بهترین توصیه ها درباره ی سفر
همه ی ما در نخستین سفر های خارجی خود نگرانی هایی حس می کنیم و می ترسیم که دچار مشکلاتی شویم یا کارها به خوبی پیش نرود. اگرچه سفرهای برنامه ریزی شده با تور بخش بزرگی از این نگرانی ها را برطرف می کند اما چنان چه با برخی توصیه ها و راهکارهای مفید آشنا باشیم، بیشتر نگرانی های قبل از سفر مرتفع خواهند شد و احساس هیجان و ماجراجویی بر تمام احساسات دیگر غلبه خواهند کرد.
ممکن است در هر سفر مرتکب اشتباهاتی شویم اما درس هایی می آموزیم و تجربیات ارزشمندی نیز کسب می کنیم. با 2Safar همراه باشید تا با راهکارهایی بسیار مفید در رابطه با سفر آشنا شوید. این راهکارها را متخصصان توریسم و مسافران بسیار با تجربه پیشنهاد داده اند که به کار بستن آن ها از بسیاری از مشکلات احتمالی در طول سفر پیشگیری می کند.
1. سلامتی
قبل از سفر داروهای ضروری را با خود همراه ببرید اما نیاز نیست مخارج و بار خود را با به همراه بردن انواع و اقسام داروها برای تمام بیماری های احتمالی سنگین کنید. فقط داروی سرما خوردگی یا ضد حساسیت، مسکن و چند داروی ضروری دیگر با خود ببرید. اگر در طول سفر بیمار شدید و نیاز به داروی خاصی پیدا کردید، می توانید در همان کشور مقصد این دارو را تهیه کنید. امروزه داروخانه های مجهز همه جا هستند و بیمه ی مسافرتی شما نیز مخارج دکتر و غیره را پوشش خواهد داد. اگر فرزند کوچکی همراه دارید داروهای مخصوص کودکان را به لیست داروهای معدودی که همراه می برید اضافه کنید. در ضمن قبل از سفر مطمئن شوید دارویی که قصد بردن آن را دارید در کشور مقصد ممنوع نیست و در گمرک دچار مشکل نمی شوید. همراه داشتن مسکن های حاوی مخدر در خیلی از کشور ها جرم محسوب می شود.اگر به دارویی نیاز ضروری دارید، علاوه بر همراه بردن دارو، نسخه ی پزشک خود را نیز به همراه داشته باشید.
2. پول
حتماً می دانید که باید بیشتر از نیاز خود پول به همراه داشته باشید. ارز خارجی نو به همراه ببرید و این ارز را چند قسمت کرده و در جاهای مختلفی نگهداری کنید. مثلاً اگر با همسر خود سفر می کنید حتماً هر کدام جداگانه بخشی از ارز را همراه داشته باشید و آن را در قسمت های مختلف کیف یا جیب های متفاوت لباس خود قرار دهید. اگر از کارت اعتباری یا بانکی در طول سفر استفاده می کنید به طور مرتب حساب خود را آنلاین چک کنید تا از مبالغی که از حسابتان کسر شده است اطلاع دقیق داشته باشید و چنان چه مورد کلاهبرداری قرار گرفتید به سرعت متوجه شوید.
تمام رسید های مبالغ بالا را نگه دارید و دور نریزید. وقتی در صرافی نیز پول خود را تبدیل می کنید رسید را نگه دارید زیرا این رسید ها ممکن است بعداً در فرودگاه لازم شود.
امروزه دیگر دلار رایج ترین ارز دنیا نیست و یورو جای آن را گرفته است. در سفرهای خارجی بهتر است به جای دلار یورو به همراه ببرید.
3. امنیت
پلیس ها متأسفانه همیشه دوستان شما نیستند. برعکس در خیلی از نقاط دنیا مأموران پلیس بسیار خشن رفتار می کنند. فساد و رشوه گیری در خیلی از کشورها رواج دارد و ممکن است مأموران پلیس دقیقاً همان کسانی باشند که نباید به آنها اطمینان کنید. از این موضوع نترسید فقط آگاه باشید.
اگر کسی به هر بهانه ای حتی کمک به دنبال شما می آید با قاطعیت به او بگویید به کمک احتیاج ندارید و از او بخواهید برود.
دوربین و گوشی هوشمند خود را برای عکس گرفتن به دست غریبه ندهید و بی جهت به کسی اعتماد نکنید. در محل های شلوغ توریستی احتمال کلاهبرداری و سرقت زیاد است.
4.فرهنگ
مفهوم فضای شخصی در فرهنگ های مختلف متفاوت است. در خیلی از فرهنگ ها به خصوص فرهنگ های غربی مردم دوست ندارند هنگام صحبت یا در جاهای عمومی مثل اتوبوس و مترو خیلی به آن ها نزدیک بایستید.
چه خوشتان بیاید و چه نیاید، در سفر باید نسبت به برخی مسائل مثل دود سیگار صبورانه رفتار کنید. در خیلی از کشورها نقاط مخصوص سیگاری ها از نقاط دیگر تفکیک نشده است و نباید به کسی که سیگار می کشد معترض شوید.
هرگز بدون اجازه از کسی عکس نگیرید. اگر سبک زندگی یا پوشش مردم در کشورهای خارجی برایتان جذاب است، دلیل نمی شود با دوربین عکاسی خود برای مردم مزاحمت ایجاد کنید. حتی در بعضی فرهنگ ها مردم فقط در ازای دریافت هدیه یا لطفی دیگر حاضر به حضور در عکس های شما می شوند.
در دست دادن با جنس مخالف یا نشستن در کنار آن ها در مترو یا اتوبوس احتیاط کنید. چنین چیزی در خیلی از فرهنگ ها پذیرفته شده نیست.
نسبت به زبان بدن خود احتیاط کنید. برخی نشانه ها با دست در فرهنگ های مختلف معانی متفاوتی نسبت به فرهنگ شما دارد و ممکن است بی ادبانه یا حتی توهین آمیز تلقی شود.
هرگز قولی ندهید که نمی توانید به آن عمل کنید. مثلاً به فروشنده نگویید دور می زنید و برمی گردید. اگر در طول سفر با کسی آشنا می شوید الکی شماره تماس یا ایمیل اش را نگیرید و بگویید در تماس خواهید بود مگر اینکه قصد داشته باشید واقعاً در تماس باشید.
5. بلیط های هواپیما، قطار و اتوبوس
بلیط های دو طرفه به صرفه تر از بلیط های یک طرفه هستند. تصور نکنید کسانی که با بلیط های درجه یک سفر می کنند، حتماً تمام هزینه ی این بلیط را پرداخته اند. آن ها با بلیط اقتصادی خود به درجه یک می روند یا فقط بخشی از هزینه ی مابه تفاوت را پرداخت می کنند. راه های زیادی برای آپگرید بلیط شما وجود دارد از جمله مشتری وفادار یک ایرلاین بودن به این امر کمک می کند.
در سفرهای داخلی در یک کشور یا کشورهای نزدیک به هم به جای هواپیما از اتوبوس و قطار استفاده کنید. بعضاً اتوبوس بهترین انتخاب است. پرواز نباید الزاماً نخستین انتخاب شما باشد.
6. سیاست
برای معرفی کشورمان آمادگی داشته باشید. در کشورهای دیگر وقتی بفهمند شما خارجی هستید عموماً می پرسند که اهل کجا هستید و ممکن است شناخت کافی از کشور ما وجود نداشته باشد. بهتر است برای سؤالات احتمالی آماده باشید چون اگر خود ما نتوانیم در مورد کشورمان با خارجی ها صحبت کنیم، نمی توان انتظار داشت کشور ما به درستی شناخته و درک شود. در هر سفر خارجی هر یک ما حکم سفیری را داریم که فرهنگ، سیاست و آداب و رسوم خود را به مردم دیگر کشورها معرفی می کنیم. برای ایفای این نقش مهم آماده باشیم.
مردم کشورهای دیگر ممکن است حتی جای کشور ما را در نقشه ی جهان نشناسند یا اطلاعات کم و نادرستی داشته باشند. سعی کنید خونسرد باشید و دلخور نشوید. به جای ناراحتی، بدون اینکه پرحرفی کنید و حوصله ی طرف مقابل را سر ببرید اطلاعاتی مفید به او بدهید.
مهم نیست که اعتقادات درونی شما چه باشد، هیچ گاه از کشور خود نزد مردم دیگر کشور ها بدگویی نکنید. اگر نسبت به خیلی چیزها انتقاد دارید، جای این انتقاد در سفر و نزد افرادی که با کنجکاوی می خواهند اطلاعاتی از کشور ما به دست بیاورند نیست. در اینگونه مواقع سیاست مدارانه رفتار کنید و به نکات مثبت و سازنده اشاره داشته باشید. شما با انتقاد از کشورتان در واقع خود را زیر سؤال می برید.
در ضمن به خاطر داشته باشید هرگز نظری منفی راجع به حکومت کشوری که به آن سفر می کنید نزد مردم این کشور ابراز نکنید.