عمارت آئینه سردار مفخم - قسمت پنجم

جاذبه های گردشگری ایران - عمارت آئینه سردار مفخم - قسمت پنجم

2safar

یکی از ویژگی های بارز عمارت آئینه خانه یا همان عمارت آئینه ی مفخم، وجود سه نوع کاشی کاری در این بناست، یکی از بومی ترین شکل هنر های معماری را می توان سبک کاشی کاری هفت رنگ دانست، گردشگران و بازدیدکنندکانی که از این عمارت تاریخی دیدن می کنند، می توانند این سبک بسیار زیبا، جذاب و تماشایی را از نزدیک ببنید، کاشی های هفت رنگ یکی از هنر های بومی و صنایع دستی ایران به شمار می آید که پس از خروج از کوره و رنگ آمیزی دوباره از طریق طرح های مشخص و طی مراحل مختلف دوباره تحت حرارت قرار می گیرد و به صورت اشکال منظم و به هم پیوسته ای طرح مورد نظر را شکل می دهد. به طور معمول اندازه ی کاشی های هفت رنگ 15 در 15 و یا 20 در 20 هستند که البته با اندازه ی های دیگری به همین تناسب هم در کاشی های هفت رنگ یافت می شود.

2safar

کاشی های معقولی از جمله دیگر سبک های رایج و بسیار زیبایی هستند که در عمارت آئینه خانه قابل مشاهده می باشند، که در ابعاد بسیار کوچکی ساخته می شوند، این سبک از کاشی کاری را متعلق به دوران سلجوقی می دانند که به یکی از سبک های زیبا، رایج و محبوب در معماری ایرانی و اشکال مختلف کاشی کاری بدل شده است. کاشی کاری های اسلیمی هم نوعی دیگر از سبک های کاشی کاری است، که با نقوش تزئینی اشکالی مانند شاخ و برگ گیاهان، و خطوط صاف و منظم را به تصویر می کشد و گاهی این خطوط صاف به صورت پیچیده تری بکار می آیند. البته این سبک در بسیاری از هنر های معماری بکار می رود که در کاشی کاری های عمارت آئینه ی شهر بجنورد پیش روی گردشگران قرار دارد.

2safar

پس از دیدن فضای رویایی نمای شمالی و اصلی عمارت، می توان از طریق سه درب ورودی در قسما های شمالی، که درب اصلی به شمار می رود، و در های شرقی و غربی وارد عمارت شد. این درب ها به یک راهرو منتهی می شوند واز طریق آن می توان به طبقه ی اول عمارت رفت، البته در طبقه هم کف چند اتاق وجود دارد، که به نسبت تلار اصلی عمارت، فضا هایی ساده به شمار می آیند در حالی که نمونه های زیبای از گچ بری معماری ایرانی را می توان در این اتاق ها مشاهده نمود، پنجره های چوبی درب چوبی این عمارت در طبقه ی همکف هم از دیگر بخش های تماشایی این قسمت از عمارت آئینه است، در طبقه ی بالا که طبقه ی اول عمارت محسوب می شود، مهمترین بخش خانه که همان تالار ائینه است قرار دارد، البته در کنار تالار آئینه چهار اتاق دیگر نیز قرار دارند و قرار گرفتن در کنار این محیط رویایی ، آنها را از یاد خواهد برد.

2safar

درب های چوبی این طبقه با استخوان تزئین شده اند و یکی از عناصر قجری عمارت به شمار می آیند. سقف خانه هم به صورت مشبک چوبی ساخته شده است، که گرما و زیبایی بسیار زیادی به محیط می بخشد. عمارت آئینه دارای سقفی دو پوسته است و این ویژگی امکان زیبایی بخشی بسیاری را به معماران این بنا داده است. با ما در ادامه ی سفر به بجنورد همراه باشید.