موزه ی تاریخ ملی آتن یونان - قسمت نهم
جاذبه های گردشگری جهان - موزه ی تاریخ ملی آتن یونان - قسمت نهم
در ادامه ی گردش در موزه ی تاریخ ملی یونان در شهر آتن، به کریدور یا همان سالن شماره ی 7 می رسیم، جایی در قالب تصاویر نقاشی، آثار و بقایای تاریخی، به روایت جنگ استقلال یونان با امپراتوری عثمانی در یونان می پردازد. هنگامی که وارد این سالن می شوید، درست مانند تاریخ این رخداد، شهر مسولونگی Messolongi در دماغه ی خلیج کورنتین Gulf of Corinth دارای نقش پررنگی است، این شهر به واسطه ی برخورداری از یک موقعیت استراتژیک، به مرکز استقلال طلبی یونانی ها بدل شد، با بالا گرفتن روند استقلال ازادی خواهان یونانی، شهر را به تصرف خود در آورند و فرماندهان ترک را بیرون کردند، اما این آغاز دورانی پر تنش، سخت و بسیار حساس شد، گردشگران بر روی دیوار های این سالن می توانند تصاویر نقاشی و مستندی از فرماندهان و آزادی خواهان معروف آن دوره ی در تاریخ ملی یونانی ها را مشاهده کنند.
در گوشه ای از این سالن ابزار، سلاح ها و لباس های متعلق به آنان هم به نمایش گذاشته شده است. این شهر و رخداد های تاریخی جنگ استقلال با محاصره ی آن توسط قوای عثمانی به رهبری عمر ویرنی پاشا(Omer Vrioni Pasha) و رشید مهمت پاشا(Reşid Mehmed Pasha) آغاز شد و در حدود یک سال به طول انجامید. در ادامه با شکسته شدن حلقه محاصره توسط یونانی در برخی نبرد ها، ابراهیم پاشا با ارتش مصر به کمک قوای عثمانی آمد و حلقه ی این محاصره تنگ تر شد و این رخداد در تاریخ یونان به یکی از تراژیک ترین نبرد ها و تلاش های ملی برای کسب استقلال بدل گردید، در واقع این نبرد به یک انگیزه ی دوچندان برای کسب آزادی تبدیل شد. یک سال محاصره ی کامل ، گرسنی، بیماری بسیاری از مردم را به سوی مرگ سوق داد و توجه تمام یونان و اروپا را به این شهر جلب کرد.
درست در این سالن است که گردشگران می توانند روایتی مستند از این شهر مهم در تاریخ یونان را شاهد باشند، تصاویر را ببینند و اسناد موجود را مشاهده کنند. پس از این رخداد بود که دولت های اروپایی از جمله انگلیس و فرانسه پس از قرارداد 1918 وین با یک اروپای متحد به کمک استقلال طلبان یونانی پرداختند و حوادث شتاب بیشتری پیدا کردند. نبرد ناوارینو یکی از این اتفاق های تاریخ در روند استقلال یونان بود که ناوگان دریایی انگیس عثمانی ها در دریا شکست دادند که مانند بسیاری از رخداد های اروپایی قرن نوزدهم می توان نقاشی های و روایت تاریخی این نبرد را به صورت نقاشی در موزه ی تاریخ ملی شاهد باشید.
پس از نبرد ناوارینو اعزام نیرو های پیاده ی فرانسوی استقلال طلبان یونانی با حمایت بسیاری قوی مواجه شدند که به رسمیت شناختن استقلال آنها در سال 1830 میلادی انجامید. مجسمه های مختلف و آثار منبت کاری شده بسیاری توسط مردم ساخته شد که در این بخش از موزه می توان این آثار ارزشمند و تاریخی را مشاهده کرد، آثاری که بازتاب آرزو های نسل های مختلف یونانی است که در حوالی سال 1830 به واقعیت بدل شد. شاید برای برخی از گردشگران کریدور شماره ی 7 تنها بخشی از موزه ی تاریخ ملی باشد اما در میان تمام آثار برجای مانده از آن سالهای پر التهاب می توان عشق، آرزو و رویاهایی مردمی را دید که با چشم خود تمام آرزو های خود، پدران و اجدادشان را شاهد بودند و از این نظر، این بخش از موزه ی تاریخ ملی را می توان حماسی ترین بخش موزه می دانست، با ما در ادامه ی بازدید از این موزه ی دیدنی همراه باشید.