آنچه لازم است پیش از سفر به قبرس بدانید

آنچه لازم است پیش از سفر به قبرس بدانید

هر سال تقریباً دو میلیون توریست از جزیره ی قبرس دیدن می کنند، بنابراین هیچ نیازی نیست درباره ی خوبی های سفر به این جزیره قلم فرسایی کرد. آمار به تنهایی گویای همه چیز هست. این جزیره بخشی از زیباترین سواحل دنیا را در خود جای داده است و غروب های آفتابش وصف ناپذیر هستند.

در این مقاله قصد داریم شما را با نکاتی در باره ی امنیت، فرهنگ و تاریخ این کشور آشنا کنیم و اطلاعاتی که لازم است پیش از سفر بدانید را در اختیارتان بگذاریم. با 2Safar همراه باشید.

2safar

1. قبرس محل تولد آفرودیت است.

آفرودیت الهه ی یونانی عشق است. الهه ای محبوب در اساطیر یونان که نام او با عواطف و احساسات، شادمانی و رقص و پایکوبی عجین شده است. او پیش از آن که به مقام یک الهه برسد، دختر زیبایی متولد قبرس بوده است. زادگاه آفرودیت نزدیک پافوس، پایتخت قبرس غربی است. خود شهر پافوس نیز پیشینه ی تاریخی قابل توجهی دارد و بازمانده یآثار باستانی، آرامگاه پادشاهان، کاخ ها، آمفی تئاتر ها، قلعه ها و خانه های تاریخی زیادی که قدمت آن ها به قرن چهارم پیش از میلاد برمی گردد در این شهر به چشم می خورند.

2safar

2. جامعه ی قبرس مرد سالار است.

مردم قبرس نه تنها به شدت مذهبی هستند بلکه قوانین مرد سالاری در این جزیره حاکم است. مثلا فقط مردها در این کشور می توانند به مقامات بالای سیاسی و مذهبی دست پیدا کنند. زن ها یا خانه دار هستند یا در مشاغلی پایین تر از مرد ها مشغول به کارند. بیشتر ازدواج ها از پیش تعیین شده و سنتی است.

بیشتر مردم قبرس مسلمان هستند اما بخش بزرگی نیز از دین مسیحیت پیروی می کنند.

2safar

3. پول رایج قبرس عمدتاً یورو است.

از اول ژانویه 2008 یورو در قبرس رواج یافت و امروزه بیشتر معاملات در این کشور با یورو انجام می شود. پول رایج این کشور سابقاً پوند قبرس بود که در حال حاضرکمتر مورد استفاده قرار می گیرد. با وجود رواج یورو، مردم قبرس شمالی از واحد پول خود که لیره ی جدید ترکیه است استفاده می کنند. در صرافی های این کشور می توانید دلار آمریکا، یورو، پوند انگلیس، لیره ی ترکیه و پوند قبرس را چنج کنید.

2safar

4. قوانین رانندگی در قبرس مانند انگلیس است.

فرمان های اتومبیل ها در قبرس مانند انگلیس در سمت راست قرار دارند و باید در سمت چپ خیابان ها رانندگی کنید. اگر قصد دارید در این کشور اتومبیل کرایه کنید، لازم است با این نوع رانندگی از قبل آشنایی داشته باشید. ضمن اینکه استاندارد رانندگی در این کشور پایین است، کیفیت آسفالت خیابان ها ضعیف بوده و اغلب جاده ها پیچ در پیچ و خطرناکند.

2safar

5. ولتاژ برق و پریز ها مانند انگلستان هستند.

ولتاژ استاندارد برق در قبرس مانند ایران 240 ولت است و شما مشکلی در استفاده از وسایل برقی خود در این کشور نخواهید داشت. با این حال شما نیاز به اداپتور سه شاخه برای اتصال وسایل الکترونیکی خود به برق دارید که بهتر است قبل از سفر این اداپتور را تهیه کنید.

6. قبرس به دو بخش مجزای شمالی و جنوبی تقسیم شده است.

از سال 1974 و پس از حمله ی ترک ها به قبرس و مقابله ی نیروهای نظامی مورد حمایت یونان، قبرس به دو بخش شمالی و جنوبی تقسیم شده است. امروزه ساکنان قبرس شمالی عمدتاً ترک تبار هستند در حالی که در قبرس جنوبی که بزرگ تر است یونانی تبار ها زندگی می کنند. این تقسیم بندی در مارفو صورت گرفته و منطقه ی حائلی به نام خط سبز توسط سازمان ملل در این قسمت ایجاد شده است. در حال حاضر همچنان منازعات سیاسی میان قبرس شمالی و جنوبی ادامه دارد اما این تنش ها آرام تر از گذشته هستند و منطقه ی مرزی میان دو بخش قبرس تقریباً بدون درگیری است.

2safar

7. زبان های رسمی کشور قبرس، یونانی و ترکی هستند.

بر اساس آن چه در مورد قبرس شمالی و جنوبی و تاریخچه ی تقسیم بندی آن ها گفته شد، در قبرس شمالی زبان ترکی و در قبرس جنوبی زبان یونانی زبان های رسمی هستند. با این وجود از آن جا که قبرس در گذشته مستعمره ی انگلستان بوده است، زبان انگلیسی نیز در این کشور زیاد صحبت می شود. بیشتر اسناد و مدارک اداری و همچنین تابلوهای راهنمایی و رانندگی و نام خیابان ها در قبرس به سه زبان ترکی، یونانی و انگلیسی هستند (بسته به این که در کدام بخش قبرس حضور داشته باشید). به طور کلی در سفر به قبرس اگر انگلیسی بدانید زیاد به مشکل زبان بر نخواهید خورد و می توانید با مردم ارتباط بر قرار کنید.

2safar

8. لباس پوشیدن در قبرس به جز در اماکن مذهبی از قانون خاصی پیروی نمی کند.

مردم قبرس مشابه مردم اروپایی لباس می پوشند اما در اماکن مذهبی قوانین خاصی حاکم است. از مرد ها انتظار می رود با پیراهن آستین بلند و شلوار (نه شلوارک) از این اماکن دیدن کنند. خانم ها نیز لازم است دامن بلند و بلوز آستین بلند بپوشند. اگر در هنگام بازدید از یک ساختمان مذهبی لباس آستین بلند ندارید، بهتر است شالی به همراه داشته باشید تا آن را به روی شانه هایتان بیندازید.

2safar

9. آب و هوا و غذای قبرس مشابه سایر کشورهای مدیترانه ای است.

هوای کشورهای حاشیه ی مدیترانه عالی است و آفتاب درخشان توریست های زیادی را به اینمناطق می کشاند. در تابستان ها هوا حدود 32 درجه سانتی گراد البته با رطوبت زیاد و در زمستان 16 درجه ی سانتی گراد است. بنابراین در تابستان برای آفتاب گرفتن و تفریحات آبی و در زمستان برای فرار کردن از هوای سرد می توان به ساحل مدیترانه پناه برد.

غذای این کشور نیز بسیار لذیذ است و آشپزی مدیترانه ای به لحاظ طعم و تنوع جزء پر طرفدار ترین هنرهای آشپزی دنیا محسوب می شود. در ضمن کشور قبرس نقطه ی عطف قاره ی اروپا، آسیا و آفریقا است و از این نظر تنوع غذایی ویژه ای در این کشور به چشم می خورد.

2safar