این اشتباهات را در سفرهای جاده ای با کودکان مرتکب نشوید

از بسیاری از جهان سفر جاده ای لذت بخش ترین نوع سفر است. شما با زمان و سرعت دلخواه خود سفر می کنید، هر وقت بخواهید توقف می کنید و به استراحت می پردازید، مناظر را از نزدیک می بینید و زیبایی ها را لمس می کنید و در کنار تمام این ها هزینه های سفر خود را نیز کاهش می دهید. سفر جاده ای ماهیتی ماجراجویانه دارد که سایر سفر ها از این نظر به پایش نمی رسند.

2safar

در کنار تمام این نکات مثبت، والدینی که می خواهند با فرزندانشان سفر کنند نگرانی هایی در ارتباط با سفر های جاده ای دارند. از آن جا که کودکان طاقت جایی نشستن به مدت طولانی را ندارند و زود حوصله شان سفر می رود یک سفر طولانی جاده ای می تواند آن ها خسته و بد اخلاق کند. با این وجود ما به شما اطمینان خاطر می دهیم این نگرانی به آسانی قابل رفع شدن می باشد. شما نبایدبه خاطر این دغدغه ها لذت سفر جاده ای را از کودکان خود بگیرید. این سفر ها خاطرات گرم و ماندگاری در ذهن کودکان ایجاد می کنند و شما مدت کوتاهی فرصت دارید این خاطرات را به آن ها هدیه دهید. به سرعت با رسیدن فرزندانتان به سن نوجوانی یا هجده سالگی، احتمال چنین سفر هایی کاهش چشمگیری می یابد.

2safar

در این مقاله راهنمای جامع و کاملی در ارتباط با سفر های جاده ای با کودکان برایتان فراهم کرده ایم که شامل اشتباهاتی می شود که نباید مرتکب شوید. با به کار بستن این راهنمایی ها سفر های جاده ای لذت بخش تر و شاد تری خواهید داشت و کودکان شما نیز عاشق سفر های جاده ای خواهند شد. با 2Safar همراه باشید.

2safar

اشتباه شماره یک: چک نکردن وضعیت آب و هوا

هر چقدر سفر جاده ای در روز های آفتابی و صاف روحیه بخش و دوست داشتنی است، در روز های بارانی و گرفته عذاب آور می باشد، به خصوص اگر آمادگی کافی برای آب و هوای سرد و گرفته نداشته باشید. در سفر با کودکان هرگز از چک کردن پیش بینی وضع هوا غافل نشوید. اگر چه این پیش بینی ها صد در صد درست نیست اما تصویر کلی خوبی به شما می دهد که چه انتظاری از هوا در روز های سفر خود داشته باشید. سعی کنید در هوای بد سفر نکنید و حدالامکان سفر خود را به تأخیر بیندازید. کودکان در هوای گرفته و بارانی بد خلق شده و زود کسل می شوند. شما نیز با رانندگی در هوای بد اعصاب مواجهه با بد اخلاقی کودکان را نخواهید داشت.

2safar

اشتباه شماره دو: انتظار خوش رفتاری از کودکان

منطقی باشید، شما به عنوان یک بزرگسال پس از چند ساعت از رانندگی خسته می شوید، چطور انتظار دارید کودک شما که به اقتضای سنش بی قرار است و دوست ندارد یک جا بماند ساعت ها در اتومبیل طاقت بیاورد؟ کلاً در سفر های جاده ای انتظار خود را از بچه ها پایین بیاورید و بیشتر درکشان کنید. اگر فرزند شما معمولاً خوش اخلاق است، توقع نداشته باشید در سفر جاده ای نیز رفتار معمولش را داشته باشید. بگذارید بچه ها سرو صدا و شلوغی کنند و کلاً در سفر شیطان باشند. دستوراتی مانند بنشین و نکن و ساکت باش را فراموش کنید.

2safar

اشتباه شماره سه: نپوشاندن لباس راحت بر تن کودکان

چه برای کودکان و چه بزرگسالان پوشیدن لباس راحت در سفر جاده ای تضمین کننده ی راحتی و احساس خوب است. البته درک می کنیم که اکثر مردم دوست دارند در طول سفر شیک و مرتب به نظر برسند، به همین دلیل مثلاً پوشیدن شلوار جین را به شلوار ورزشی ترجیح می دهند. اما یک سفر طولانی جاده ای شوخی بردار نیست و شما نباید راحتی خود را فدای هیچ چیزی کنید. این موضوع برای ماه های تابستان بیشتر صدق می کند. پوشیدن لباس ناراحت در فصل تابستان همه را بی قرار می کند، چه برسد به کودکان. ضمن اینکه راحتی و شیکی هیچ منافاتی با یکدیگر ندارند. شما می توانید لباس هایی برای کودکان خود انتخاب کنید که زیبا و راحت باشند. در این رابطه چند مورد را رعایت نمایید: اولاً لباس هایی از جنس نخ انتخاب کرده و از الیاف مصنوعی و پلیستر اجتناب کنید. ثانیاً لباس های تنگ را کنار بگذارید و لباس های گشاد و راحت بر تن کودکان بپوشانید. در انتها اینکه به کودکان خود کمک کنید کفشی برای جاده انتخاب کنند که بسیار راحت بوده و بتوان آن را به راحتی از پا در آورد و دوباره پوشید.

2safar

اشتباه شماره چهار: تمیز نکردن اتومبیل قبل از سفر

اگر اتومبیل شما در طول سفر کثیف باشد احتمال بیمار شدن کودک به خاطر دست زدن به وسایل آلوده در اتاق اتومبیل بالا می رود. کودک احتمال دارد اسباب بازی یا حتی خوراکی را کف ماشین بیندازد و بعد دوباره آن را بردارد. کلاً هر چه داخل اتومبیل تمیز تر باشد سفر جاده ای لذت بخش تر می شود. به این شکل کودک بیشتر احساس بودن در خانه را دارد و می توانید راحت تر در یک ماشین تمیز به بازی بپردازد و شلوغ کاری کند.

بهتر است در طول سفر نیز به فواصل منظم توقف کرده و زباله ها را از از اتومبیل خارج کنید، داخل را کمی مرتب و تمیز سازید و سپس به راهتان ادامه دهید. در یک فضای تمیز و مرتب هم خودتان احساس بهتری خواهید داشت هم خیالتان بابت سلامت و بهداشت بچه ها راحت خواهد بود.

2safar

اشتباه شماره پنج: همراه نداشتن پتو و بالش

حتی اگر تصمیم دارید در مقصد در هتل اقامت کنید، نباید هرگز از همراه بردن وسایل راحتی و خواب بچه ها مانند پتو و بالش غافل شوید. والدینی که با بچه های خیلی کوچک سفر می کنند معمولاً از اهمیت پتو و بالش غافل نیستند اما برای بچه های بزرگ تر گاهی این موضوع نادیده گرفته می شود. با کمک بالش و پتو کودک می تواند هر زمان که بخواهد در ماشین بخوابد و به این شکل کمتر کسل یا بدخلق می شود. با خوابیدن کودک شما نیز به آرامشی که حقتان است در سفر دست می یابید.

2safar

اشتباه شماره شش: برنامه ریزی تمام سفر حول نیاز ها و خواسته های کودک

قبل از هر سفر بدانید تمام همسفران به یک میزان حق نظر دادن درباره ی سفر، لذت بردن از آن و انجام فعالیت های مورد علاقه شان دارند. شاید والدین داورطلبانه بخواهند در مقابل فرزندانشان از برخی خواسته ها چشم پوشی کرده و لذت بردن کودک برایشان اولویت داشته باشد، اما سایر فرزندان نسبت به یکدیگر چنین احساسی ندارند. فرزند هفده ی ساله ی شما دوست ندارد مطابق نظر و سلیقه ی کودک هفت ساله تان سفر کند. حتی خود والدین نیز ممکن است در این مورد اتفاق نظر نداشته باشند و یکی از آن ها نخواهد همه چیز مطابق نظر بچه ها پیش برود.

توصیه ی ما دادن حق مساوی برای نظر دادن به همه است. قبل از سفر وقت بگذرانید و علائق تک تک افراد را برای لذت بردن از سفر بپرسید و به یک جمع بندی برسید. مسلماً شما به عنوان اعضای یک خانواده برخی علائق و خواسته های مشترک دارید که می تواند نقطه ی شروع خوبی باشد. همچنین بهتر است زمانی جداگانه برای تفریح بچه ها و تفریحات بزرگسالان یا والدین در نظر بگیرید. اگر به شما خوش نگذرد، نمی توانید اوقات دلپذیری برای فرزندان خود نیز ایجاد کنید.

2safar

اشتباه شماره هفت: غافل شدن از کیت کمک های اولیه

خیلی خوب است که در سفر همه چیز خوب پیش برود و هیچ موقعیت اضطراری پیش نیاید، اما به خاطر این خوشبینی و امیدواری از کیت کمک های اولیه غافل نشوید. در سفر با کودکان همراه بردن چنین کیتی ضروری تر می نماید. قبلاً در مورد کمک های اولیه ی ضروری در 2Safar نوشته ایم. به آن مقاله رجوع کرده و کیت سفری کاملی برای خانواده ی خود فراهم نمایید و در تمام سفر ها این کیت را به همراه ببرید. سالی یک بار داروها و وسایل را بازبینی کرده و تاریخ انقضای آن ها را کنترل نمایید.

یکی از وسایلی که همراه داشتن آن در سفر های جاده ای ضروری است پاکتی برای حالت تهوع احتمالی کودکان در جاده است. شما که نمی خواهید وسط مسافرت اتومبیل شما به کثیف ترین حالت ممکن در بیاید؟

2safar

اشتباه شماره هشت: شلوغ کردن زیاد از حد اتومبیل و نداشتن جای کافی

بعضی والدین هنگام سفر جاده ای با کودکان تمام خانه ی خود را بار می کنند و طوری اتاق اتومبیل را شلوغ می سازند که جا برای تکان خوردن خود و کودکانشان باقی نمی گذارند. درست است که در سفر های جاده ای بر خلاف سفر های هوایی مشکل محدودیت بار وجود ندارد اما شما نباید بیش از حد با خود وسیله به سفر ببرید. وسایل شما باید فقط فضای صندوق عقب را اشغال کند و از گذاشتن وسایل اضافی جلوی پای خود و کودکان خودداری کنید. هر چه اتاق اتومبیل خلوت تر و مرتب تر باشد همه ی شما سفر راحت تر و شاد تری را تجربه خواهید کرد.

2safar

اشتباه شماره نه: توقف نداشتن کافی در طول مسیر

اگر در زمره ی رانندگانی هستید که یک سره تا مقصد رانندگی می کنید و حداقل توقف را در طول راه دارید، وقت آن رسیده که سبک خود را عوض کنید. حتماً این جمله ی معروف را شنیده اید که لذت بردن از مسیر مهم تر از رسیدن به مقصد است. در سفر جاده ای با خانواده نیز این موضوع صدق می کند. هر گاه منظره ای زیبا و دل انگیز دیدید توقف کنید و به خانواده فرصت دهید از زیبایی های راه لذت ببرند. ضمن اینکه پس از مدتی در راه بودن عضلات بدن احتیاج به استراحت و نرمش دارند. از همه ی این ها گذشته کودکان طاقت یک جا نشستن به مدت طولانی را ندارند و زود خسته می شوندو با توقف های کافی در راه، آن ها نیز فرصتی برای تخلیه ی انرژی خود پیدا می کنند. برای رسیدن به مقصد عجله نکنید زیرا سفر شما از همان لحظه ای که از خانه خارج شده اید آغاز شده است. تمام این توقف ها، عکس گرفتن با مناظر، غذا خوردن در رستوران، یا خستگی در کردن در جاده بخشی از لذات سفر است.

2safar

اشتباه شماره 10: خوراکی های متنوع و سالم همراه نداشتن

به امید غذا خوردن در رستوران های بین راه نباشید و تا جایی که می توانید خوراکی های خوشمزه و سالم با خود همراه ببرید. خوردن خوراکی می تواند سفر را برای همه به خصوص کودکان هیجان انگیز کند. حتی پیشنهاد می شود در صورتی که از فاسد نشدن غذا در راه مطمئن هستید، غذایی نیز با خود همراه ببرید. ممکن است آن زمانی که کودک گرسنه می شود و نیاز به غذا دارد رستوران مناسبی در مسیرتان قرار نداشته باشد. ضمناً همیشه بیشتر از حد نیاز غذا، خوراکی و نوشیدنی برای جاده به همراه ببرید. شما باید احتمالاتی چون ترافیک سنگین و معطل شدن در جاده، خرابی اتومبیل یا بسته بودن رستوران مورد نظرتان را در نظر بگیرید. در فصل زمستان غذاهایی به همراه ببرید که کالری زیادی دارند و بدن را گرم می کنند. آجیل و میوه نیز باید حتماً در لیست خوراکی هایتان باشد. ناگفته نماند دستمال آنتی باکتریال برای تمیز کردن دست ها قبل از خوردن خوراکی و ظروف غذاخوری، قاشق، کارد و چنگال را از قلم نیندازید.

2safar

اشتباه شماره 11: در برنامه ریزی سفر جاده ای سختگیر و انعطاف ناپذیر بودن

اگر برنامه ریزی زمانی دقیقی برای سفر دارید و مصر هستید حتماً ساعت خاصی در فلان نقطه باشید، سفر را برای خانواده و به خصوص کودکان سخت خواهید کرد. در سفر با کودکان انعطاف پذیر بودن یک اصل است. ممکن است فرزند شما انتظار داشته باشد در یک مغازه ی سوغاتی فروشی توقف کنید تا چیزی برای خود خریداری کند یا اینکه احتمال دارد یک جاذبه ی توریستی یا منظره ی زیبا نظر بچه ها را به خود جلب کند و اصرار به توقف داشته باشند. در چنین مواقعی نرمش به خرج دهید و با دل بچه ها راه بیایید. خواهید دید سفرتان خیلی بهتر و با کیفیت تر می شود.

2safar

اشتباه شماره 13: همراه نداشتن وسایل الکترونیکی و شارژرهای کافی

کودکان امروزی عاشق تکنولوژی هستند و چه خوب، چه بد باید این را به عنوان یک واقعیت بپذیریم. کودکان شش سال به بالا در سفر های جاده ای بدون موبایل و تبلت کسل می شوند. وقت گذرانی با این وسایل گذر زمان را برایشان آسان می سازد و کمتر بهانه گیری خواهند کرد. فراموش نکنید تمام این وسایل با باطری کار می کنند و شما باید قادر باشید در طول سفر چند وسیله ی الکترونیکی را شارژ کنید. به این منظور تجهیزات لازم برای اتوموبیل خود خریداری نمایید. ضمناً شارژر هر وسیله را نیز جداگانه به همراه ببرید و به برداشتن یک شارژر برای تمام وسایل با هم بسنده نکنید.

2safar

اشتباه شماره 14: نقشه ی کاغذی به همراه نداشتن

امروزه با وجود تکنولوژی GPS و نقشه ی گوگل کمتر کسی به نقشه ای کاغذی اتکا دارد و به نوعی آن ها از دور خارج شده اند. با این وجود در سفر های جاده ای همراه داشتن نقشه ی کاغذی ضروری است. نقشه ی گوگل وابسته به اینترنت است و اگر در قسمتی از مسیر سیگنال نداشته باشید ارتباط شما با نقشه قطع شده و ممکن است راه را اشتباه بروید.

2safar

اشتباه شماره 15: راننده ی صبور و خوش اخلاقی نبودن

اگر از جمله ی افرادی هستید که نمی توانید خشم خود را هنگام رانندگی کنترل کنید، سفر جاده ای با کودکان برای شما مناسب نیست. چنان چه پدر یا مادری خودش عصبی و بی قرار باشد، نمی تواند انتظار خوش خلقی و رفتار شایسته از فرزندانش داشته باشد. شما در وهله ی اول باید صبور بوده و از کلمات زشت و ناسزا در حین رانندگی خودداری کنید. اگر عصبانی شدید باید به خاطر بیاورید به خاطر وجود کودک در اتومبیل حق به کار بردن کلمات زشت و با نشان دادن خشم خود را ندارید. حتی آن لحظه ای که کودک شما به ظاهر غرق در بازی با تبلت اش شده است، مانند ضبط صوت تمام حرف ها و رفتار شما را در ذهن خودش ثبت و ضبط می کند.

2safar

اشتباه شماره 16: وسایل تفریحی متنوع به همراه نداشتن

شما لازم است برای سرگرم کردن کودکان خود در سفر های جاده ای ایده های متنوع و جذابی داشته باشید نه اینکه صرفاً با برداشتن یک وسیله ی بازی انتظار داشته باشید سر کودک در تمام مسیر گرم شود. انواع بازی های فکری، کناب های صوتی و کاغذی، دیوایس های الکترونیکی، فیلم ها و کارتون ها را برای سفر جاده ای کودک آماده کنید.

در طول راه فرزند خود را چک کنید تا مطمئن شوید لذت کافی می برد. مثلاً بپرسید حوصله ات سر نرفته است؟ می خواهی یک بازی دیگر بکنی؟

هر جایی ممکن است شما نیز با او همبازی شوید. کودکان معمولاً تا قبل از سن نوجوانی بازی با والدین را بسیار دوست دارند.

2safar