کلیسای جامع سنت توماس بمبئی هند

جاذبه های گردشگری جهان - کلیسای جامع سنت توماس بمبئی هند

2safar

بمبئی شهری است که در طول استعمار انگلیس بر کشور هندوستان و بخصوص شهر بمبئی یا مومبای کنونی، بنا ها و سازه های مختلفی در آن ساخته شده که امروزه بسیاری از این بنا ها از نماد های شهر بمبئی به شمار می آیند. کلیسای جامع سنت توماس یکی از این بنا های دیدنی و تاریخ است که امروزه گردشگران مشتاق دیدن آن هستند. تاریخ ساخت این سازه به سال 1718 باز می گردد، البته کلیسا در این سال روند ساختش به اتمام رسید و این در حالی است که ایده ابتدائی ساخت این کلیسا توسط فرماندار شرکت هند شرقی بنام آونگیر Aungier در حدود سال 1676 ایجاد شد، اما روند ساخت آن تا سال 1710 شروع نشد و حتی به طور جدی ساخت این کلیسا در سال 1714 آغاز شد.

2safar

پیش از حضور انگلیسی ها در بمبئی، پرتغالی های مسیحی در این شهر ساکن بودند و کلیسای کوچکی برای خود ساختند ، اما این مکان مقدس و باشکوه برای مسیحیان در دوران حضور انگلیسی های بنا شده در واقع پس از ساخت شهرکی برای انگلیسی های ساکن شهر بمبئی ، در حدود سال 1876 فرماندار شرکت هند شرقی برای برگزاری مراسم های دینی شان به فکر ساخت این کلیسا افتاد. به نوعی ساخت این کلیسا جای پای انگلیسی ها را در هند تقویت کرد، از این رو، کلیسای سنت توماس اولین کلیسای انگلیس در شهر بمبئی به شمار می رود و به لحاظ تاریخی و مذهبی برای مسیحیان بمبئی از اهمیت بالایی برخوردار است.

2safar

این کلیسا با نمای زیبا و باوقارش یکی از نمود های امروزین شهر محسوب می شود و با معماری خاص و تزئینات نفیس اش یکی از نماد های برجسته صلح در این شهر هزار آئین می باشد. سنت توماس یکی مسیحیان به نام بوده که بسیاری وی را رسول هند می دانستند، از این رو پس از ساخت کلیسا به احترام این چهره ی مقدس عالم مسیحیت نام کلیسا را سنت توماس گذاشتند. البته در سال های اولیخ و حتی در خلال قرن 18 و 19 میلادی این کلیسا به شکلی دارای ساختاری طبقاتی بود و بر اساس طبقات اجتماعی جامعه آن روز هند تقسیم می شد و حتی محل جداگانه ای برای زن ها در این کلیسا ساخته شده بود. کلیسای جامع سنت توماس با الهام از المان های سبک های معماری نئو کلاسیک و نئو گوتیک با نمایی سفید رنگ ساخته شده است و محیط داخلی کلیسا نیز با الگو برداری از کلیسای جامع سنت توما ایرلند ساخته شده است و دکوراسیون داخلی کلیسا هنوز هم به همان شکل و سبک زمان ساخت کلیسا یعنی قرن هیجدهم است و از این لحاظ برای گردشگران جذابیت بیشتری خواهد داشت. شیشه های رنگی، پنجره های قوس دار، یادبود های تاریخی و ظرافت های هنری که نمود های دنیای مسحیت را به نمایش می گذارند، از جمله بخش های دیدنی و زیبای این کلیسای تاریخی هستند.

2safar

کلیسا در منطقه ای قرار گرفته که اطراف آن نیز برای گردشگران جذابیت بسیاری دارد و گردشگران از طریق مسیر های مختلف می توانند خود را به این بنا مقدس و تاریخی برسانند، ایستگاه، بوریوالی، ایستگاه مالاد و یا حتی ایستگاه مرکزی از جمله ایستگاه های راه آهنی است که گردشگران را به کلیسای جامع سنت توماس می رساند، همچنین اتوبوس ها و تاکسی های شما را از نقاط مختلف به این کلیسا خواهند برد. این مکان مانند یک دریچه ی تاریخی می تواند گردشگران را به دنیای قدیم بمبئی ببرد و تجربه ای تاریخی و زیبا را خلق نماید.