حقایقی در مورد دیوار چین

دیوار چین یکی از مشهور ترین سازه های دست بشر است که توسط میلیون ها نفر بنا شده و شاهد صد ها جنگ بوده است. این دیوار بیشترین میزان بازدید سالانه را در چین دارد. با وجود شهرت جهانی دیوار چین، اطلاعات مردم در مورد این دیوار ناچیز است و شگفتی های زیادی در مورد آن وجود دارد که بسیاری از ما اطلاعی از آن نداریم.

در این مقاله تعدادی از راز ها و شگفتی های مربوط به دیوار بزرگ چین را با شما در میان می گذاریم. خواندن برخی از این راز ها شما را حیرت زده خواهد کرد. این مقاله ی خواندنی را از دست ندهید و در صورتی که قصد دارید از این جاذبه شگفت انگیز دیدن کنید، پیش از سفر نسبت به اخذ ویزا توریستی چین اقدام کنید.

2safar

شرکت در ساخت دیوار چین یک تنبیه بوده است.

در زمان سلسله ی کین شرکت در ساخت دیوار چین به عنوان تنبیهی برای مجرمان محسوب می شد. در آن زمان هیچ ماشینی برای ساخت دیوار وجود نداشت و این کار باید فقط به دست انسان ها انجام می شد. کار ساخت دیوار به هیچ وجه آسان نبود، بلکه کاری طاقت فرسا و پر مشقت بود. ساخت دیوار، حفظ و همچنین نگهبانی از آن بخشی از دوران محکومیت مجرمان به شمار می رفت، به خصوص جرایمی چون فرار از مالیات که مجازات آن خدمت اجباری به کشور بود در ساخت دیوار چین نقش مهمی را ایفا کرد. علاوه بر مجرمان، مردم عادی و سربازان نیز در ساخت دیوار مشارکت داشتند.

2safar

دیوار چین در حفاظت از سرزمین چین در مقابل حملات خارجی نا موفق بود.

ما می دانیم که هدف اصلی از بنای دیوار چین، محافظت از مرز های سرزمین پهناور چین بود، اما آیا این دیوار در هدف خود موفق بود؟ پاسخ منفی است.

بر اساس شواهد تاریخی، کوچ نشینان شمالی زیادی موفق شدند از دیوار بگذرند و وارد چین شوند. همچنین مغول ها توانستند به چین حمله کنند و امپراطوری کین را سرنگون سازند. به نظر می رسد دیوار چین نتوانسته است نقش خود را در جلوگیری از حمله ی دشمنان به خوبی ایفا کند.

2safar

دیوار چین در حال نابودی است.

دیوار چین مانند سایر بناهای تاریخی با چنین قدمت قبل توجهی، بارها در معرض نابودی قرار گرفته است. در نتیجه ی فرسایش، تغییرات آب و هوای و آسیب هایی که در گذر زمان به آن وارد شده است هر ساله بخشی از این دیوار از بین می رود. بر اساس آمار یونسکو تا کنون یک سوم دیوار نابود شده است. با این وجود بخش هایی از دیوار به خوبی حفظ شده اند، مثلاً دیوار چین در قسمت بادالینگ از بخش های سالم دیوار است، هر چند این بخش ها استثناء هستند.

2safar

ساخت دیوار چین هزاران سال طول کشیده است.

یکی از شگفتی های دیوار چین ساخت تدریجی آن در طول 22 قرن است. سلسله ها و پادشاهان زیادی دیوار چین را ساختند و پیش بردند. بخشی از دیوار چین که امروزه باقی مانده است بیشتر توسط سلسله ی مینگ در طول 200 ساخته شده یا بازسازی گردیده است.

2safar

قدمت دیوار چین 2300 سال است.

بخش هایی از دیوار چین قدمتی باور نکردنی دارد. این بخش هاتوسط اولین امپراطوری چین در سلسله ی شین ساخته شد. امپراطور ها و سلسله های بعدی ساخت دیوار را تکمیل کردند. بخش های امروزی دیوار در قرن دوم بعد از میلاد احداث گردیده اند.

2safar

روزانه بیش ار سی هزار نفر از دیوار چین بازدید می کنند.

اگر قصد بازدید ار دیوار چین را دارید، حواستان باشد که از کدام قسمت دیوار دیدن می کنید. قسمت های محبوب دیوار به قدری شلوغ هستند که شما به جای دیوار فقط سر های آدم ها را می بینید و هیچ عکس خوبی نیز نمی توانید بگیرید. جای تعجب هم ندارد وقتی بدانید روزانه سی هزار نفر و سالانه ده میلیون نفر از دیوار چین دیدن می کنند! به جای قسمت های محبوب تر، از قسمت های دنج تر و تاریخی تر دیدن کنید.

2safar

دیوار بزرگ چین با نام های مختلفی در دنیا شناخته می شود.

دیوار چین اسامی زیادی در قسمت های مختلف دنیا دارد. نام قدیمی این دیوار "دیوار طولانی ده هزار کیلومتری" بود. این اسم بعداً کوتاه تر شد و این دیوار "دیوار طولانی" خوانده می شد که هنوز هم به این نام معروف است. نام دیگری که دیوار به آن شهرت دارد دیوار "اژدهای زمین" است. در زبان انگلیسی این دیوار، "دیوار بزرگ چین" و در زبان فارسی و خیلی دیگر از زبان ها صرفاً "دیوار چین" خوانده می شود.

2safar

دیوار چین به شکل یک خط صاف طولانی نیست.

بسیاری از ما در ذهن خود دیوار چین را یک خط ممتد طولانی قلمداد می کنیم، در حالی که واقعیت این چنین نیست. دیوار بزرگ چین در واقع یک مجموعه دیوار است. این مجموعه از تعداد زیادی دیوار و قلعه تشکیل شده است که هر کدام در یک دوره ی تاریخی ساخته شده اند. برخی از دیوار ها پراکنده و منقطع هستند و بخش هایی نیز به هم پیوسته اند. در بعضی قسمت ها دو یا حتی سه دیوار موازی هم وجود دارد. پس بهتر است تصویر دیوار چین را برای همیشه در ذهن خود عوض کرده و تصویر ذهنی خود را با واقعیت تطبیق دهید.

2safar

ساخت دیوار چین در یک شعر باستانی چینی پیش بینی شده بود.

شعر های زیادی در مورد دیوار بزرگ چین وجود دارد و در یکی از مجموعه شهر های باستانی که قبل از ساخت دیوار چین سروده شده است، به وضوح ساخت چنین دیواری پیش بینی شده است. این مجموعه شعر بین قرن های 11 تا 7 پیش از میلاد گرد آوری شده است و در آن گفته شده که کشور پهناور چین نیاز به دیواری خواهد داشت تا از حملات نظامی همسایگانش مصون بماند. این مجموعه قدیمی ترین کتاب شعر به زبان چینی است.

2safar

افسانه ها و اساطیر زیادی در مورد دیوار چین وجود دارد.

دیوار چین سمبل این کشور است و با فرهنگ و تاریخ چین گره خورده است. پس از ساخت این دیوار قصه های زیادی در مورد آن شنیده می شد و در جهان پخش می گردید. معروف ترین افسانه ای که در ارتباط با دیوار چین وجود دارد این است که اشک های زن دلشکسته ای موجب تخریب و ویرانی بخشی از دیوار شده است.

2safar

هنوز آثار گلوله بر روی دیوار چین وجود دارد.

با توجه به تاریخچه ی دیرینه ی دیوار چین، عجیب نیست که آثار جنگ ها و نبرد های گذشته هنوز بر روی این دیوار به جای مانده باشند. بسته به اینکه از کدام قسمت دیوار دیدن کنید، می توانید تاریخ آن قسمت از کشور چین را از طریق آثار و نشانه هایی که بر روی دیوار به جای مانده است ببینید. مثلاً در ناحیه ی گوبیکو بر روی آجر های قدیمی دیوار چین آثار گلوله به چشم می خورد. این گلوله ها یادگار جنگ میان چین و ژاپن در دهه ی 1930 هستند.

2safar

دیوار بزرگ چین طویل ترین سازه ی دست بشر در تمام تاریخ است.

دیوار چین از نظر تاریخی، طول مدت ساخت و داستان ها که دارد یکی از شگفت انگیز ترین آثار تاریخی کنونی جهان است. در کنار همه ی حقایق و افسانه هایی که در مورد این دیوار وجود دارد، یک واقعیت غیر قابل انکار وجود دارد و آن اینکه دیوار چین رکورد دار طویل ترین سازه ی دست بشر است و بعید است هرگز سازه ی دیگری بتواند با دیوار چین رقابت کند. اگر دیوار چین به صورت عمودی و رو به آسمان ساخته می شد می توانست به ماهواره هایی که در ارتفاع 12 هزار مایلی در فضا قرار گرفته اند برسد. اما طول دیوار چین واقعاً چقدر است؟ مجموع طول دیوار چین که در طول سلسله ها و دوره های تاریخی مختلف ساخته شده است 21 هزار کیلومتر یا حدود 13 هزار مایل است.

2safar

در ساخت دیوار چین از برنج استفاده شده است.

بیشتر بخش های دیوار چین از خاک، آجر، چوب و سنگ ساخته شده است، اما جالب است بدانید یکی از مصالح این دیوار برنج است! از برنج برای چسباندن اجزای مختلف دیوار به یکدیگر استفاده شده است. این برنج که برنج چسبنده نامیده می شود نه تنها خوراک غالب مردم چین بلکه جزء مصالح ساختمانی در این کشور نیز هست. در واقع برنج چسبنده نقش سیمان را در چین باستان داشته است. ایده ی استفاده ار برنج در ساختار دیوار کاملاً هوشمندانه بوده چون نتایج مطالعات امروزی نشان می دهد همین برنج موجب شده دیوار در طول سال ها و قرن ها پا بر جا و مقاوم بماند.

2safar

مردم در طول تاریخ آجر های زیادی از دیوار را برای ساخت خانه هایشان برداشته اند.

آسیب های زیادی در طول زمان به دیوار چین وارد شده است و تمام این آسیب ها بر اثر جنگ ها یا عوامل طبیعی نبوده اند. در طول انقلاب فرهنگی کارگری در چین، امپراطور چین مسئول اصلی آسیب عظیمی بود که به دیوار چین وارد آمد. بین سال های 1966 تا 1976 مردم برای ساخت خانه هایشان آجر های دیوار را تخریب کردند و با بی مسئولیتی هر چه تمام تر به عظیم ترین و بی همتا ترین اثر تاریخی جهان آسیب هایی جبران ناپذیر وارد آوردند. به دلیل آسیب هایی که در این دوره به دیوار چین وارد شد بخش های زیادی از دیوار از بین رفت و سایر قسمت ها نیز در معرض نابودی قرار گرفت.

2safar