خانه آخوند ابو خرم آباد لرستان

جاذبه های گردشگری ایران - خانه آخوند ابو خرم آباد لرستان

2safar

برای آخرین مکانی که در شهر خرم آباد با هم خواهیم دید، خانه ای تاریخی و قدیمی از دوران قاجار شاید بهترین انتخاب باشد، خانه ای که امروزه به آن خانه ی گردشگری خرم آباد هم می نامند. برای دیدن این خانه ی تاریخی باید راهی خیابان دوزاده برجی شوید، که در نزدیکی قلعه فلک افلاک قرار گرفته است و به عنوان یکی از آثار ملی ایران از سوی سازمان میراث فرهنگی به عنوان خانه ی گردشگری شهر خرم آباد انتخاب شده و به ویژه در ایام نوروز، برنامه های ویژه ای در این مکان برگزار می شود. در این خانه تاریخی گردشگران می توانند با لباس های بومی و سبک زندگی لری علاوه لحظات شاد در کنار خانواده و همسفران، با خود خاطره ای را هم به ارمغان ببرند.

2safar

اما این تنها ویژگی این خانه ی تاریخی و زیبا نیست، خانه آخوند ابو از معدود خانه های تاریخی باقی مانده در بافت امروزین شهر خرم آباد است که می تواند روایت گر بخش های معاصر تری از زندگی اجتماعی مردم در این شهر تاریخی باشد. این عمارت قدیمی متعلق به فردی به نام میرزا محسن قاضی معروف به آخوند ابوالطالب بوده که تاریخ ساخت آن به اواخر دوران قاجاریه می رسد و و می توان المان هایی از معماری رایج در آن دوره ی تاریخی در این بنا هم مشاهده کرد. البته بر اساس الگو های موجود، معماری رایج در اواخر دوران قاجار با شدت بیشتری به سمت معماری کلاسیک اروپا گرایش داشت و به نوعی تلفیقی از معماری ایرانی رایج در عهد قاجاریه با معماری کلاسیک اروپایی بود، اما در این بنا تاریخی المان های معماری اروپایی کمتری به چشم می خورد و المان های معماری ایرانی بر ساختار، تزئینات و هویت کلی بنا مسلط است.

2safar

هنگامی که وارد این مجموعه تاریخی می شوید، فضا به گونه ای یکدست و دلنشین شما را همراهی می کند و یک حس نوستالژیک ( شاید حتی تجربه نشده ای ) با شما همراه می شود و شما به راحتی می توانید ارتباط عاطفی خود با محیط این خانه ی سنتی ایرانی را تجربه کنید، شاید کمتر کسی را پیدا کنید که آبا و اجدادیش چنین ساختار سطح بالایی داشته باشد، اما در ناخودآگاه ایرانیان، خانه های تاریخی با چنین المان هایی رویایی و نوستالژیک هستند، به همین خاطر احساس عمیقی میان گردشگران و این خانه ها ایجاد می شود. حیات خانه با فواره های زیبا، دوبخش زمستانه و تابستانه خانه در قسمت شمالی و جنوبی خانه با توجه به شرایط اقلیمی و بهترین استفاده از موقعیت خانه، در کنار معماری بیرونی همگی ساختار بسیار دیدنی را در این خانه ایجاد کرده است. حالا اگر در فضای داخلی و دکوراسیون داخلی خانه هم هنر های معماری ایرانی در کنار پرهیز بیهودگی در فضا ها و قسمت ها قرار دهیم، این خانه تماشایی تر و دلنشین تر می شوند.

2safar

اتاق های دو دری، سه دری، پنج دری ، میانسرا، هشتی و دیگر قسمت های این خانه ی تاریخی به دقت و مهندسی کامل ایجاد شده اند و با هنرمندی هرچه تمام زینت پیدا کرده اند. از این رو، وقتی گردشگری در این خانه ی تاریخی قدم می گذارد، می تواند با تمام وجود قدرت تخیل خود را بکار گیرد و زندگی و رویا های نادیده را زندگی کند و این لحظه هرچند کوتاه و نسبی می تواند خانه ی آخوند ابو را برای شما فراموش نشدنی سازد.

2safar