موزه ی خانه ی ملا لطف الله شیخ الاسلام سنندج

جاذبه های گردشگری ایران - موزه ی خانه ی ملا لطف الله شیخ الاسلام سنندج

2safar

اگر با 2safar در بازدید از خانه ی ملا لطف الله شیخ الاسلام همراه بوده باشید، می دانید که می خواهیم به سراغ موزه ی سنندج برویم. چرا که عمارت بیرونی خانه ی شیخ الاسلام به سالار سعید واگذار شد و ایشان هم خانه را به اداره فرهنگ در دوران پهلوی واگذار کرد تا اینکه همان طور که پیش تر هم گفته شد، در سال 1354 با انجام برخی بازسازی ها و مرمت ها به صورت کلی، عمارت سالار سعید به عنوان موزه ی سنندج مورد بهرداری قرار گرفت و از آن سال تا کنون به عنوان یکی از موزه های شهر سنندج گردشگران و میهمانان این شهر را هویت، تاریخ و فرهنگ سنندج آشنا می کند.

2safar

موزه ی سنندج از بخش های مختلفی تشکیل می شود که در قسمت کلی می توان این موزه را به گردشگران معرفی کرد، اولین بخش موزه قسمت باستان شناسی است، که در این بخش آثار، بقایا و اشیاء مختلفی از دوران ماقبل تاریخ، دوران باستان، دوران پس از اسلام تا عهد قاجاریه را شامل می شود. گردشگران در این بخش از موزه می توانند، با تاریخ و هویت دیرین ساکنان این منطقه آشنا شوند، اقوام کرد، در نواحی غرب کشور از قدیمی ترین ساکنان فلات ایران به شمار می آیند و سلسله ی ماد هم بزرگترین پادشاهی آنان و اولین پادشاهی ایران محسوب می شود. از این رو، در مناطق اطراف و نواحی سنندج آثار و بقایی بسیاری در کاوش های باستان شناسی کشف شده که در موزه ی سنندج در معرض دید عموم قرار دارد.

2safar

از جمله بخش های دیدنی این قسمت مانند بسیاری از موزه های تاریخی و باستان شناسی ایران، شامل ظروف سفالی می شود، که بخش اعظمی از آنها را در مناطق بانه، و دیگر نواحی اطراف سنندج کشف کرده اند.نکته ی قابل توجه در خصوص بخش باستان شناسی موزه سنندج وجود آثار و اشیائی است که از دیگر نواحی و مناطق باستانی ایران در این موزه جای گرفته اند. نکته ایقابل توجه در خصوص این موضوع کشف بسیاری از این آثار و بقایا در هنگام جابه جایی آنها توسط قاچاقچیان به دست آمده و برای نگهداری از آنها به موزه ی سنندج سپرده شده است. که به طور مثال می توان به ظروف متعلق به سایت باستانی کنگاور در استان کرمانشاه اشاره کرد. در بخش دیگر این قسمت از موزه که به آثار تاریخی اختصاص دارد، گردشگران اشیاء و وسایل باستانی مختلفی را خواهند دید که بیشتر آنها در محوطه ی باستانی زیویه در استان کردستان کشف شده اند. در این بخش از زیور آلات زنانه گرفته تا اشیای سفالی در رنگ ها و انوع مختلفی از ساخت را می توان دید. گردشگران در غرفه های این بخش اشیاء تزئینی مختلفی مانند تبر، سنجاق سر حلقه های مختلف از جنس های گوناگون را می ببنند، که هر کدام از آنها بخش هایی از تاریخ و هویت مردمان این سرزمین و دیرینگی ایران را نمایان می سازند. بازدید ما در این موزه ادامه دارد و شما می توانید برای آشنایی با بخش دوران اسلامی و قسمت مردم شناسی موزه با ما در 2safar همراه شوید.

2safar