ناگفته های خلبانان در رابطه با پرواز - قسمت سوم

آیا دوست دارید از پشت صحنه ی پرواز بیشتر بدانید و به اطلاعات ویژه ای که خلبانان دارند پی ببرید. با 2Safar همراه باشید.

ماسک اکسیژن فقط 15 دقیقه کار می کند.

کسانی که زیاد با هواپیما سفر می کنند در توصیه های ایمنی بار ها شنیده اند که در صورت تغییر در فشار هوای کابین ماسک های اکسیژن به طور اتوماتیک در اختیارشان قرار خواهد گرفت و آن ها در ابتدا باید ماسک خود را بزنند و سپس به دیگران کمک کنند. چیزی که گفته نمی شود این است که این ماسک ها به طور متوسط فقط 15 دقیقه کار می کنند. اگر شرایط اورژانسی بیش از این زمان ادامه بیابد جان مسافرات هواپیما به طور جدی به خطر خواهد افتاد.

2safar

نیمی از سوانح هوایی به خاطر اشتباهات خلبانان رخ می دهد.

خلبانان از شنیدن این موضوع خوشحال نمی شوند اما آمار و ارقام سوانح هوایی آن را تأیید می کند. متأسفانه خطای انسانی باعث بروز نیمی از سوانح هوایی دنیا بوده است. بر اساس آماری که شرکت هوایی بوئینگ منتشر کرده است ققط 20 درصد سوانح هوایی به علت شرایط آب و هوایی بوده اند. سایر دلایل به نقض های فنی هواپیما و همچنین تصمیمات خلبانان بر می گردد.

دوره ی آموزشی خلبانان بسیار دقیق و پیچیده است و تا یک خلبان مهارت و تجربه ی قابل توجهی کسب نکند اجازه ی هدایت یک هواپیمای مسافر بری را نخواهد داشت. با این وجود فراموش نکنیم خلبان ها نیز انسان هستند و امکان بروز اشتباه را دارند. گاهی عدم اقدام صحیح و به موقع، تدبیر نا درست یک موقعیت، یا یک عملکرد اشتباه به قیمت سقوط هواپیما و جان تمام مسافران و خدمه تمام می شود.

2safar

خلبان اتوماتیک بیشتر بار پرواز را بر عهده دارد.

در بیشتر طول پرواز خلبانان از حالت اتوماتیک پرواز یا خلبان اتوماتیک استفاده کرده و با خیال آسوده به نظارت اوضاع مشغول می شوند. در یک پرواز عادی 90 درصد پرواز توسط خلبان اتوماتیک انجام می شود و فقط ده درصد که شامل تیک آف و فرود می شود را خود خلبان بر عهده می گیرد. حتی هواپیما های مدرن به سیستم فرود اتوماتیک هواپیما نیز مجهز هستند که می تواند هواپیما را در میان مه غلیظ به زمین بنشاند، اما خلبانان ترجیح می دهند خود عملیات فرود را به دست بگیرند. نا گفته نماند خلبان اتوماتیک نمی تواند هر کاری انجام دهد و مسئولیت حفظ ایمنی مسافران تماماً به عهده ی خلبان است.

2safar

نشستن در فاصله ی بیش از پنج ردیف از در های اضطراری توصیه نمی شود.

بر اساس آمار سوانح هوایی، مسافرانی که بیش از پنج ردیف با در های خروج اضطراری فاصله داشته اند کمتر از شانس خروج از هواپیما در صورت بروز شرایط اضطراری برخوردار بوده اند. در هنگام انتخاب صندلی خود در هواپیما بهتر است این عامل را در نظر بگیرید و با انتخاب یک ردیف مناسب شانس نجات یافتن خود را در صورت بروز سانحه افزایش دهید. درست است که در بیشتر ایرلاین ها نشستن در ردیف درهای خروج اضطراری شارژ اضافه به دنبال دارد اما می توانید ردیفی در اطراف در های خروج، هر چه نزدیک تر بهتر، انتخاب کنید.

2safar