موزه ی تاریخ ملی آتن یونان - قسمت پنجم

جاذبه های گردشگری جهان - موزه ی تاریخ ملی آتن یونان - قسمت پنجم

2safar

در ادامه ی آشنایی با موزه ی تاریخ ملی یونان در شهر آتن، به سراغ یکی دیگر از قسمت های دیدنی این موزه می رویم، بخشی که به روایت تاریخی حکومت های لانین و عثمانی در خلال قرن سیزدهم تا هیجدهم می میلادی می پردازد. در حدود سال 1204 میلادی با سقوط قسطنطنیه و فروپاشی امپراتوری بیزانس، حکومت های فدالی در برخی از مناطق و قلمرو های سابق بیزانسی شکل گرفت، که برخی از این حکومت ها توسط شوالیه ها صلیبون ایجاد شدند. هرچند در سال 1261 امپراتوری بیزانس بار دیگر ماهیت و قدرت را برای مدتی به دست گرفت، اما حکومت های فئودالی دیگر به صحنه ی جغرافیای سیاسی آن روزگار اضافه شده بودند، لاتین ها، ترک ها و فرانکها، هر کدام به دنبال حکومت و ماهیتی متفاوت امپراتوری بیزانسی بودند، در این دوره حکومت های لاتین بر بخش های عمده ای یونان از جمله آتن تسلط داشتن اما با شکل گیری و افزایش اقتدار و قدرت امپراتوری عثمانی، یونان به بخشی از امپراتوری عثمانی تبدیل شد، و برای چندین قرن بخشی از این امپراتوری بزرگ بود.

2safar

در دوران لاتینی و حکومت های محلی که در یونان ایجاد شدند، روح ملی یونانی برای دوران کوتاهی ظهور پیدا کردند و جدا از هویت مسیحی غالب در دوران بیزانسی ماهیتی تازه در برخی نواحی یونان شکل گرفت، دورانی که آثار هلنیسم بار دیگر در یونان ظهور پیدا کردند. در این بخش از موزه ی تاریخ ملی یونان، گردشگران می توانند شاهد آثار، بقایای و آشیائی باشند که در دوران لاتینی در یونان ، نواحی ساحلی مناطق و جزایر یونان برجا مانده است. در وقاع این بخش از موزه که به حکومت های فئودالی و لاتینی یونان می پردازد، حس ملی و هویت ملی گرایانه ی یونانی را برای قرن ها زنده نگه داشت، سال هایی که حکومتی بیگانه استیلای دردناک را برای آتنی ها به همراه داشت.

2safar

بخش دیگری از این قسمت موزه به روایت تاریخ دوران عثمانی می پردازد. برای گردشگران، قرار داشتن آثار و بقایای تاریخی این دو دوره ی تاریخی در کنار هم، فرصت بسیار مناسبی است تا درک نزدیکی تری از دو دوره ی کاملا متفاوت در تاریخ یونان بدست آید. از رو، به شما پیشنهاد می کنیم، که در بازدید از این بخش از موزه، تفاوت های فرهنگی و آثار برجای مانده را به دقت ببینید، ظهور آثار هلنی دوران یونانی در خلال حکومت های لاتینی چگونه هویت فرهنگی و ملی یونان را زنده نگه داشته است.

2safar

با ظهور و حضور پر رنگ عثمانی ها بسیاری از المان های ملی یونانی از کم رنگ شدند اما هیچ گاه به دست فراموشی سپرده نشدند، عناصری در قرن هیجدهم، با تلاش های آزادی طلبانه ی یونانی ها به استقلال این کشور منجر شد. بدون شک این بخش از موزه ی تاریخ ملی برای گردشگران جذابیت بسیاری دارد، آثار، نقاشی ها، اسناد و بقایای مختلف از دوران لاتینی و عثمانی روایت گر هنر، فرهنگ و جامعه ی یونانی در آن دوران تاریخی است و برای گردشگرانی که به آتن رفته اند و خود را درگیر ترایخ و سیاست این کشور کهن می بینند، تماشایی و لذت بخش بود.