هدر دادن پول در سفر
مهم نیست که چقدر پول دارید یا اینکه برای تأمین هزینه های سفر خود مجبور به صرفه جویی و پس انداز هستید یا هزینه ی سفر برایتان اهمیتی ندارد و به راحتی از عهده اش بر می آیید. نکته ی حائز اهمیت این است که با هر نوع شرایط مالی، باید بکوشید هوشمندانه هزینه کنید و پول خود را بی جهت دور نریزید. چنانچه با رعایت برخی نکات ساده از هدر رفتن پول خود جلوگیری کنید، می توانید آن هزینه ی صرفه جویی شده را در طول سفر به نحو دلپذیر تری خرج کنید و یا برای سفر بعدی خود کنار بگذارید. ما در 2Safar چند اشتباه مهم که موجب هدر رفتن پول می شود به شما معرفی می کنیم و راهکارهای لازم را ارائه می دهیم. با ما همراه باشید.
اشتباه شماره 1: رزرو زودهنگام یا دیرهنگام پرواز
شاید در زمره ی افرادی باشید که تصور می کنید اگر بلیط خود را از مدت ها قبل رزرو کنید سود کرده اید و بلیط ارزان تر گرفته اید. اگر چه این فرضیه در برخی مواقع درست است اما در اکثر اوقات موجب زیان مالی شما خواهد شد. ضمن اینکه با خرید زودهنگام بلیط، شما امکان وقوع اتفاقات غیر منتظره ای که موجب تأخیر در سفر شما می شوند را عملاً نادیده می گیرید. مثلاً برخی مسافران پیش از آن که کشور مربوطه ویزای آن ها را صادر کند اقدام به خرید بلیط می نمایند و بعداً در صورت عدم صدور ویزا در زمان مورد نظر، متحمل خسارت می شوند.
دل بستن به ارزان تر شدن بلیط در دقیقه ی نود هم یک استراتژی اشتباه است. احتمال اینکه با نزدیک شدن به زمان پرواز قیمت بلیط بالاتر برود یا پرواز پر شود بیشتر از ارزان تر شدن آن است.
شما باید در زمان مناسب بلیط بخرید. زمانی که نه خیلی دور و نه خیلی نزدیک به زمان سفر است. این زمان مناسب در اوقات مختلف سال متفاوت است مثلاً زمان مناسب اگر در فصل پیک مسافرتی سفر می کنید با فصل های خلوت فرق می کند. تحقیقات نشان می دهد شما با خرید بلیط در مناسب ترین زمان می توانید 29% در هزینه ی خود صرفه جویی کنید. برای کشف زمان مناسب سایر مقالات 2Safar را مطالعه کرده یا به مشاور آژانس مسافرتی خود مراجعه کنید.
اشتباه شماره 2: نخریدن بیمه ی مسافرتی
شاید با شانه خالی کردن از خرید بیمه تصور کنید که سود کرده اید و در هزینه های شما صرفه جویی شده است اما احتمال خسارتی که در نخریدن بیمه وجود دارد به هیچ وجه به هزینه ی کم آن نمی ارزد. در واقع هزینه ی خرید بیمه نسبت به سایر هزینه های سفر هیچ است و مبلغی که صرف آن می کنید به اندازه ی پول خرید یک شکلات توبلرون در فروشگاه معاف از مالیات فرودگاه است. اگر در طول سفر شما دچار یک عفونت گوش ساده شوید ممکن است مجبور شوید تا دو هزار دلار پول برای درمان بپردازید. ضمن اینکه خیلی از بیمارستان ها در سرتاسر دنیا اصلاً بیمار بدون بیمه را پذیرش نمی کنند.
برای خرید بیمه ی مناسب زمان صرف کنید و اولین بیمه ای که توسط آژانس به شما پیشنهاد می شود نپذیرید. حتی گاهی بهتر است بیمه های خارجی خریداری کنید که از کاور کردن هزینه ها در کشور مقصد به محض وقوع هر حادثه ای خیالتان راحت باشد.
اشتباه شماره 3: رزرو نکردن پارکینگ فرودگاه به صورت آنلاین
تفاوت هزینه ی پارکینگ در صورت رزرو آنلاین با پرداخت در محل بسیار چشمگیر است و ممکن است در صورت عدم رزرو از قبل بیش از صد یورو ضرر کنید. به محض اینکه تاریخ سفرتان قطعی شد و بلیط های هواپیما را خریدید به فکر پارکینگ فرودگاه باشید و محل پارک را از قبل رزرو کنید. این قدمی بسیار مهم در کاهش هزینه های غیر ضروری سفر است. ضمن اینکه بسیاری از فرودگاه های بزرگ دنیا چندین پارکینگ مختلف دارند که هزینه ی پارک در این پارکینگ ها متفاوت استو طبعاً پارکینگ های ارزان تر سریع تر پر می شوند. علاوه بر این، در ایام تعطیلات مثل تعطیلات سال نو احتمال پر شدن پارکینگ های مناسب افزایش می یابد.
جالب است بدانید گاهی هتل های داخل فرودگاه ها آفرهایی عالی برای اتاق و پارکینگ دارند. شما با یک شب اقامت در این هتل ها می توانید اتومبیل خود را برای تمام مدتی که در سفر هستید در پارکینگ هتل بگذارید و از ترانسفر هتل برای رفت و برگشت به ترمینال مورد نظر خود استفاده کنید. هزینه ی این کار ممکن است کمتر از هزینه ی پارکینگ خود فرودگاه باشد.
اشتباه شماره 4: خرید ارز در فرودگاه
فراموش نکنید صرافی های داخل فرودگاه گران ترین مبلغ تبدیل ارز را دارند و شما با چنج پول در فرودگاه متحمل ضرر مالی می شوید. سعی کنید حتماً ارز کشور مقصد خود را از قبل خریداری کنید. حتی اگر موفق به این کار نشدید، در فرودگاه برای خرید ارز عجله نکنید. چنان چه هتل شما ترانسفر رایگان دارد به هتل بروید و بعد با خیالی آسوده به دنبال صرافی برای تبدیل پول بگردید. همچنین می توانید از قبل ارز خود را به بهترین صرافی سفارش دهید و آن را در فرودگاه تحویل بگیرید. گاهی تفاوت نرخ خرید ارز می تواند معادل هزینه ی خوردن شام در یک رستوران خوب باشد. در این رابطه با مدبرانه رفتار کنید.
اشتباه شماره 5: پرواز مستقیم
پرواز های دو قسمتی ممکن است خسته کننده به نظر برسند و شما حوصله ی تعویض هواپیما و علاف شدن در فرودگاه را نداشته باشید اما به خاطر بسپارید پروازهای دو قسمتی به لحاظ اقتصادی بسیار به صرفه هستند. حتی گاهی در صورت طولانی بودن پرواز، دو قسمتی کردن آن میزان خستگی را نیز کاهش می دهد و در صورتی که با فرزند کوچک سفر می کنید برای خسته نشدن بچه ها نیز تعویض هواپیما مفید است. ضمن اینکه برخی فرودگاه ها براستی دیدنی هستند و گردش در آن ها به زحمت پرواز های دو قسمتی می ارزد. پس اگر تفکری اقتصادی در سفر دارید، بلیط های دو قسمتی بخرید و از چند نظر سود کنید.
اشتباه شماره 6: خرید کتاب راهنما و نقشه
شاید این چیزها در گذشته مفید بودند اما امروزه به معنای واقعی هدر دادن پول هستند. همه ی مردم گوشی همراه هوشمند دارند و نقشه ی گوگل خیلی راحت تر از هر نقشه ی دیگری مسیر مورد نظرمان را مرحله به مرحله به ما نشان می دهد. حتی برنامه های خیلی مفیدی نیز هستند که بدون نیاز به اینترنت کار می کنند و شما می توانید از آن ها برای مسیر یابی و انتخاب رستوران و مرکز خرید و غیره استفاده کنید.
از خیر کتاب های راهنما هم به طور کلی بگذرید و چه قبل از سفر و چه در طول سفر در مقابل وسوسه ی خرید این کتاب ها مقاومت کنید. در گیفت شاپ های اماکن مختلف کتاب های زیادی در مورد آن مکان ها با توضیحات و عکس های کامل ارائه می شود و شما که هنوز تحت تأثیر بازدید از یک موزه ی باشکوه یا قصری قدیمی هستید، به سراغ این کتاب ها می روید تا برای اطلاعات بیشتر یا جهت یادگاری آن ها را خریداری کنید. شما با خرید این کتاب ها فقط پول خود را هدر می دهید چون وقتی از حال و هوای آن سفر به خصوص خارج شدید دیگر نگاهی به این کتاب ها که با قیمت گران خریده اید نمی اندازید.
اشتباه شماره 7: خرید سیتی پاس(کوپن بازدید از اماکن توریستی به صورت فشرده)
اکثر شهرهای معروف دنیا سیتی پاس به توریست ها عرضه می کنند. سیتی پاس ها که معمولاً یک تا سه روزه هستند قیمت های مختلفی دارند و شما با می توانید با پرداخت مبلغی مشخص در مدت زمان مقرر از اماکن توریستی مختلف شهر بدون هزینه ی ورودی دیدن کنید. سیتی پاس ها خیلی وسوسه انگیز هستند چون شما لیست عریض و طویل اماکن مختلف که بعضاً ورودی های گرانی دارند بر روی این کوپن می بینید و تصور می کنید با خرید مثلاً یک سی تی پاس یک روزه به قیمت صد یورو سود می کنید چون ورودی مجموع اماکنی که قصد بازدید از آن ها را دارید خیلی بیشتر از این مبلغ است. اما بدانید که اینگونه نیست و شما اکثر مواقع با خرید سیتی پاس ضرر می کنید و یا حداقل سودی نمی برید. سیتی پاس ها برای افرادی که در برنامه ریزی دقیق موفق هستند و یا از قبل با شهر آشنایی دارند خوب است اما بیشتر افراد فرصت کافی برای دیدن اماکن یا وقت گذراندندر محل مورد نظر خود پیدا نمی کنند.