چگونه از کلاه برداری در سفر جلوگیری کنیم؟

اگر در طول سفرهای خارجی نگران این هستید که طعمه ی کلاهبرداران شوید، ما در 2سفر به این موضوع پرداخته ایم و رایج ترین شیوه های کلاهبرداری و راههای اجتناب از آنها را به شما معرفی می کنیم.

1. بلیت تقلبی

اگرتصمیم به خرید بلیت تور یا قطار دارید، نهایت احتیاط و دقت را به خرج دهید. در غیر این صورت ممکن است با پرداخت هزینه بلیت رفت و برگشت، بلیت یک طرفه نصیبتان شود یا بطور کامل بلیت شما تقلبی باشد. یکی از راههای معمول کلاهبرداری، حراج بلیتهای تقلبی یا تاریخ گذشته است. به عنوان مثال آژانس های مسافرتی کلاهبردار در هند بلیت های تاریخ گذشته قطار می فروشند یا دستفروشان در تایلند بلیت های ورودی نامعتبر به کاخ سلطنتی در بانکوک را به قیمت پایین تر عرضه می کنند که در ساعت درج شده بر روی بلیت کاخ برای بازدید تعطیل است. پس در این مواقع وسوسه نشوید و سعی کنید تا جایی که ممکن است بلیت خود را بصورت آنلاین یا پیشاپیش و از سایت ها و فروشنده های رسمی خریداری کنید. اگر در دقیقه ی آخر بلیت می خرید حتما از فروشنده بخواهید مجوز خود را نشان دهد.

2safar

2. تاکسی هایی که عمدا مسیر را طولانی میکنند

امروزه سرویس های اشتراک خودرو نظیر اوبر، هزینه های رفت و آمد های شهری را به شکل قابل توجهی کاهش داده است. با این وجود، در شهرهای غریبه خیلی پیش می آید که راننده ها عمداً مسیر را با این بهانه ی مودبانه که می خواهند از راه زیباتری بروند، طولانی کنند و پول بیشتری از مسافر بگیرند. اگر به چنین اتفاقی مشکوک شدید، مسیر خود را از طریق گوگل مپ تلفن همراهتان پیگیری کنید (لازم نیست تمام مدت حتماً به اینترنت وصل باشید، فقط در ابتدا که مقصد خود را وارد می کنید به دیتا احتیاج دارید). با پیگیری مسیر وقتی مطمئن شدید راننده شما را از مسیر دورتری می برد، همان جا به او اعتراض کنید. همچنین از اپ سرویس اشتراک خودرو استفاده کرده و به محض پیاده شدن از تاکسی، شکایت خود را اعلام کنید. اگر از تاکسی معمولی استفاده می کنید، دقت کنید که کیلومترشمار روشن باشد و از قبل روی قیمت توافق کنید.

2safar

3. ارز گران قیمت

اگر به فکر مناسب ترین قیمت برای تبدیل پول خود و خرید ارز هستید، از قبل اقدام کنید و بصورت آنلاین نرخ تبدیل ارز درصرافی های معتبر را چک کرده تا مطمئن شوید کدام صرافی بهترین نرخ را دارد. سپس ارز خود را خریداری کرده و آنرا در فرودگاه یا محل اقامت خود تحویل بگیرید. اخیرا در یک نظر سنجی مشخص شده که از هر شش مسافر، یک نفر ارز گران از صرافی های فرودگاه ها خریداری می کند. نتایج نظر سنجی همچنین نشان میدهد بیش از سه میلیون نفر هنگام خرید ارز با کارت های بانکی یا اعتباری، بطور متوسط 49 دلار اضافه شارژ شده اند. پس توصیه ما این است که ارز را به صورت نقدی خریداری کنید!

2safar

4. جریمه ی خسارت های وارده به اتوموبیل های اجاره ای که تقصیر شما نبوده است

این یکی از رایج ترین کلاهبرداری ها در اجاره ی اتوموبیل است. وقتی اتومبیلی که اجاره کرده اید را پس میدهید، بخاطر تورفتگی که میدانید تقصیر شما نیست جریمه می شوید. گاهی حتی متوجه نمیشوید جریمه شده اید تا وقتی تراکنش های کارت اعتباری خود را چک کنید و ببینید صدها دلار بخاطر یک خراش کوچک روی بدنه ی اتوموبیل شارژ شده اید.

برای جلوگیری از این امر، اتوموبیل را زمان تحویل با دقت خیلی زیادی بررسی کنید و هر چقدر هم که عجله دارید حتما برای این کار وقت بگذارید. حتی نقاطی که به چشم نمی آید مثل چرخ و گلگیر را بررسی کرده و از همه ی قسمت ها به عنوان مدرک عکس بگیرید. وقتی ماشین را تحویل میدهید، مطمئن شوید که نماینده ی شرکت نامه ی رسید شما را امضا کرده است.

2safar

5. پول تقلبی

پول تقلبی در نقاط زیادی از دنیا رایج است (و در حال حاضر بیش از همه جا در کشورهای آمریکای جنوبی و مرکزی رواج دارد که بیشتر به خاطر تجارت مواد مخدر و پول شویی می باشد). خیلی از فروشندگان یا کارکنان رستوران ها توریست ها را طعمه هایی می بینند تا پول های تقلبی که روی دستشان مانده است به آن ها رد کنند. حتماً بایقمانده ی پولتان را قبل از ترک محل و مقابل فردی که از او پول گرفته اید چک کنید. سعی کنید اسکناس های کشور مقصد را از قبل بررسی کرده تا به مشخصات آن ها آگاهی داشته باشید و بتوانید پول تقلبی را تشخیص دهید.

2safar

6. دزدی در مناطق شلوغ

در شهر های بزرگ و مناطق توریستی، زیاد پیش می آید که توسط چند توریست دیگر احاطه شوید و از شما آدرس بپرسند یا تقاضای گرفتن عکس داشته باشند. در این موارد احتیاط به خرج دهید چون گاهی این درخواست ها برای پرت کردن حواس شما و انجام سرقت است. مثلا وقتی از یک توریست خوشروی کوله به پشتعکس میگیرید، دوستش کیف پول، آیفون یا پاسپورت شما را از جیبتان می زند. این نوع دزدی در ایستگاه های قطار، رستوران ها و قسمت ورودی فرودگاه ها خیلی رایج است.

2safar

7. عکاسی که دوربین شما را می دزدد

وقتی با دوستاتان سرگرم ژست گرفتن مقابل دوربین در سواحل زیبای اسپانیا هستید، غریبه ای به شما نزدیک شده و پیشنهاد می دهد از شما عکس دسته جمعی بگیرد. اگر دوربین خود را به او بدهید احتمال دارد در کسری از ثانیه در افق محو شود. این نوع دزدی در فضاهای باز خیلی رایج است. در این طور مواقع از امکان سلفی دوربین خود استفاده کرده و به غریبه ها اعتماد نکنید.

2safar

8. افسر پلیس تقلبی

پلیس های تقلبی در بسیاری از شهر های بزرگ رایج هستند. اغلب به این صورت است که شخصی به شما نزدیک شده و به شما پیشنهاد فروش چیزی غیر قانونی مثل مواد مخدر می دهد. در حال صحبت این فرد چند نفر دیگر با یونیفرم پلیس به طرف شما می آیند و از شما پاسپورت و کیف پولتان را می خواهند. بهتر است در این موقعیت با پلیس تماس بگیرید و موقعیت خود را گزارش کنید. یا به آن افراد بگویید پاسپورت شما در هتل است و می توانند با شما به هتلتان بیایند و آنجا پاسپورت را بگیرند. اگر پیشنهاد شما را رد کردند، بدانید پلیس های تقلبی بوده اند.