چاندی چوک دهلی هند

2safar

یکی از مهمترین لذت های سفر به شهر های تازه و کشور های متفاوت، دیدن آن المان های فرهنگی و اجتماعی خاص آن جامعه است، شاید بازار های مشابهی مانند کونات پلیس (که پیش تر در سایت 2SAFAR آن را به شما معرفی کرده ایم) را در شهر های مختلف و کشورهای دیگر هم ببینید، که برند ها معروف را به شما عرضه می کنند، اما رفتن به خیابان های شلوغ و محلی، یا همان بازار های محلی که خاص آن منطقه و شهر هستند، مهمترین تجربه ای است که شما از یک ناحیه، شهر و یا حتی کشور با خود به سوغات خواهید برد، جایی فرهنگ عامه مردم آن شهر خود را لخت و بدون تزئینات مدرن نشان می دهد و شما مقصد سفرتان بهتر می شناسید و تجربه ی بهتری نسبت انسان و تمام تکثر ها و تنوع های فرهنگی و هویتی اش خواهید داشت. در صورتی که قصد سفر به دهلی را دارید، نسبت به اخذ ویزا توریستی هند اقدام کنید.

2safar

در هندوستان، تنوع و تکثر فرهنگی و هویتی بسیاری را شاهد خواهید بود، اما اگر به محله های قدیمی و بازار های سنتی شهر های مختلف اش نروید، تنها این تنوع و تکثر را در کنار هم مشاهده می کنید، اما در بازار های قدیمی این تنوع و تکثر در ترکیب می شوند و شما آن وقت چهره ی واقعی تر از هند را می بینید. در شهر دهلی مکان مختلفی وجود دارد که شاید مهمترین آن ها چاندنی چوک یا میدان مهتاب باشد، مکانی تاریخی، محلی و بشدت هیجان انگیز، مکانی که برای هر کدام از گردشگرانی که به دهلی قدم می گذارند، تجربه ای تازه از دنیایی متفاوت در جهان آنها ست.

2safar

برای رفتن به این بازار قدیمی شهر دهلی کافی است مسیر ایستگاه قدیمی راه آهن دهلی را دی پیش بگیرید، جایی فلعه سرخ در قسمت شرقی این بازار قرار دارد. چاندنی چوک هنوز پس از سال ها و حتی چند قرن گذشته، یکی از مهمترین بازار های شهر به شمار می آید که ازدحام جمعیتی اش یکی از جاذبه های آن محسوب می شود. این بازار قدیمی در خلال سلطنت شاه جهان ، یکی از امپراتوران گورکانی در حدود قرن هفدهم میلادی بنا شد، بازاری که به روایت متون تاریخی از سوی پادشاه گورکانی، به دخترش جهان آرا تقدیم شد، حتی برخی معتقدند که ساختار بازار را شاهدخت طراحی کرد و در این طراحی کنال های آبی وجود داشت، که نور ماه در تاریکی هوا در منعکس می شده و تصویری رویایی را خلق می کرده، بخشی که امروز در این بازار قدیم وجود ندارد اما اسم میدان مهتاب هنوز هم به این بازار گفته می شود.

2safar

گفته می شود چاندنی چوک در آغاز دارای 1500 مغازه بوده که در بازار های مختلف قلب تجاری دهلی به شمار می رفتند و مهمترین کالای تجاری که در این بازار معامله می شد، نقره بود و اسم چاندی هم برگرفته و یا تغییر یافته اسم نقره به زبان هندی (Chandi) است، با گدشت زمان و بسیاری رخ داد های سیاسی در دهلی، این بازار همچنان رونق کم و بیش خود را حفظ کرد و امروزه یکی از دیدنی ترین قسمت های دهلی است، با ما در همراه باشید تا این بازار قدیمی و دیدنی را بهتر بشناسیم.

2safar

وقتی به منطقه ی چاندنی چوک می روید، حد فاصل دروازه ی لاهوریِ قلعه ی سرخ تا مسجد فاتح پور، می توانید بخش ها و قسمت های مختلف چاندنی چوک را مشاهده کنید. در این بازار، قسمت ها و بازار های مختلفی وجود دارد که بر کدام را با یک اسم می شناسند، که در مسیر 2safar به این بازار تاریخی با قسمت های مختلف این بازار آشنا خواهیم شد.

2safar

بازارچه اردو یا بازار اردو، یکی از بازار های معروف چاندنی چوک است، که شاید بتوان آن را معروف ترین و قدیمی ترین بخش بازار محلی چاندنی چوک دانست. البته این بازار بقایای بازار اصلی است، که در سال 1857 در شورشی به آتش کشیده شد و بخش های مختلفی از آن ویران شد، اما محدوده ای در کنار جاما مسجد، هنوز هم با نام بازار اردو شناخته می شود. البته برخی ریشه نام گذاری این بازار را زبان اردونمی دانند بلکه آن را به اردوگاهی نسبت می دهند، که توسط میر مشتاق احمد ، یکی از بزرگان قیام 1857 در دهلی در آن جا بر گزار می شد.

2safar

در کنار این بازار بازار های دیگری با نام های بازار جوهری، بازار فاتحپور و بخش های مختلف با نام های محلی وجود دارد که هر کدام روایت گر بخش از تاریخ و رخ داد هایی است که در این ناحیه ثبت شده اند. اما برای گردشگرانی که به این بخش از شهر دهلی می آیند، لذت بازدید از مکانی بومی و محلی مهمترین هدف از بازدیدشان خواهد بود، مکانی که گردشگران می توانند حجم وسیعی از کالا های متنوع و مختلف را در آن جا پیدا کنند، به گونه ای که اگر بخواهید می توانید هر جنسی ار چاندنی چوک پیدا کنید.

2safar

مردم دهلی هم چاندنی چوک را بخشی از زندگی خود می دانند، بخشی که طی سال ها و قرن های گذشته مهمترین قسمت اقتصادی، زندگی شان بوده ، برای گردشگران می تواند مهمترین بخش شناخت دهلی و هند باشد. شما بازار شلوغ پر ازدحام با مردم رو به رو خواهید بود که دهلی واقعی را آنها ساخته اند و هیچ کدام از آنها بخشی از ویترینی زیبای مرتب شده ای نیستند که معرف شهر باشند، اما گردشگران خوب می دانند، که مردم عادی با همه رفتار ها و فرهنگ هایشان، شهر های واقعی را می سازند و لذت درک چنین فضا هایی برای گردشگران شیرینی و تجربه ی بیشتری خواهد داشت.

2safar

جدا از این موضوع هم، شما در چاندنی چوک می توانید کالا های محلی و سوغات های یادگاری متعددی را خریداری کنید، در کوچه ها و خیابان های شلوغ چاندنی چوک سوار بر ماشین های و مخصوص و موتور های دهلی بیشتر بخش ها و قسمت های این بازار خواهید دید. اما یکی از دیدنی ترین، قسمت های گردش در چاندنی چوک، بازدید مکان ها و بنای های تاریخی است که بخشی از این بازار و این محله به شمار می آیند و حتی برخی اسم های در چاندنی چوک هم قسمتی از هویت تاریخی این ناحیه هستند. به همین خاطر گردشگران در چاندنی چوک تنها به یک بازار قدیمی و پر ازدحام رو به رو نیستند، بلکه با بخشی از تاریخ بومی و محلی این شهر مواجه خواهند شد، برخوردی که شاید همه اتفاق های پیش روی شما در آن زیبا و شاد نباشد، اما بدون شک مهمترین بخش سفر که همان تجربه ی شما خواهد بود، در چاندنی چوک ماندنی می شود.