موزه ی آستان قدس رضوی مشهد - قسمت دوم
جاذبه های گردشگری ایران - موزه ی آستان قدس رضوی مشهد - قسمت دوم
در ادامه ی معرفی بخش ها و تالار های موزه ی آستان قدس رضوی، به گنجبنه ی تمبر و اسکناس سر می زنیم. تمبر یکی از نماد هایی است که علاقه مندان بسیاری دارد و خود دربردانده ی هویت و تاریخ ادوار ودوره های مختلف یک سرزمین می باشد. تمبر های رویداد ها و اتفاق های بسیاری را ثبت کرده و یک نماد خاطره انگیز و دلنشین است. از این رو، نماد های این چنین، روایتگرانی صادق هستند و موزه های امروز یکی از بهترین مکان های برای چنین نماد هایی به شمار می روند. این بخش از موزه ی آستان قدس در اواخر دهه ی 60 هجری شمسی در حدود سال 1369 در طبقه ی زیر زمین موزه ی آستان قدس در محوطه ی مجموعه ی رضوی افتتاح شد. گردشگران و زائران حرم امام رضا می توانند تمبر های مختلف و متعددی در دوره های مختلف تاریخی را در این مکان مشاهده نمایند. از جمله تمبر های معروف این بخش از موزه می توان به نخستین تمبر جهان به نام پنی سیاه اشاره کرد و از اولین تمبر های بکار رفته در نامه نگاری و دوره های قاجاری دیدن کرد. این درحالی است که بسیاری از تمبر های مناسبتی خاص هم به صورت هدیه در این مکان قرار می گیرند.
علاوه بر تمبر، در این بخش از موزه ی آستان قدس، نامه های تاریخی(متعلق به شاهان ایرانی)، کارت پستال، نخستین وسایل ارتباطی مانند تلفن ، تلگراف و آثار مرتبط با تاریخ پست ایران اشاره کرد. بر اساس اطلاعات مندرج در موزه ی آستان قدس، گردشگران شاهد 300 تمبر و دیگر آثار مرتبط با این بخش خواهند بود، که بدون شک بخش هیجان انگیز و خاطره انگیز برای گردشگران محسوب می شود. در این بخش از موزه تعدادی از اسکناس های مورد استفاده در ایران نیز به نمایش گذاشته شده که این حوزه هم دارای تاریخ خاص خود می باشد وعلاقه مندان بسیاری نیز دارد و مانند تمبر عده ی بسیاری به جمع آوری و داشتن کلکسیون های خصوصی دست می زنند، که بهترین و یکی از غنی ترین موزه در ایران برای تمبر و اسکناس موزه آستان قدس رضوی است.
از دیگر بخش های موزه ی آستان قدس می توان به گنجینه ی نجوم اشاره کرد، بخشی که در تاریخ ایران دارای اهمیت و جایگاه بالایی بوده است. این تالار موزه در حدود سال 1378 هجری شمسی تاسیس شد. این بخش از موزه به واسطه ی اهمیت و جایگاه علم نجوم در میان مسلمانان بخصوص ایرانیان دربردانده ی اشیاء و ابزار بسیار قدیمی و ارزشمندی است. گردشگران در این بخش از موزه می توانند اسطرلابها، تلسکوپ ها و تعداد وسیعی از ابزار و ادوات علم نجوم را در این بخش از موزه مشاهده کنند. برای رفتن به این بخش از موزه باید به طبقه دوم موزه بروید. تالار و گنجینه ی دیگری هم که با بخش نجوم در موزه ی آستان قدس تاسیس شد، گنجینه ی ساعت است که این بخش هم در طبقه دوم قرار گرفته انواع مختلف از ساعت های را می توان در این بخش از موزه دید.از ساعت های آفتابی و تقویمی گرفته تا ساعت های افقی و عمودی آفتاب و انواع مختلف ساعت هایی که در ایران وجود داشته است. گردشگران در این بخش ها می توانند بخش های مختلفی از تاریخ ایران را به شکلی زیبا مشاهده نمایند.