فواره ی فلورا بمبئی هند

جاذبه های گردشگری جهان - فواره ی فلورا بمبئی هند

2safar

در معرفی شهر بمبئی، نمی توان انگلیسی ها را از این شهر بیرون کرد، در گوشه گوشه ی این شهر، گردشگران آثار و بناهایی راخواهند دید که از جمله آثار زیبا و جاذبه های دیدنی شهر مومبای به شمار می آید و سازندگان بریتانیایی های بودند که دهه ها بر هند و بمبئی حکومت راندند، شاید بتوان بر روی آنها نام دیگری گذاشت و اما نمی توان تاریخ آن را ندیده گرفت، شاید بهتر باشد رنگ و نشان هر دوره ای را دست نخورده باقی بگذاریم تا خاطرات خوب و بد آن دوره ی تاریخی با هم یادآوری شوند و این درحالی است که آن اثر سازه و بنایی فاخر و باشکوه ست که البته با دیدن چنین بنا های زیبا نمی توان دشواری ها و سختی های تحمیل شده بر هند را نادیده گرفت.

2safar

فواره ی فلورا یکی از این آثار تاریخی و زیبایی است که گردشگران بسیاری را در شهر بمبئی به سوی خود می کشاند و اثری شکیل و زیبا، متعلق به قرن 19 میلادی است. در سال 1864 سازه ای فواره مانند در شهر بمبئی ساخته شد، که در ابتدا نام مختلفی برایش انتخاب شد، اما دست آخر این فلورا بود که نامش به عنوان یکی از اسم های خاص در شهر بمبئی ماندگار شد. فلورا اسم یکی از الهه های رومی است که در اساطیر رومی، با نام ایزد بانوی گل ها یا همان الهه ی گل های شناخته می شود و در باور های رومیان باستان نمادی برای تجدید زندگی و زندگی بخشی بوده است.

2safar

این فواره با تلاش جامعه کشاورزان و باغداران غرب هند بنا شد و هزینه ساخت آن که بر اساس گزارشات ثبت شده در حدود 47 هزاتر روپیه بوده است، توسط این جامعه تهیه و پرداخت شد. طرح ابتدایی فواره توسط فردی با نام آر. نورمن شاو R. Norman Shaw کشیده شد و فواره ی سنگی فلورا از جنس سنگ پورتلند و با رنگ روغن سفید نما گرفت. جیمز فورسیت James Forsytheنیز سنگ نگاره ها و مجسمه این بنای تاریخی و زیبا را ساخت و دست آخر مجسمه ی الهه ی گل ها یعنی فلورا بر بالای سازه ای سنگی نصب شد و این سازه ی سنگی را اثر خاص تر و زیبایی اش را دیدنی تر کرد. همچنین، این اثر تماشایی از آن سال به بعد به عنوان یکی از سازه های نمادین به بخشی از هویت شهر بمبئی اضافه شد.

2safar

فواره ی فلورا در یکی از مناطق تجاری و مهم بمبئی قرار گرفته و گردشگران در در کنار دیدن این بنای تاریخی می توانند، دروازه هند، دانشگاه مومبای، برج راجابای، دادگاه عالی بمبئی (که همه ی این مکان ها پیشتر در سایت 2safar معرفی شده اند) و تعداد دیگری از جاذبه های گردشگری شهر بمبئی را نیز ببینند، از این رو،مسیر های مختلفی برای رسیدن به فواره ی فلورا پیش روی شماست. این بنا تا فرودگاه تقریبا 30 کیلومتر فاصله دارد و تاکسی های فروداگاه شما را مستقیما به آنجا خواهند برد، از طریق خطوط راه آهن هم ایستگاه های دادار، ایستگاه مرکزی، چرچیگ و کورلا هم در نزدیکی فوراه ی فلورا قرار دارند.

2safar

نکته قابل توجه در خصوص فواره ی فلورا تغییر نامی است که در سال 1960 رخ داد، به احترام کسانی که جان خود را در مسیر آزادی و استقلال از دست دادن، نام این سازه ی تاریخی را Hutatma Chowk نهادند که معدل آن را می توان میدان شهدا دانست.