مسجد امام استان سمنان - قسمت اول

جاذبه های گردشگری ایران - مسجد امام استان سمنان - قسمت اول

2safar

این بار در 2safar می خواهیم راهی دیدن بنای فاخر دیگری شویم که در کنار ارزش تاریخی، فرهنگی و دینی اش، یکی از نمونه های زیبا و زینتی معماری ایرانی و اسلامی است، معماری که نگین هنر های تاریخی ایران در شهر های مختلف به شمار می رود و مساجد و بنا های مذهبی از شاخص ترین آنها هستند. مسجد امام سمنان مقصد ما در این سفر خواهد بود، که با نام مسجد سلطانی از شهرت و آوازه ی بیشتری برخوردار است، ما را در این مسیر همراهی کنید.

2safar

اگر با 2safar در شهر های مختلف ایران همراه بوده باشید، با مساجدی با عنوان مساجد سلطانی آشنایی خواهید داشت، در تهران، قزوین وبروجرد بنا های تاریخی و زیبایی را به همین به شما معرفی کردیم، که برای آشنایی بیشتر می توانید به آرشیو سایت مراجعه کنید، مساجدی، یکی از سلسله بنا های تاریخی دوره ی پادشاهی فتحعلی شاه قاجار دومین پادشاه سلسله ی قاجار هستند. در دوران پادشاهی فتحعلی شاه، چندین مسجد در شهر های مختلف از جمله سمنان و اسد آباد و نی ریز، ساخته شده اند که به واسطه ی ساخت این بنا ها و کمک های مالی شاه، این مساجد را مساجد سلطانی نامیدند، که امروزه با نام های مسجد امام و مسجد النبی شناخته می شوند، در شهر سمنان هم به واسطه ی علاقه ی شخصی شاه(که وی در شهر دامغان یکی از شهر های استان سمنان متولد شده بود) به این شهر، بنایی فاخر و سازه ای بس زیبا ساخته شد که امروزه به عنوان مسجد امام این شهر، پیش روی گردشگران قرار دارد و یکی از سازه های معروف و شاخص سمنان به شمار می آید و ما به عنوان یکی از جاذبه های تاریخی و گردشگری این شهر به سراغ آن رفته ایم.

2safar

مسجد امام در مرکز شهر سمنان واقع شده که بافت قدیمی شهر نیز به شمار می آید و درست در نزدیکی بازار بزرگ و سنتی سمنان قرار دارد و گردشگران برای رفتن به این مسجد باید به خیابان امام خمینی بروند، این مسجد سال هاست که محل برگزاری نماز جمعه شهر است و از این رو، مرکزیت و اهمیت بنا را به لحاظ کارکرد های اجتماعی، فرهنگی و سیاسی در طول دهه های گذشته را می توان بهتر درک کرد. همان طور که گفته شد، این بنا در دروان پادشاهی فتحعلی شاه قاجار ساخته شده و بر اساس اطلاعات تاریخی موجود در خصوص این مسجد، دو معمار معروف آن دوره، به نام های سید حسن حسنی و صفر علی معمار ساخت این بنا را به عهده داشته اند و الحق که بنایی زیبا، ماندگار و باشکوه را بر جای گذاشته اند، که البته مانند بسیاری از آثار تاریخی به نام سلطان و شاه تمام شد.

2safar

البته در برخی منابع از ساخت این مسجد از طریق منابع مالی پادشاه سخن گفته اند و این درحالی است که گفته می شود، که مسجد امام را با اموال مصادره شده ی حاکم شهر ساختند که البته این مصادره از سوی شاه صورت گرفته است. در هر صورت ، مسجد امام یا همان مسجد تاریخی سلطان به دستور پادشاه قجری روند ساخت اش در سال 1243 هجری قمری به پایان می رسد و مشتاقانه در کنار شما به دیدن این بنای زیبا خواهیم رفت.