ساندر والا محل ساندرنرسی دهلی هند

جاذبه های گردشگری جهان - ساندر والا محل ساندرنرسی دهلی هند

2safar

در ادامه بازدید از بنا های تاریخی و ثبت شده ی ساندرنرسی در سازمان یونسکو به اثری دیگر از دوران گورکانی می رسیم. بنایی مقبره مانند که متعلق به یکی از پادشاهان این سلسله ی مغولی در هندوستان است. این بنای تاریخی در میان باغ زیبایی احاطه شده که می توان آن را ویژگی اصلی ساندر نرسی دانست. بنای سفید رنگ و طاق دارد زیبای ساندر والا محل از جمله بنا های زیبای و رویایی است که گردشگران با خود به سفری تاریخی می برد. اما اگر تصاویر قدیمی تر این بنا را در فضای مجازی دنبال کنید، از بنیاد آقاخان برای زنده کردن دوباره این اثر ممنون خواهید بود، بنایی که روزگاری در حال ویرانی و نابودی بود و امروز با چهره ی زیبا هویت قدیمی اش را بدست آورده و این جا در مجموعه ساندر نرسی دهلی میزبان گردشگرانی است، که در میان فضای دیدنی باغ، محو تماشای ساندروالا محل می شوند.

2safar

پلانی کلی بنا به شکلی مستطیل شکل است که گوشه های این نقشه ی مستطیل شکل در هنگام ساخت حذف می شود و برای طراحان بنا فرصت بیشتری را برای هنر آفرینی شان فراهم می کند.هنگامی که با این بنای تاریخی رو به رو می شوید، ایوانی دورتا دور ساندر والا ساخته شده که با طاق هایی زیبا نمای زیباتر پیدا کرده است. در هر چهار ضلع اصلی ساندر والا، پنج طاق وجود دارد. دو ره پله ام ورودی به پشت بام هستند، در قسمت جنوب درب ورودی بنا قرار گرفته است. مهمترین ویژگی این بنا هم معماری آن است، که بیشترین آسیب این بنا و دیگر آثار موجود در این مجموعه را مرمت های غیر اصولی وارد کرده که بسیاری از جزئیات تزئینی و هنر بکار فته در این سازه را از میان برده است.

2safar

اما در سفر به چنین مکان هایی، برای گردشگرانی که رفتن به ساندر نرسی بخشی از جاذبه های گردشگری دهلی می دانند، دیدن و قدم گذاشتن در کنار چنین بناهایی دارای ارزش بسیار زیادی است . ساختمان سفید رنگ ساندروالا محل که با قسمت هایی سرخ رنگ ترکیب شده است، برای گردشگران اثری زیباست، که با به ثبت رسیدنش به عنوان یکی از میراث های بشری تماشایی تر خواهد بود. فضای سبز و درختان پر سایه ی کنادر ساندر والا محل هم، زیبایی آن را بیشتر کرده اند و یکی از مکان های جذاب برای قدم زدن و عکاسی است.

2safar

از جمله جزئیات مهم در این بنا، عدم وجود دیوار های اطراف ساندر محل است، که شاید مصالح آن را در مکان دیگری مورد استفاده قرار داده اند، اما جای خالی دیوار های مقابل ایوان ها پابرجاست، دیوار هایی که بخشی از زیبایی بنا بوده اند و مانند گچ بری های ساندروالا محل بخشی از هویت این اثر تاریخی بوده اند، اما امروز با تلاش فراوان متخصصان، توانسته اند بخش هایی از گچ بری های آسیب دیده را باز آفرینی کنند و به نوعی می توان از این اثر شناخته شده ی جهانی هندوستان به عنوان یکی از جاذبه های گردشگری شهر دهلی یاد کرد. با ما در ادامه ی مسیر همراه باشید.