موزه چرخه ریسندگی دهلی هند

جاذبه های گردشگری جهان - موزه چرخه ریسندگی دهلی هند

2safar

در شهر دهلی موزه ای قرار دارد که شاید برای بسیاری از گردشگران موزه ای بی اهمیت به نظر می رسد، موزه ای که با یک چرخ ریسندگی بزرگ مشخص است، اما وقتی که می خواهید به سراغ این موزه ی خاص در دهلی بروید، دانستن تاریخ و اهمیت چرخ ریسندگی برای هندی های تصور شما نسبت به این موزه را عوض می کند و شما توجه بیشتری به این موزه خواهید داشت. موزه ی ملی Charkha یا همان چرخ ریسندگی در نزدیکی کونات پلیس Connaught Place قرار دارد(که پیش تر در سفر مان به دهلی نو آن را معرفی کرده ایم) قرار دارد، موزه ی ملی Charkha در یک باغ واقع شده و گردشگران از فضای زیبای آن لذت خواهند برد. موزه ی ملی Charkha ذر سال 2017 به حضور رئیس جمهور وقت هندوستان افتتاح شد و حضور رئیس جمهور در افتتاح این موزه بیشتر اهمیت آن را نشان می دهد.

2safar

پیش از اینکه به موزه به پردازیم، دانستن دلیل اهمیت موزه برای گردشگران جذاب خواهد بود. ریسندگی همواره یکی از صنایع دستی و پر کاربرد در جامعه هندوستان بوده و هست و در طول تاریخ این بخش اقتصادی به صورت سنتی در نواحی مختلف هند بخش وسیعی از جامعه هندوستان را به خود مشغول می کرد، اما این دلیل اهمیت ریسندگی و چرخ آن در تاریخ هندوستان نیست، اما با شروع قرن بیستم، جنبش های استقلال طلبی این کشور وارد فاز جدیدی شد، که یکی از مهمترین جریان های مبارزاتی هندوستان به رهبری مهاتما گاندی هدایت می شد و به شکلی جنبش استقلال طلبی هندوستان را با نام او می شناسند، در کنار عقاید عاری از خشونت او، حرکت نمادین گاندی مبنی بر تحریم و عدم استفاده از پارچه های انگلیسی و استفاده از پارچه های دستباف هندی به عنوان نماد جنبش استقلال طلبی هندوستان شناخته شد، گاندی در کنار چرخ ریسندگی سنتی هندی ها به ریسندگی دست زد و تصویری پرتکرار از او در تاریخ ثبت شد. همین حرکت و تکرار آن توسط مردم، با ورشکستگی صنایع نساجی انگلیس رو به رو شد و در نتیجه عملکرد نمادین گاندی به بار نشست و موجی از ملی گرایی و استقلال طلبی را ایجاد کرد.

2safar

از این رو این نماد ملی گرایانه ی هندوستان، در تاریخ معاصر امروزه در قالب یک موزه پیش روی گردشگران است و در این میان مسوئلین موزه در کنار روایت تاریخی اهمیت حرکت نمادین گاندی به تحول تاریخی این صنعت در هندوستان می پردازند، و گردشگران می توانند این بخش مهم در تاریخ هندوستان را در قالب دوره های مختلف تاریخی مشاهده کنند. از پارچه های مختلف و متنوع ساخت هندوستان گرفته تا چرخ های ریسندگی مختلفی که امروزه یکی از نمادین ترین عناصر ملی هندوستان است.

2safar

این موزه به نحوی در تلاش است تا این بخش از هویت هندوستان را برجسته کند و علاوه بر روایت آن برای گردشگران، آنها را با بخش های مختلفی از تاریخ این کشور و نساجی آن آشنا کند و گردشگران هم از دیدن این موزه و بخش های مختلف آن لذت خواهند برد و هندوستان را بهتر خواهند شناخت، هندوستانی که مانند تمام بخش های هویتی اش، داستانی پیچیده و در عین حال ساده دار، داستانی پر رنگ و نقش و پر از زندگی.

2safar