برج راجابای بمبئی هند

جاذبه های گردشگری جهان - برج راجابای بمبئی هند

2safar

اگر به خاطر داشته باشید در معرفی دانشگاه بمبئی در جنوب این شهر، به برجی با نام راجابای اشاره کردیم. این بار در 2safar می خواهیم به سراغ این اثر تاریخی رفته و داستان این برج زیبا و تماشایی را برای تان بازگو کنیم. این برج در محوطه ی دانشگاه مومبای(این دانشگاه و ساختمان تاریخی اش به عنوان یکی از جاذبه های گردشگری شهر بمبئی در سایت 2safar معرفی شده است) قرار دارد از سمت دیگر در نزدیکی ساختمان با شکوه دادگاه عالی(که این بنا را هم پیش تر در سایت 2safar معرفی کرده ایم) است. تاریخ ساخت این بنا به اواخر قرن نوزدهم در حدود سال 1869 باز می گردد که در ساخت این برج ساعت هم باید به نام سر گیلبرت اسکات اشاره کرد، چرا که او دانشگاه مومبای را هم بر اساس الگوی دانشگاه های انگلیسی ساخت. سر گیلبرت اسکات در طراحی برج ساعت از برج معروف بیگ بنِ شهر لندن الهام گرفت. او برای ساخت این برج از حمایت مالی فردی ثروتمند به نام پریمچند رویچند Premchand Roychand کمک گرفت و در عوض نام این برج زیبا و باشکوه را حامی مالی برج ، یعنی آقای رویچند تعیین کرد. رویچند، نام مادرش را بر روی یکی از بلند ترین بنا ها شهر بمبئی در آن روزگار گذاشت و این نام امروزه بخشی از هویت و تاریخ شهر بمبئی است و به عنوان یکی از نماد های شهر امروزه از جمله جاذبه های گردشگری مومبای به شمار می رود.

2safar

این برج امروزه یکی از عناصر هویتی بمبئی است و مردم شهر با این بنا زیبا، خاطرات و رویداد های بسیاری را به خاطر سپرده اند، بخصوص به واسطه ی آن ساعت بزرگ بالای برج که از فواصل دور قابل مشاهده است و همچنین ، آهنگین بودن برج و آهنگ هایی که با فاصله ی زمانی مشخص پخش می شدند و امروزه هم بخش آهنگ به شکلی کم رنگ تر ، به عنوان یکی از سنت ها برج پخش می شود.

2safar

مشخصه ی اصلی بنا معماری خاص و اروپایی سازه است که با توجه به دوران تسلط و استیلای استعمار بریتانیا بر هندوستان و بمبئی، هویت معماری برج راجابای برگرفته از المان های معماری گوتیک است که از ویژگی های معماری ونیزی نیز بهره برده است و امروزه اثری خیره کننده و تماشایی به شمار می رود که گردشگران را شیفته ی خود می سازد، اثری که در روزگار ساختش اثری بی مانند بوده است. برای ساخت این سازه ی زیبا از سنگ کورلا با رنگ بوف (the buff colored Kurla stone) استفاده کرده اند و شیشه های رنگی بکار رفته در برج هم به زیبایی بنا افزوده و یکی از اجزای هویتی اثر به شمار می آید.

2safar

ارتفاع برج تقریبا به حددود 85 متر می رسد و به عنوان یکی از میراث های جهانی ثبت جهانی شده است و همان طور که گفتیم یکی از آثار هویتی شهر بمبئی است. نکته ای که شاید برای گردشگران خالی از لطف نباشد، آهنگ هایی است که در روز به طور مرتب و منظم در این برج به صدا در میامد و امروزه تنها یک آهنگ در فواصل زمانی مشخص بخش می شود. از این رو، گردشگران در جنوب شهر بمبئی و در محوطه ی دانشگاه مومبای، یکی از زیباترین آثار و نمود های معماری گوتیک و قرن نوزدهمی بمبئی را خواهند دید، اثری که همچنان با وقار و زیبا دلبری می کند.