پارک ملی سانجی گاندی بمبئی هند - قسمت دوم

جاذبه های گردشگری جهان - پارک ملی سانجی گاندی بمبئی هند - قسمت دوم

2safar

در ادامه آشنایی با پارک ملی سانجی گاندی ابتدا از چگونگی سامان یافتن این منطقه به عنوان پارک ملی شروع می کنیم،همان طور که پیش تر هم عنوان شد قدمت پارک ملی سانجی گاندی، جدا از هویت امروزین اش، به چهار قرن قبل از میلاد مسیح می رسد و منطقه ای تاریخی در شهر بمبئی به شما می آید. نکته قابل توجه در خصوص این منطقه ی جنگلی نقش ارتباطی و مهمی بود که این ناحیه در دوران باستان داشت، در هند باستان، دو بندر سوپوارا(Sopoara) و کالین (Kalyan) با دیگر تمدن های آن روزگار در ارتباط بودند و مراودات تجاری نقطه ی آغاز ارتباط با تمدن های یونان و بین النهرین محسوب می شد، که میان این دو بندر منطقه ای جنگی قرار داشت، که آن ناحیه 45 کیلومتری امروزه بخشی از پارک ملی سانجی گاندی است و غارهای معروف کانری (Kanheri) در اثر جایگاه و اهمیت ارتباطی این منطقه در این ناحیه جنگی شکل گرفتند. این منطقه در دوران استعمار بریتانیا بر هند، به نام پارک ملی گریشناگیری شناخته می شد، در آن دوره وسعت پارک در حدود 20 کیلومتر مربع بود که در قرن بیستم با گسترش یافتن حوزه ی شهری بمبئی و اهمیت روزافزون آن پارک ملی هم مورد توجه بیشتری قرار گرفت، به نوعی که با تحت پوشش قرار دادن مناطق همجوار جنگلی ، مساحت پارک افزایش پیدا کرد و از سال 1974 به طور مشخص تر در زیر مجموعه ی پارک های ملی قرار گرفت. تا اینکه در سال 1981 به یاد فرزند نخست وزیر و یکی از اعضای محبوب گنگره، نام سانجی گاندی را بر روی این پارک گذاشتند و امروزه این پارک یکی از بزرگترین پارک های جنگلی جهان به شمار می آید.

2safar

یکی از ویژگی های خاص پارک ملی سانجی گاندی، پوشش گیاهی متنوع و بالای این منطقه ی حفاظت شده است و گردشگران تنوع بالا و انواع مختلفی از گیاهان را در این پارم شاهد هستند. البته این تنوع زیستی پارک، تحت تاثیر تپه های ساهیادری(Sahyadri) در شرق پارک است، البته نباید از تاثیرات نامطلوب تخریب های انسانی هم گذشت. مهمترین زیستگاه در این منطقه ی حفاظت شده، جنگل پارک است، که در بطور تقریبی می توان گفت که، تنها گیاهان گلدار پارک در حدود 1300 نوع می باشند. گردشگران در قسمت جنگلی پارک می توانند گیاهانی مانند Tectona, Albizzia, Terminalia, Holarrhena, Firmiana, Dalbergia, Garuga, Grewia, Adina, Ficus, Madhuca, Caraya, Butea and bamboo از نزدیک ببینند، که هر کدام نمونه ای خاص و کم نظیر به شمار می آید. هرچند برای دیدن بیشتر آنها باید مسیر تپه ها را در پارک در پیش بگیرید.

2safar

بدون شک مسیر های موجود در پارک که گردشگران توسط راهنمایان پارک ملی هدایت می شوند، خود جذابیت فوق العاده ای به شمار خواهند رفت، مسیر هایی که در ترکم گیاهان همیشه سبز، انواع مختلف پوشش های گیاهی که گردشگران را از دیدن چنین مکانی در نزدیکی یکی از کلان شهر های هند هیجان زده می کند، اگر درکنار تنوع گیاه های گل دار، درختان بزرگ و کوچک و همچنین درختان بوته ای را هم قرار دهید، پارک ملی سانجی گاندی برای تان خواستنی تر و با شکوه تر خواهد شد.

2safar