دروازه ی میندوس بدروم ترکیه

جاذبه های گردشگری جهان - دروازه ی میندوس بدروم ترکیه

2safar

در بازدید از شهر بدروم تاریخ این شهر بیشتر ما را هیجان زده می کند، هویتی که دوره های مهمی از تاریخ جهان را در خود جای داده و کتاب تاریخ جهان را می توان در این بخش از آناتولی ورق زد. گردشگران بدون شک در کنار مناظر طبیعیِ زیبا و چشم نواز دریای اژه قدم گذاشتن در تاریخ باستان آنها را از سفر به این شهر خوشحال تر می کند. دروازه میندوس یکی از این جاذبه های باشکوه و جذابی است که شما می توانید در اینجا تجربه ای تکرار نشدنی و لذت بخشی را در شهر تاریخی بدروم تجربه کنید.

2safar

دروازه ی میندوس در ضلع غربی شهر بدروم واقع شده است. این یکی از دو ورودی شهر در دوران هالیکارناسوس در عهد باستان می باشد. بخشی که بقایای دیواری باستانی امروزه یکی از دیدنی ترین جاذبه های گردشگری را شکل می دهد.. این دروازه به دلیل قرار گرفتن در نزدیکی مکانی به نام میندوس Myndos به این اسم نامگذاری شده که امروزه به زبان ترکی به آن Gümüslük می گویند. باستان شناسان در کاوش های خود این دیوارِ باستانی را مورد بررسی قرار دادند و بر اساس یافته های آنان بناهای کشف را متعلق به 364 سال قبل از میلاد می دانند. این مکان بخشی از دیوار شهر بوده که به طول 7 کیلومتر و از غرب بندر شهرآغاز می شد و کل شهر را در بر می گرفت. قلعه های سلماکی (غربی) و زریفون (شرقی) در تقاطع دیوار های شهر با بنادر این شهر ساحلی قرار داشتند. این بنا یکی از نمونه بارز معماری باستان آناتولی غربی به شمار می رود که از آثار با ارزش تاریخی بدروم است.

2safar

البته متاسفانه تنها بخش هایی اندکی از آن دیوار عظیم امروز باقی مانده و خوشبختانه دروازه میندوس به عنوان بخش مهمی از دیوار را می توان در این بقایا از نزدیک دید. دروازه ی میندوس در خلال پادشاهی ماسول در این ناحیه ساخته شده که در برخی از متون تاریخی از او به عنوان یکی از فرماندهان هخامنشی یاد شده است. اما اهمیت این دروازه و بقایای باستانی آن به واسطه قرار گرفتن در بطن یکی از رخداد های مهم تاریخی است. درست در زمان حمله اسکندر مقدونی به شرق، آناتولی به عنوان یکی از ساتراپ های ایرانی در مسیر حمله عظیم اسکندر قرار می گیرد و سربازان اسکندر در سال 333 قبل از میلاد برای ورود به شهر هالیکارناسوس یا بدروم امروزی دچار مشکل می شوند اما مقاومت دیوار های شهر در مقابل حمله اسکندر مدت طولانی تاب نمی آورد و ارتش اسکندر با عبور از دیوار های عظیم شهر، بدروم را به تصرف خود در می آورد و تمام ساختمان ها، بناها و قلعه ها در آتش خشم لشکریان او ویران می شوند و تنها مقبره ی معروف بدروم ، که یکی از هفت شگفتی جهان باستان به شمار می رفته جان سالم بدر می برد.

2safar

بر اساس متون باستانی این دروازه در زمان محاصره اسکندر مقدونی دارای سه برج بود و در مقابل دروازه هم یک خندق به عمق 8 متر و طول 15 متر قرار داشت و امروزه گردشگران از آن بنا عظیم تنها بخش های اندکی را خواهند دید، که با تلاش باستان شناسان بخش های اندکی از آن مرمت و بازسازی شده است. البته گروه های باستان شناسی در تلاش هستند که در حدود 4 کیلومتر از این دیوار باستانی را با سنگی کشف شده در کاوش های باستانی بازسازی کنند. بدون شک گردشگران در کنار این بقایای باستانی و دروازه میندوس می توانند تاریخ را بار دیگر در شهر بدورم از نزدیک ببینند، تاریخی عظیم و شگفت انگیز.

2safar