دژ سیری دهلی هند - قسمت دوم

جاذبه های گردشگری جهان - دژ سیری دهلی هند - قسمت دوم

2safar

قلعه سیری مانند هر اثر تاریخی دیگری در کنار خود افسانه ها و داستان های بسیاری دارد، وقتی به کنار قلعه که می رسید شاید از مردم محلی داستان های مختلفی را بشنوید که یکی از آنها، بنا شدن قلعه بر روی سر های سربازان مغولی است که به دست علاء الدین خلجی بریده شده اند. در زبان هندی sir به معنی سر است و همین مسئله این افسانه را در میان مردم محلی تقویت می کند، با همه ی این اوصاف، وقتی دیواره ها و قسمت های مخروبه ی این قلعه ی افسانه ای علاء الدین را از نزدیک می بینید، اگر به ساختارش توجه کرده باشید، تفاوت هایی میان این قلعه با دیگر بنا های تاریخی دهلی شاهد خواهید بود.

2safar

علاء الدین خلجی بانی این قلعه و سلطان سلسله ی خلجیان برای مقابله با سپاه مغول، این بنای تاریخی را ساخت، اما در ساخت این قلعه می توان المان های معماری متعلق به سلجوقیان را مشاهده کرد، با حمله مغول به قلمرو ایران، بسیاری از باز مانده های سلجوقی، در آسیای مرکزی و ایران، به هند مهاجرت کردند و علاءالدین خلجی برای ساخت این قلعه ی تاریخی از آنها کمک گرفت. در ساخت قلعه ی سیری، 70 هزار کارگر به کار گماشته شدند. پلان کلی قلعه به شکل بیضی است و کاخ ها و سازه های مختلف در آن تعبیه شدند، که دروازه های متعددی هم برای ورود و خروج قلعه وجود داشت، که امروزه تنها دروازه ی جنوب شرقی این قلعه باقی مانده است.

2safar

در قلعه ی سیری، کاخی با هزاران ستون وجود داشت که به عنوان نگین این مجموعه با نام هزار ستون شناخته می شد، اما امروزه تنها بقایای اندکی از آن برجای مانده است. این کاخ با سنگ های مرمر کف و دیگر تزئینات سنگی یکی از نمونه های دوران خلجی است. در ضلع شرقی مجموعه ی سیری بقایای وجود دارد که می توان آثار و نشانه های نبرد های آن دوره ی تاریخی نیز مشاهده کرد. از دیگر بنا های موجود در این مجموعه ی تاریخی، می توان به یک مسجد هم اشاره کرد که گنبد مرکزی و دیوار های آن همچنان سرپا هستند، و گردشگران می توانن نمونه ی دیگری از معماری رایج در دوران خلجی را در ببینند. اما بخش دیدنی دیگر این ارگ، سیستم آبرسانی و مخزن آبی است که توسط علاء الدین خلجی بنا شده است،که در دیگر بنا های ساخته شده در دوران خلجی مانند حوض خاص و مجموعه ی قطب مینار (که هر دوی این مکان ها را در سایت 2safar برای شما معرفی کردیم) نیز نظیر آن در ابعاد متفاوت تری وجود دارد.

2safar

اما در کنار ویارنه های این قلعه باستانی، یک مجموعه ی ورزشی هم با نام the Siri Fort Complex نیز وجود داردکه طول مسابقات آسیایی 1982 بخش های مختلفی از آن توسعه یافت در برخی از رشته محل برگزاری مسابقات بود. از این رو، بخش های مختلف این مجموعه ی ورزشی هم می تواند بخشی از جاذبه های گردشگری باشد که پیش روی شما در این بخش دهلی است ، زمین گلف، زمین تنیس، بدمینتون، بسکتیبال، استخر شنا، سالن بدنسازی، مراکز تجاری و بخش های متعدد و متنوعی دیگری نیز در آن جا وجود دارد که شما می توانید لحظات شاد و لذت بخشی را در دو فضای متفاوت در قلعه ی سیری رقم بزنید