آرمگاه شیخ الرئیس بوعلی سینا همدان

جاذبه های گردشگری ایران - آرمگاه شیخ الرئیس بوعلی سینا همدان

2safar

هنگامی که قدم در سفر می گذارید، هزاران مسیر پیش روی شما باز می شود، شما به عنوان یک گردشگر وارد شهر همدان شده اید، آثار باستانی و جاذبه های گردشگری مختلفی پیش روی شماست و شما بر اساس علایق و اولویت بندی هایتان از میان جاذبه های مختلف انتخاب می کنید، انتخاب هایی که از رفتن و دیدن آن ها خوشحال می شود و لذت می برید و گاه تنها به عنوان بخشی از سفرتان به آن نگاه می کنید. بنابراین، همراه شدن با 2safar انتخاب جاذبه های مختلف را برای تان راحت می کند و شما با آگاهی بیشتری دست به انتخاب می زنید، پس این بار هم همراه ما باشید تا از آرامگاه شیخ الرئیس بوعلی سینا دیدن کنیم.

2safar

اما در ابتدا بوعلی سینا کیست؟ بدون شک نمی توان یک تخصص، یک مهارت، یک علم و یک فن را به او منتسب کرد و شاید بهتر واژه برای توصیف حوزه ی کاری، شغلی، تحصیلی و علمی او دانشمند بودن است، هر کجا که دانشی بوده ، به شهادت آثار و نوشته هایش بوعلی سینا در آن حضوری پررنگ و درخشان داشته است. بوعلی سینا در مسیری پرفراز و نشیب در حدود 450 اثر مکتوب از خود بر جای گذاشت که در حوزه های مختلفی مانند فلسفه، پزشکی، فیزیک، نجوم، زمین شناسی و... آثار فاخر و برجسته ای او را می بینیم. بوعلی سینا در بخارا که در آن دوره ی تاریخی یکی از شهر های مهم ایران به شمار می آمد، متولد شد و به واسطه ی هوش و ذکاوت سرشارش، سرنوشت اش با والیان و حاکمان مختلف آن روزگار ایران گره خورد و به همین خاطر همواره مجبور به مهاجرت بود.

2safar

وی در سال 359 هجری شمسی به دنیا آمد و در سال 416 در سن 57 سالگی در همدان دارفانی را وداع گفت، امروزه مقبره این دانشمند شهیر ایرانی یکی از جاذبه های تاریخی، فرهنگی و هویتی شهر همدان و ایران به شمار می رود، این مقبره ی در میدان بوعلی شهر همدان واقع شده و سازه ی زیبای این بنا مشخصه ی اصلی آن محسوب می شود.

2safar

در دهه ی 1330 شمسی طرحی از سوی انجمن آثار ملی ایران برای آرامگاه بوعلی سینا انتخاب شد، که این طرح متعلق به یک جوان ایرانی به نام هوشنگ سیحون بود، جوانی که بعدها به عنوان یکی از معتبر ترین معماران ایرانی آثار باشکوهی را برای مفاخر ایران طراحی کرد. سازه طراحی شده ی هوشنگ سیحون به زیبایی هرچه تمام تر، مفاهیمی انتزاعی را بیان می کند و نمونه ی فاخری از هنر معماری ایرانی به شمار می رود.سیحون با بهرمندی از المان های معماری ایرانی به خصوص المان های رایج در دوران زیست بوعلی سینا و الهام گرفتن از برج گنبد قابوس در گنبد کاووس، این اثر ماندگار را ترسیم کرد.

2safar

گردشگران در محوطه ی آرمگاه می توانند از موزه و بخش های دیگر مقبره ی شیخ الرئیس بوعلی سینا دیدن کنند اما فضای معماری ایرانی، با المان هایی مانند باغ ایرانی و نماد گذاری های معنا گرایانه هوشنگ سیحون هیچگاه از ذهن و خاطره ی آنان پاک نخواهد شد و گردشگران علاوه بر دیدن آرامگاه این شخصیت بزرگ فرهنگ و تمدن ایرانی، اثری فاخر و نمادین را خواهند دید، اثری که برای دهه هاست که یکی از نماد های مهم و زیبای شهر همدان محسوب می شود و عکس های قدیمی و کارت پستال های این شهر را با این نماد فاخر زیبا می کردند.

2safar