سینما اروس بمبئی هند

جاذبه های گردشگری جهان - سینما اروس بمبئی هند

2safar

وقتی وارد شهر بمبئی می شوید، بالیوود برای شما پرنگ تر می شود، قلب سینمای هند در این شهر شکل گرفت و برای دهه ها، سینمای بالیوود هندوستان در بمبئی خلاصه می شد. به همین خاطر برای بسیاری از مردم دنیا به واسطه ی فیلم های هندی بمبئی نامی آشناست. بنابراین، این بار در 2safar به سراغ یکی از قدیمی ترین سینما های شهر بمبدی می رویم، سینمایی که برای سال ها و دهه ها معروف ترین و لوکس ترین سینما بمبئی بود و امروزه یکی از نماد های شهری مومبای و از جمله بنا های محبوب میان مردم شهر است، که از جاذبه های گردشگری بمبئی نیز به شمار می آید.

2safar

سینما اروس در فوریه سال 1938 افتتاح شد، ساختمانی زیبا که روند ساخت در حدود 2 سال و نیم به طول انجامید و با اتمام آن یکی از لوکس ترین سینما های شهر بمبئی در آن روزگار ساخته شد. معماری این بنا فردی بنام سورابجی کیخوشرو (Sorabji Keikhushru Bhedwar) بود که طراحی و ساخت بنا را به عهده داشت، از جمله ویژگی های خاص این سینما هویت معماری این بنا ست که بر اساس المان های هنر تزئینی یا همان آرت دکو شکل گرفته است. این سبک یک سبک هنری در معماری محسوب می شود که در خلال جنگ جهانی اول و دوم در سطح بین المللی از محبوبیت بالایی برخوردار بود. از جمله المان های معماری این سبک بکارگیری اشکال هندسی دقیق و رنگ های روشن با استفاده از طراح های تزئینی است، که در معماری بنای سینمای اروس به خوبی قابل تشیخص می باشد.

2safar

بسیاری از گردشگران ساختمان سینما را مانند یک کیک بزرگ و مجلل مراسم های عروسی متصور شده اند، که با بالا رفتن اش در طبقات بالا به یک برج در قسمت مرکزی منتهی می شود ، که قسمت مرکزی این سازه تا حدی در ابتدای بنا به واسطه ی مصالح خاص بکار رفته در آن، قرمز رنگ است و مابقی ساختمان کرم کم رنگی است. ظرفیت این سینما در حدود هزار و دویست نفر است و در حال حاضر یکی از نماد های شهر بمبدی به شمار می رود. بسیاری از مردم، سینما های قدیمی را به واسطه ی شکل گیری بسیاری از خاطرات، یکی از هویت های تاریخی شان می دانند، اشک ها و خنده های بسیاری از مردم بمبئی بخصوص پس از جنگ جهانی دوم و قوت گرفتن سینمای هند در دهه های 60- 70 و 80 برایشان فراموش نشدنی است و سینما اروس یکی از مهمترین سینمای این شهر به شمار می رفت.

2safar

دکوراسیون و معماری داخلی این سینما نیز از جمله قسمت های زیبا و تماشایی سینماست که تا حدود نمودی از معماری هندوستان محسوب می شود، این سینما در سال 2018 به عنوان یکی از میراث های جهانی و از جمله آثار آرت دکو به لیست میراث جهانی اضافه شد. یکی از اتفاق های تلخ در این سینما، بسته شده اروس در سال 2016 بود که خوشبختانه فرصت مناسبی برای بازسازی و مرمت این بنا شد. این ساختمان کرم رنگ در قلب تاریخ و خاطرات مردم بمبئی قرار دارد و گردشگران از این فرصت برخوردارند که در یکی از دیدنی ترین بنا های شهر بمبئی و تاریخ سینمای بالیوود فیلم و یا نمایشی را ببینند.