیه کن و پول هایت را در آن بگذار.

کیف های کمری اگر چه هزار گاهی دمده شده و دوباره مد می شوند، برای سفر مناسب نیستند. اولاً این کیف ها چون جای کافی ندارند شما مجبور می شوید کیف دیگری نیز با خود بیرون ببرید و بیهوده وسایل خود را بیشتر کنید. ثانیاً این کیف ها به هدف اصلی سارقان تبدیل شده اند چون همه می دانند معمولاً داخلشان پول است. ایراد سوم کیف ها این است که چون ظاهری توریستی به شما می دهند بیشتر مورد کنجکاوی دیگران قرار می گیرید و توجه سارقان و کلاهبرداران را نیز به خود جلب می کنید. با یک کیف کولی یا سر شانه ای معمولی کارتان در سفر راه می افتد. پول هایتان را نیز بهتر است داخل جیب های داخلی لباستان بگذارید.

2safar

از وسایل بهداشتی و آرایشی ات نسخه ی مسافرتی تهیه کن.

این توصیه را فراموش کنید مگر آن که پول زیادی داشته باشید. نسخه ی مسافراتی محصولات بهداشتی و آرایشی اصلاً به صرفه نیستند، چون در حالی که حجم آن ها نصف یا یک سوم حجم محصول اصلی است، قیمتشان فقط کمی پایین تر است. بهتر است به جای خرید این محصولات قوطی های خالی مسافرتی که به صورت آنلاین یا در برخی فروشگاه ها موجود است خریداری کرده و مقداری از شامپو یا کرمتان را در آن ها بریزید. همچنین می توانید از وسایل خانگی مانند قوطی های خالی که در اختیار دارید یا چیز های دم دستی دیگر استفاده کنید.

2safar

هر وعده در رستوران غذا بخور تا تمام غذا های معروف مقصد را امتحان کنی.

به این توصیه نیز تنها در صورتی عمل کنید که پول فراوانی در اختیار دارید. اما اگر دوست دارید هم غذا های محلی را تا حد امکان امتحان کنید و هم در هزینه ها صرفه جویی نمایید راه های متعددی به جز غذا خوردن در رستوران وجود دارد. می توانید به بازار های محلی سر بزنید، از فروشندگان دوره گرد و خیابانی غذا بخرید یا در اپلیکیشن ها به دنبال گزینه های ارزان برای صرف غذا باشید.

2safar

برای هر روز سفرت یک دست لباس با خود ببر.

مردم در قرن گذشته معمولاً با چندین چمدان لباس سفر می کردند. چرا که هم سفر ها طولانی تر بود و هم سفر خیلی لوکس تر از امروزه و یک موقعیت ویژه در زندگی به شمار می رفت. شاید به همین خاطر است که نسل قدیمی تر وقتی نسل جدید را می بینند که با یک کولی یا چمدان کوچک به سفر می روند تعجب می کنند. امروزه سفر سبک بار نه تنها راحت است که شیک تر هم هست. کشیدن چندین چمدان بزرگ به این سو و آن سو تصویر چندان جذابی از شما عرضه نمی کند، در حالی که همراه داشتن یک چمدان کوچک و شیک با کیف متناسب و سِت چمدان استایل شما را عالی خواهد کرد. به علاوه شما با انتخاب هوشمندانه ی لباس هایتان می توانید ترکیب های متفاوتی را هر روز بپوشید و بدون همراه داشتن لباس های متعدد تکراری نباشید. حتماً از رنگ های خنثی مانند سفید، خاکستری یا مشکی در استایلتان استفاده کنید و به این رنگ ها چند رنگ روشن نیز بیفزایید. خواهید دید که مثلاً یک شلوار با چند بلوز ست می شود و تیپ هر روزتان در سفر متنوع و زیبا خواهد بود.

2safar

همه چمدان هایت را به بار بده که در طول راه راحت باشی.

نبردن چمدان کابین به سفر اشتباه است. ما حتی توصیه نمی کنیم چمدان کابین را با یک کولی جایگزین کنید زیرا وسایل ضروری و دم دستی که حتماً باید همراهتان باشد وزن معینی دارند و قرار دادن آن ها در چمدان حملشان را برایتان راحت تر خواهد کرد، زیرا چمدان کابین چرخ دارد در حالی که وزن کولی را باید روی شانه هایتان تحمل کنید. تنها در صورتی بهتر است به جای چمدان کابین کولی ببرید که فرزند کوچکی همراه دارید و می خواهید هر دو دستتان خالی باشد. در صورت همراه داشتن لپ تا می توانید یک کولی سبک نیز در کنار چمدان کابین به همراه ببرید.

2safar

در مقصد بلیط اتوبوس های توریستی را بخرید.

این اتوبوس های دو طبقه در اکثر شهر های بزرگ دنیا به چشم می خورند و توریست ها را به بازدید از مناظر شهر می برند. آن ها در ایستگاه های مختلف توقف دارند و می توانید پیاده شوید و بعد با اتوبوس بعدی به مسیرتان ادامه دهید. ما خرید بلیط این اتوبوس ها را به شما پیشنهاد نمی کنیم زیرا بهترین شیوه ی کشف و تماشای یک شهر پای پیاده است. وقت شما در این اتوبوس ها تلف می شود و به علاوه بلیطشان نیز معمولاً گران است. شما با این پول می توانید کارهای بهتر و جالب تری در مقصد انجام دهید.

2safar