دانشگاه مومبای بمبئی هند

جاذبه های گردشگری جهان - دانشگاه مومبای بمبئی هند

2safar

دوران استعمار هندوستان توسط بریتانیا، با وجود تمام معایب و مصیبت هایی که به این کشور وارد کرد، جامعه هندوستان را به عصر مدرن آشنا نمود. آشنایی که هزینه بسیاری بابت آن پرداخت شد تا این که در اواسط قرن بیستم، هندوستان استقلال خود را بدست آورد، استقلالی که نقش تعیین کننده ی ارتقای سطح آموزش در این کشور را نمی توان در آن نادیده گرفت. یکی از جاذبه های گردشگری شهر بمبئی دانشگاه این شهر است که امروزه به نام دانشگاه مومبای از شهرتی بسیاری برخوردار است و یکی از بزرگترین دانشگاه های جهان به شمار می آید. این دانشگاه از اولین دانشگاه های دولتی هندوستان است و قدیمی ترین دانشگاه مهاراشترا محسوب می شود اما بیشترین دلیل جذابیت این مکان برای بسیاری از گردشگران معماری فاخر و زیبای این بنا است.

2safar

اما پیش از آنکه به ساختمان دانشگاه بپردازیم، کمی از تاریخچه ی دانشگاه بگوئیم، امروزه این دانشگاه که با نام MU شناخته می شود، با پذیرش نیم میلیون دانشجو و در حدود 700 دانشکده وابسته یکی از بزرگترین دانشگاه جهان به شمار می آید، که در سال 1857 توسط سر جورج گیلبرت اسکات با الگو برداری از دانشگاه های انگلستان بنا شده، در ابتدا در دانشگاه بمبئی در سالن شهر بمبئی دایر تا اینکه ساختمان فعلی دانشگاه در نمایی باشکوه و شمایلی زیبا ساخته شد و این ساختمان امروزه بسیاری از گردشگران را برای دیدن فضای دانشگاه و بنای زیبا آن به دانشگاه مومبای می کشاند.

2safar

دانشگاه مومبای یکی از نماد های شهری بمبئی به شمار می رود و از جمله بنا های معروف شهر است، که با ظاهری زیبا و هویتی فرهنگی - علمی اهمیت بسیاری برای مردم شهر بمبئی دارد و معماری این اثر برگرفته از المان ها و مشخصه های معماری سبک گوتیک فرانسوی است و با ستون ها و پنجره های عظیمش نمایی تماشایی پیدا کرده است. از جمله بخش های دیدنی و خاص این بنا می توان به محوطه های مختلف و متنوع این دانشگاه اشاره کرد و همچنین برج رجاجی Rajaji را معرفی نمود که یکی از جاذبه های اصلی این دانشگاه نیز می باشد(که در ادامه معرفی جاذبه های گردشگری شهر بمبئی به آن ها خواهیم پرداخت). از دیگر بخش های خاص این دانشگاه ، می توان به تالار کتابخانه ی دانشگاه هم اشاره کرد.

2safar

همانطور که پیشتر هم عنوان شد، معماری این بنا برگرفته از سبک گوتیک است که کارشناسان بر این باورند که در ساخت این بنا، از المان ها رایج معماری گوتیک فرانسه نیز استفاده شده و هویت اثر برگرفته از المان های رایج در این سبک می باشد. این سبک برای اولین بار هم در خود فرانسه در دوران قرون وسطا شکل گرفت ، هنری که بیشتر، آن را با معماری بنا هایی فاخر و باشکوه از جمله کلیسای معروف اروپا می شناسیم و در هندوستان هم در دوران استعمار انگلیس به واسطه ی نفوذ فرهنگی بر این کشور ،این سبک از معماری را می توان در نقاط مختلف شهر بمبئی مشاهده کرد.گردشگران در دانشگاه مومبایی می توانند اثری زیبای دیگری را در شهر بمبئی مشاهده نماید و بدون شک تجربه ای دوست داشتنی برای آنان در این شهر خواهد بود.

2safar