موزه ملی گاندی دهلی هند

جاذبه های گردشگری جهان - موزه ملی گاندی دهلی هند

2safar

برخی افراد به نوعی شناسنامه ی یک ملت به شمار می آیند و دلایل مختلف، مهمترین چهره یک ملت محسوب می شوند، گاهی ممکن است این شخصیت ها در هاله ای ابهام چنین ویژگی پیدا کنند، اما معدود شخصیت های تاریخی می توان یافت، که زوایای پیدا و پنهان زندگی آنها به شکل گسترده ای عرضه شود و نه تنها از خاص بودن و برجستگی اش کم نشده باشد، بلکه محبوبیت و مقبولیت آن بیش از بیش باشد. در هندوستان گاندی مهمترین و خاص ترین شخصیت سیاسی هندوستان در دوران معاصر و حتی در تاریخ این کشور است، البته نباید نادیده گرفته که به واسطه ی نزدیکی زمانی و افزایش تکنولوژِ و ارتباطات بین المللی جهان بیشر این شخصی را شناخت و او تبدیل به بخشی از تاریخ و هویت شبه قاره هندوستان شد.

2safar

به همین خاطر، در سفر به هندوستان و در شهر های مختلف نشان ها و یادبودهای متعددی برای ماهاتما گاندی وجود دارد، از جمله می توان به شهر بمبئی و یا همین شهر دهلی و محل قرار گرفتن خاکستر ماهاتما گاندی یعنی راچ گات اشاره کرد( در سایت 2safar هم در معرفی جاذبه های شهر بمبئی و هم در معرفی جاذبه های شهر دهلی و راج گات به معرفی این مکان ها پرداخته ایم و برای کسب اطلاعات بیشتر سایت 2safar پیش روی شما قرار دارد). با این حال در شهر زیبا و تاریخی دهلی موزه ای وجود دارد که مختص این شخصیت مهم تاریخ هندوستان است، که آن را موزه ی ملی گاندی می نامند.

2safar

موزه ی ملی گاندی درست پس از ترور او، در سال 1948 در بمبئی افتتاح شد و بار ها ساختمان و بنای این موزه تغییر کرد، کهدر نهایت در سال 1961 میلادی در پایتخت هندوستان موزه ی ملی گاندی در همین ساختمان کنونی اش افتتاح شد.. برای اولین با در سال 1951 این موزه به دهلی آورده شد و در خلال سال 1957 هم بار دیگر مکان این موزه تغییر پیدا کرد که در نهایت در سال 1961 موزه ی ملی گاندی در مکان کنونی اش افتتاح شد. از مهمترین اقدامات تاریخی این موزه فراخوانی برای جمع آوری تمام وسایل مربوط به ماهاتما گاندی از نقاط مختلف هند بود که در ابتدا از وسایل ضخصی او شروع شد و در مراحل بعد، کتاب ها ، دست نویس ها و حتی آثاری که برای بود ساخته و نوشته شده بود را نیز در برگرفت. یکی از مهمترین بخش های این موزه کتابخانه ی موزه است که از ارزشمند ترین بخش های این مکان است، کتابخانه به دو بخش تقسیم می شود، بخش اول آثاری است که موضوع و متن کتاب در خصوص گاندی است و بخش دیگر هم به کتاب های عمومی اختصاص دارد.

2safar

در این موزه در حدود 35 هزار کتاب وجود دارد که در کنار 2000 نشریه ای که در مورد گاندی اثری را به چاپ رسانده اند،در معرض دید گردشگران قرار دارند. اما از دیگر بخش های جذاب و تماشایی موزه که جز خاص ترین قسمت های به شمار می آید، گالری موزه است که تعداد متعددی از نقاشی ها و آثاری که برای گاندی خلق شده اند را نگهداری می کند. البته در این بخش تنها نقاشی ها وجود ندارند، بلکه بسیاری از اشیاء متعلق به گاندی و یا اشیائی متاثر از او را نیز نگهداری می کنند. از این رو، برای گردشگرانی که به شهر دهلی قدم می گذارند، موزه ی ملی گاندی مکانی است که می توان تعریف بهتری از انسان را در مسیر گاندی مشاهده کرد.

2safar