خیابان بندر افسوس کوش آداسی

جاذبه های گردشگری جهان - خیابان بندر افسوس کوش آداسی

2safar

قدم زدن در افسوس شما را به دوره های مختلفی از تاریخ این شهر می برد، دوره های یونان و روم با شکوه ترین روزگار رفته بر این شهر باستانی بودند، هنگامی از معابد و بنا های تاریخی بیرون می آیید، تازه زندگی افسوسی ها برای تان پر رنگ تر می شود، پیش تر در 2safar از خیابا کورتیس و مرمر عبور کردیم و با هر قدم بخش های متنوعی از هویت، تاریخ و فرهنگ عامه مردم این شهر باستانی را دیدیم. قدم زدن در خیابان ها برای گردشگران همیشه جذاب است، جذابیتی که عناصر باستانی می تواند شما را به قرن ها پیش برده و لایه های دیگری از تاریخ این شهر را برای تان روایت کند.

2safar

خیابان بندر هم از مسیر های باستانی افسوس است با این تفاوت که علاوه بر بافت شهری و مردمی این خیابان، که مانند خیابان مرمر و کورتیس گردشگران را با زندگی افسوسی های عهد باستان آشنا می کند، گردشگران را هم مسیر بزرگانی می سازد که از این خیابان باستانی وارد شهر افسوس می شدند و به نوعی مسیر میهمانان خارجی شهر بوده و هنوز هم میهمانان این شهر برای بازدید از قسمت های مختلف در این مسیر قدم می گذارند. خیابان بندر با طولی در حدود 530 متر یکی از خیابان های بلند و باشکوه شهر افسوس در دوران باستان بود، که بخش های تزئینی و زیبای این خیابان آن را بیشتر تجملی می کرد.

2safar

خیابان بندر توسط یکی از امپراتوران خوش نام روم بنام آرکادیوس ساخته شد، این امپراتور عمر کوتاهی داشت و حدودا سی سال زندگی کرد، که بیشتر آن صرف درگیری و نزاع با گات ها شد. این امپراتور هم دوره ی یزدگرد یکم پادشاه امپراتوری ساسانی بود و حتی روابط این دو پادشاه به گونه ای بود که شاه ایران بنا به خواست امپراتور آرکادیوس سرپرستی فرزندش تئودوسیوس دوم را بر عهده گرفت. خیابان بندر که یادگاری از آرکادیوس امپراتور روم است، تئاتر بزرگ شهر افسوس را به دروازه بندر پیوند می دهد. بر اساس نوشته های تاریخی، از دیگر مشخصات این خیابان در زمان شکوه و رونق افسوس، مغازه ها و فروشگاهی بوده که کالاهای وارداتی به افسوس در آن فروخته می شد و میهمانان شهر در خیابانی شلوغ، زیبا و پر تجمل شاهد کالا های متنوعی از نقاط مختلف دنیای آن روز بودند، بی گمان صحنه ی زیبایی برای مسافران افسوس بوده است.

2safar

از نکات قابل توجه در خصوص خیابان بندر، روشنایی شبانه ی این خیابان است، در آن زمان، در حدود 50 لامپ یا بهتر بگوئیم مشعل های لامپ مانند محوطه ی خیابان بندر را روشن می ساخته و زندگی شبانه بخشی از هویت این خیابان بوده است. ستون های بلند و زیبایی که با المان های معماری کلاسیک رومی و پایه های کورینتی ساخته شده بودند و هنوز هم تعدادی از آنها در دو طرف خیابان برافراشته هستند، نمای خیابان را زیبا تر می ساختند. مسیری که انتهای آن به دریا می رسید. در برخی از نوشته ها این خیابان را آرکادینا نامیده اند که برگرفته از نام امپراتور آرکادیوس بوده است. در این خیابانِ تشریفاتی قوس ها و طاق های سنگی وجود داشته که امروز از آنها خبری نیست اما بخشی از هویت این خیابان را شکل می دادند. از دیگر یافته های باستان شناسان در این خیابان وجود چهار ستون بلند و متفاوت از بقیه ستون های است، که گفته می شود بر روی این چهار ستون مجسمه های چهار نویسنده کتاب مقدس قرار داشته، که امروزه گردشگران فقط یکی از ستون ها را ایستاده می ببینند و از مابقی آنها تنها پایه هایشان بر جا مانده است. اما گردشگران همچنان این خیابان تشریفاتی باستانی را یکی از جذابیت های زیبای افسوس می دانند.

2safar