برنامه ریزی زمان بندی شده برای سفر

در این مقاله راهنمای گام به گامی در جهت تکمیل وسایل و کارهای ضروری که باید در هفته ها، روزها و ساعات قبل از سفرتان مد نظر قرار دهید برای شما آماده ساخته ایم.

2safar

هشت هفته جلوتر

• در این زمان چک لیست مربوط به سفرتان را در یک دفترچه یا در کامپیوتر آماده کنید، اینکه چه چیزهایی با خود به سفر ببرید، چه چیزهایی لازم است بخرید، قبل از ترک منزل چه کارهایی باید انجام دهید، در 24 ساعت آخر چه بکنید. هر موردی که به ذهن تان می رسد را به این لیست اضافه کنید.

2safar

• اگر به خارج از کشور سفر می کنید و هر کدام از مدارک مورد نیاز از قبیل پاسپورت یا شناسنامه را ندارید، الان زمان اقدام برای تهیه ی آن هاست. اگر تردید دارید که مدارک به موقع به دستتان برسند می توانید بلیط سفرتان را به اداره ی مربوطه ارائه دهید. معمولاً برای اینگونه موارد همکاری های لازم در جهت تسریع کار به عمل خواهد آمد.

• اگر به خارج از کشور سفر می کنید، با یک متخصص مرتبط مشورت کنید تا از واکسن هایی که لازم است قبل از سفر بزنید یا داروهایی که احیاناً باید به همراه داشته باشید مطلع شوید.

2safar

• اگر نیاز به کرایه ی ماشین دارید در این زمان باید برای رزرو اتومبیل اقدام نمایید و حتی در صورت نیاز از طریق شرکت اجاره دهنده ی اتوموبیل، صندلی کودک نیز می توانید رزرو کنید.

• در مورد وسایل مربوط به سفر از قبیل چمدان، وسایل ورزشی، وسایل کمپینگ یا لباس، اکنون زمان بررسی نیازهاست. می توانید با خرید برخی وسایل از روی کاتالوگ در زمانی که صرف خرید می کنید صرفه جویی نمایید. اگر چیزی را سفارش می دهید در این فاصله ی زمانی، معمولاً خریدتان به موقع به دست شما خواهد رسید. چند نمونه از مواردی که باید مورد توجه قرار دهید بدین شرح است:

• آیا چمدان مناسبی دارید؟ به جاهایی که قرار است چمدان را به همراه ببرید فکر کنید تا متوجه شوید آیا چمدان تان مناسب است یا خیر. مثلاً اگر قرار است بار تان را در پله های زیادی با خود حمل کنید، کوله پشتی یا کیف دوشی ارجحیت دارند.اگر با هواپیمای کوچکی سفر می کنید در جریان باشید که بسیاری از چمدان های کابین سایز در محفظه ی بار داخل هواپیما جای نمی گیرند.

2safar

• خانواده هایی که می خواهند به کمپ در طبیعت بروند باید تجهیزات شان را در این زمان بررسی کنند. اگر مدتی است که چادر سفری تان را برپا نکرده اید الان این کار را انجام دهید و به دنبال پارگی، سوراخ، خرابی زیپ یا ایرادات احتمالی دیگر بگردید. باطری چراغ قوه ها و سوخت اجاق هایتان را چک کنید. از کودکان تان بخواهید جلیقه های نجات را بپوشند تا مطمئن شوید هنوز اندازه ی تنشان است. اگر کیسه ی خواب سایز کودک دارید، آن ها را هم بررسی کنید که هنوز اندازه ی کودکتان هستند یا خیر.

• اگر به یک تعطیلات ورزشی می روید، تجهیزات خانواده را بررسی کنید. چوب اسکی ها را تنظیم کنید. قلاب ماهی گیری تان را ارزیابی کنید. لباس ها هم از اهمیت زیادی برخوردارند. چکمه های کوهنوردی، بارانی ها، آسترهای گرم و ضد آب، دستکش ها و کلاه های لازم. اگر وسط فصل سرما به جای گرمی سفر می کنید حواس تان باشد که لباس شنا و صندل های سال قبل فرزندان تان ممکن است کوچک شده باشند. در مورد لباس های اسکی هم این مسأله صادق است. اقلام ریز مانند جوراب، لباس زیر و شلوار ها را هم فراموش نکنید.

2safar

شش هفته جلوتر

• اگر با اتوموبیل به سفر جاده ای می روید در این زمان می توانید عضو گروه های آنلاین سفرهای جاده ای شوید و از راهنمایی ها، تخفیف های اقامتگاه ها، نقشه ها، راهنماهای سفر، کمک های اورژانسی در جاده و برنامه ریزی های مربوط به سفر بهره مند شوید.

• اگر به سفرهوایی می روید در کلوپ مشتریان ایرلاین مورد نظرتان عضو شوید و از مزایای این عضویت که ایرلاین ها برای مسافران وفادارشان در نظر می گیرند بهره مند شوید. فقط اطمینان حاصل کنید که اسامی روی بلیط و وب سایت با هم تطابق داشته باشند تا بعداً مشکلی پیش نیاید.

2safar

چهار هفته جلوتر

• صندلی های هواپیما معمولاً از سی روز جلوتر مشخص و تأیید می شوند، بنابراین در این زمان می توانید برای انتخاب صندلی مورد نظرتان و برای اینکه تمام اعضای خانواده صندلی کنار هم داشته باشند تماس بگیرید. اگر قصد دارید حیوان خانگی تان را با خود به سفر ببرید، این موقع زمان مناسبی برای تماس گرفتن با ایرلاین مربوطه و انجام هماهنگی های لازم است.

• در این زمان تجهیزات امنیتی و اتوماسیون مورد نیاز برای منزل تان را می توانید تهیه کنید. مانند تایمر برای روشنایی منزل و تلویزیون، دزد گیرو سیستم آبیاری خودکار گیاهان. نحوه ی کار با آن ها را تمرین کنید و یاد بگیرید تا برای تنظیم کردن آن ها در روز عزیمت به سفر به دردسر نیفتید.

2safar

• اگر هر یک از اعضای خانواده از لنز یا عینک طبی استفاده می کنند در این زمان بهتر است که یک جفت اضافی برای آن ها سفارش بدهید تا در زمان مناسب آماده شده و به دستتان برسد. حداقل نسخه ی پزشک تان را به همراه داشته باشید تا اگر احیاناً در حین سفر عینک یا لنز شما گم شد یا آسیب دید سریع تر بتوانید آن ها را تهیه نمایید. اگر به هر دلیلی نیاز به نسخه ی دارویی یا چک آپ وضعیت سلامتی تان نیز دارید، موقع انجام آن در این هنگام است.

2safar

دو هفته جلوتر

• شماره ی تماس پزشک و داروسازتان را یادداشت کنید تا در صورت نیاز با آن ها تماس بگیرید.

• اگر قرار است با اتومبیل خودتان به سفر بروید، از یک مکانیک قابل اطمینان بخواهید که اتوموبیل تان را از همه لحاظ چک کند.

• مسیر سفرتان را برنامه ریزی کنید: از نقشه ها و نرم افزارهای سفری کمک بگیرید، یا از اطلاعات گروه های آنلاین استفاده کنید.

• معمولاً به غیر از کارت های بانکی و اعتباری و چک های مسافرتی، لازم است مقادیر مناسبی پول نقد نیز به همراه ببرید. از بانک خودتان کسب اطلاع کنید که آیا دستگاه های ATM پوشش دهنده ی کارت بانکی شما در مقصد سفرتان موجود است یا خیر.

• اگر در طول سفر نیاز به پرستار بچه دارید، در این هنگام می توانید با هتل تان تماس بگیرید و درخواست کنید تا شخصی را برایتان هماهنگ کنند. همچنین از هتل سوال کنید که آیا تخت کودک و کالسکه در اختیارتان قرار می دهند یا خیر. اگر خیر، اطلاع کسب کنید که از کجا می توانید آن ها را کرایه کنید.

• دوربین هایتان را چک کنید. کارت های حافظه را خالی کنید و شارژر دوربین ها را برای سفر کنار بگذارید.

2safar

یک هفته جلوتر

• هنوز نیازی به چیدن وسایل در چمدان نیست، اما بهتر است همه چیز را کنار بگذارید: وسایل بهداشتی، داروها، کفش ها، لباس ها، کمک های اولیه، اسباب بازی و وسایل بازی و ورزشی. لباس ها را بشویید و در مجموعه ی وسایل چمدان تان بگذارید. یک مجموعه ی جدا هم برای چمدان دستی همراه تان درست کنید.

2safar

• نحوه ی رفتنتان تا فرودگاه را مشخص کنید. اگر خدمات حمل و نقل تا فرودگاه برایتان فراهم نیست با یک ماشین یا تاکسی زمان رفتن تان را هماهنگ کنید یا از دوستی بخواهید تا شما را به فرودگاه ببرد.

• اگر قبض نپرداخته ای دارید آن را تسویه کنید و اگر قرار است کالایی برایتان پست شود هماهنگی لازم را برای مدتی که در منزل نیستید به عمل آورید.

• اگر قرار است به سفرهای طولانی مدت تری بروید، حواس تان به قبض هایی که احتمالا در این مدت می رسند باشد. می توانید با شماره های شرکت های مربوطه تماس بگیرید و نسبت به پرداخت پیش از موعد قبض هایتان اقدام نمایید.

2safar

• به مدرسه ی فرزندان تان اطلاع بدهید که مدتی به سفر می روید. تاریخ های رفت و برگشت تان را به آن ها بگویید و در مورد تکلیف های جبرانی با معلم فرزندان تان صحبت کنید. هم چنین سوال کنید که آیا فعالیت یا تکلیف خاصی هست که فرزندتان در سفر بتواند برای مدرسه انجام بدهد یا خیر.

2safar

48 ساعت جلوتر

• کلید های منزل تان را به یکی از آشنایان بسپارید و جزئیات مسیر سفر و شماره های تماس لازم را در اختیارش قرار دهید. همچنین شماره سریال چک های مسافرتی و کپی پاسپورت ها و بلیط هایتان را در اختیار این فرد قرار دهید.

• شستن لباس ها را در این زمان باید به اتمام برسانید که نگران ای بابت خشک شدن شان نداشته باشید.

2safar

24 ساعت نهایی

• روز پیش از سفر را بهتر است مرخصی گرفته و به سر کار نروید یا لااقل زودتر به منزل برگردید. یک روز کار نکردن در قبال استرس کمتری که پیش از سفر به شما وارد می شود ارزشش را دارد.

• وقتی که وسایل تان را بستید و آماده بودید به جای غذا پختن از یک جای مطمئن شام سفارش دهید و در ظرف های کاغذی میل کنید تا نیازی به ظرفشویی نباشد. پیش از خواب وسایل را در اتومبیل بگذارید و یک کیف را دم دستتان باقی بگذارید برای وسایلی که در دقایق آخر برداشته می شوند. اگر با اتومبیل شخص دیگری به فرودگاه می روید همه چیز را آماده دم در بگذارید.

2safar

جزئیات دقیقه ی آخر

• قدمی در اطراف خانه بزنید و همه جا را بررسی کنید. در آشپزخانه ظرف ها را بشویید، قوری های چای و فیلترهای قهوه ساز را خالی کنید، وسایل برقی را از برق بکشید و چک کنید که اجاق ها و فر خاموش باشند.درجه ی یخچال را چک کنید و غذاهای فاسد شدنی را دور بریزید. زباله ها را جمع کنید تا بیرون بیندازید.

• در هال و اتاق خواب وسایل برقی را قطع کنید، تهویه ی هوا را خاموش کنید یا اگر حیوان و گیاهانی دارید روی درجه ی مطبوع برای آن ها قرار دهید. اگر فصل زمستان است، درجه ی گرمایش را روی حداقلی تنظیم کنید تا حیوانات و گیاهان آسیب نبینند و لوله ها یخ نزنند.

• اگر کسی قرار است به منزل سر بزند یادداشت های لازم را برایش بگذارید. دزدگیرها و دوربین های امنیتی را به کار بیندازید. درها و پنجره ها را پیش از ترک منزل چک کنید.

2safar