در چه صورت مأموران امنیتی فرودگاه به شما مشکوک می شوند ؟

ده ها نکته ی مهم وجود دارد که باید در هنگام عبور از گیت های امنیتی فرودگاه ها رعایت کنید. شاید ندانید گاهی یک بی احتیاطی ساده می تواند کار دستتان بدهد و در بهترین حالت موجب معطلی و استرس بی جهت شما شود. در این مقاله به مهم ترین عواملی که شک مأموران امنیتی فرودگاه ها را بر می انگیزد می پردازیم و نکاتی که لازم است رعایت کنید تا دچار دردسر نشوید را یادآور می شویم. با 2Safar همراه باشید.

2safar

مضطرب و دست پاچه به نظر رسیدن

مسافران نگران و استرسی هدف مأموران امنیتی برای جستجوی بیشتر قرار می گیرند زیرا رفتار پر استرس از علائم خطر برای مأموران است. هر چه رفتار خونسرد تری داشته باشید و اعتماد به نفستان را در رفتارتان نمودار سازید کمتر مورد شک قرار می گیرید. فراموش نکنید مأموران امنیت فرودگاه برای ایمنی و حفظ جان شما سختگیری می کنند و هیچ دلیلی برای اضطراب و استرس وجود ندارد.

2safar

با مأموران امنیتی فرودگاه شوخی کردن

هر چقدر هم انسان شوخ طبعی هستید، در گیت امنیتی فرودگاه جدی باشید و به هیچ وجه سربه سر مأموران نگذارید. آن ها حتی اگر مطمئن باشند که شما شوخی می کنید، به خاطر عمل به وظایفشان هم که شده تمام حرف های شما را جدی خواهند گرفت و عواقب بدی در انتظارتان خواهد بود. لازم نیست حتماً شوخی شما در ارتباط با مسائل امنیتی باشد، هر نوع شوخی و بگو بخندی ممکن است شما را تبدیل به یک سوژه ی مشکوک کند. در گیت امنیتی بدون اخم یا لبخند و صرفاً با رفتاری مطمئن و خونسرد از جلب توجه بپرهیزید.

2safar

غر زدن بابت دستگاه های امنیتی

دستگاه ها و گیت های امنیتی برای اطمینان از وجود وسایل خطرناک در وسایل مسافران طراحی شده اند. اگر چه این دستگاه ها ممکن است برای شما اعصاب خورد کن باشند اما اگر به یاد بیاورید که تمام اقدامات در جهت امنیت شما صورت می گیرند صبور تر خواهید بود. اگر روی وسایلتان حساسیت خاصی نشان دهید یا در گذاشتن آن ها بر روی نوار بازرسی تعلل کنید ممکن است شک مأموران امنیتی را بر انگیزید و آن ها وسایل شما را با دقت بیشتری بازرسی کنند.

2safar

عدم رعایت محدودیت حمل مایعات

اگر می خواهید کیف شما به طور جداگانه مورد بررسی قرار بگیرد و و تمام محتویات آن با دقت بازرسی شود، کافی است یک بطری آب یا مایع دیگری بیش حد مجاز در کیف خود بگذارید. هیچ کس دوست ندارد چنین اتفاقی برای وسایلش بیفتد چون دردسر و استرس به همراه دارد. بنابراین قانون محدودیت حمل مایعات را جدی بگیرید و شک نکنید اگر مایعی داخل وسایل خود داشته باشید مشمول بازرسی اضافی خواهید شد.

2safar

همراه داشتن آیتم های اضافه در گیت امنیتی

پس از آن که وسایلتان را بر روی نوار بازرسی قرار دادید، خودتان از گیت امنیتی عبور خواهید کرد. در این گیت داشتن آیتم های اضافه و نا خواسته مانند کلاه، کمربند، ساعت و در برخی مواقع کفش می تواند شما را مشمول بازرسی اضافی کند. به خصوص کلاه خیلی دردسر آفرین است و ممکن است مأموران فکر کنند شما با پوشیدن آن کلاه سعی دارید هویت خود را مخفی کنید.

2safar

تعلل کردن در پاسخ به درخواست های مأموران امنیتی

وقتی در گیت امنیتی فرودگاه مأموران از شما درخواستی دارند بدون هیچ چانه زدن و تعللی آن را انجام دهید. همچنین در پاسخ به سؤالات آن ها کاملاً مؤدب و دقیق باشید. هر نوع رفتار بی ادبانه، وقت تلف کردن و چک و چانه زدن موجب می شود شما یک مورد مشکوک تلقی شوید و بازرسی دقیق تری بر رویتان صورت بگیرد.

2safar

شلختگی و نامنظمی

اگر هشت جور ساک و چمدان با خود حمل می کنید و دست هایتان کاملاً پر هستند یا زیادی لباس پوشیده اید شاید مشکوک به نظر برسید. این مورد قابل توجه کسانی است که می خواهند با بردن وسایل زیاد به داخل کابین هواپیما از جریمه های اضافه بار اجتناب کنند. در گیت امنیتی فرودگاه باید مرتب و منظم به نظر برسید و حتی اگر آیتم های زیادی به همراه دارید آن ها را طوری سامان دهی کنید که ظاهر خیلی شلوغی به شما ندهند. اگر به علت بار و بندیل زیاد مورد سؤالات بیشتر قرار گرفتید به سؤالات با خونسردی جواب بدهید. بهتر است از محتویات هر کدام از ساک ها و چمدان هایتان اطلاع داشته باشید.

2safar

ظاهر کثیف و ژولیده

معمولاً افراد بد لباس، نا مرتب و ژولیده بیشتر جلب توجه می کنند. به خصوص مأموران کنترل پاسپورت بیشتر به آن ها مشکوک می شوند و ممکن است سؤالات بیشتری بپرسند. این در رابطه با مسافران کوله ای به خصوص صدق می کند چون گاهی ظاهر شلوغ و به هم ریخته ای دارند. همان طور که در مورد قبل تأکید کردیم ظاهر شما در کنترل امنیتی فرودگاه خیلی مهم است. لباس های تمیز و مرتبی در فرودگاه بپوشید و به ظاهر خود کمی برسید.

2safar

همراه داشتن دانه ی قهوه

شاید ندانید که همراه داشتن دانه ی قهوه می تواند دردسر آفرین باشد. دلیل این امر به بوی قوی قهوه که به بو های دیگر غالب می شود بر می گردد. در گذشته عده ای کوشیده اند با همراه داشتن قهوه بوی مواد غیر قانونی که با خود حمل می کرده اند را پوشش دهند و به همین علت امروزه مأموران امنیتی بر روی دانه ی قهوه حساس هستند و بازرسی دقیق تری انجام می دهند. این موضوع در ارتباط با چمدان بار نیز صادق است و همراه داشتن قهوه موجب می شود چمدان شما باز شود و مورد بازرسی دقیق قرار بگیرد. پس بهترین کاری که می توانید انجام دهید این است که کلاً از همراه بردن یا آوردن قهوه اجتناب کنید.

2safar

گوش نکردن به توصیه های مأموران

وقتی در صف کنترل امنیتی هستید به حرف های مأموران با دقت گوش دهید و در عالم هپروت سیر نکنید. اگر می گویند لپ تاپ و وسایل الکترونیکی تان را از کیف هایتان خارج کنید دقیقاً به درخواستشان عمل کنید، اگر تأکید به در آوردن کفش و کمربند دارند این موارد را فراموش نکنید. وقتی گیج به نظر می رسید شک و تردید آن ها را نسبت به خود بر می انگیزید.

2safar

همراه داشتن وسایل غیر عادی

اگر هر نوع وسیله ای به همراه داشته باشید که برای یک مسافر غیر عادی باشد ممکن است توجه مأموران را بر می انگیزید، حتی اگر حمل آن وسایل کاملاً قانونی و بدون مشکل باشد. مثلاً برخی افراد که به سفر های کاری می روند لوازمی چون منگنه به همراه دارند اما چون چیزی نیست که برای یک مسافر عادی باشد نظر مأموران جلب می شود. یا مثلاً پزشکان گاهی برخی از وسایل پزشکی خود در کیف یا چمدان حمل کنند که موجب بازرسی دقیق تر و موشکافانه تر خواهد شد. حتی ممکن است خرید سوغاتی های عجیب غریب در مقصد دردسر آفرین باشد. به طور خلاصه اگر مأموران در صفحه ی مانیتور چیزی ببینند که خوب از آن سر در نیاورند آن کیف را برای بازرسی بیشتر جدا می کنند.

2safar

عوض کردن صف کنترل امنیتی

شاید به نظرتان این مورد عجیب برسد اما شما هر حرکتی انجام می دهید از نظر مأموران امنیتی دور نمی ماند. اگر شما به صف خاصی راهنمایی شده اید باید در همان صف باقی بمانید و چنان چه بکوشید صفتان را عوض کنید ممکن است مشکوک جلوه کنید. جا زدن در صف، کنار زدن دیگران برای پیوستن به دوستان یا اعضای خانواده و غیره همه ممکن است دردسر آفرین باشد. برای مأموران فرودگاه از قبل برخی رفتار ها مشکوک تعریف شده است و آن ها حواسشان به افرادی که مرتکب این رفتار ها می شوند هست. از نظر آن ها کسی که سعی می کند جایش را عوض کند لابد چیزی برای مخفی کردن دارد. پس ما توصیه می کنیم اگر به داخل صفی هدایت شدید در همان صف باقی بمانید. حتی اگر خودتان صفتان را انتخاب می کنید با فرض اینکه صف دیگر کوتاه تر است جایتان را عوض نکنید. چه بسا اگر مورد شک و بازرسی بیشتر قرار بگیرید خیلی بیشتر از این ها معطل شوید.

2safar

همراه داشتن پول نقد زیاد

همان طور که احتمالاً می دانید قوانین سختگیرانه ای در مورد میزان مجاز پول نقدی که با خود حمل می کنید وجود دارد. این محدودیت ها به علت جلوگیری از پول شویی و مسائلی از این قبیل است. اگر شخصی بکوشد مبلغ زیادی پول یا ارز با خود حمل کند توجه مأمورین امنیتی را بر می انگیزد و حتی کارش غیر قانونی تلقی می شود. برای اینکه به چنین مشکلی بر نخورید اولاً بیش از سقف مجاز با خود ارز همراه نبرید و ثانیاً اگر پول زیادی همراه دارید حتماً در گمرک اعلام کنید.

2safar

داشتن دارو های بدون نسخه

اگر دارو با خود به سفر می برید باید نسخه ی دارو ها را نیز به همراه داشته باشید مگر آن که آن دارو جزء دارو های روتین و بدون نسخه باشد. در غیر این صورت مأموران امنیتی ممکن است آن دارو را ضبط کنند و شما در طول سفر بدون دارو بمانید. در برخی کشور ها قوانین بسیار سرسختانه ای در ارتباط با دارو وجود دارد و خیلی از دارو های مسکن نیز ماده ی مخدر محسوب می شوند و ممکن است عواقب بدی در انتظار مسافر باشد. حتماً قبل از سفر در این رابطه تحقیق کنید و خود را به دردسر نیندازید.

2safar

رعایت نکردن قوانین کشور مقصد

هر کشوری قوانین و مقررات مخصوص به خود را دارد و از بازدید کنندگان انتظار می رود از قبل با این قوانین آشنایی داشته و آن ها را رعایت نمایند. هر نوع تخطی ار این قوانین ممکن مسافر را به دردسر بیندازد. حتی توصیه می شود مسافر با قوانین کشوری که پرواز ترانزیتش در آن صورت می گیرد نیز آشنا باشد. چیز های خیلی ساده ای ممکن است باعث سوء تفاهم شود مثلاً برخی حرکات دست و بدن در کشور هایی بی ادبانه تلقی شده و یا به کار بردن کلمات و جملاتی خاص دردسر آفرین است.

همراه داشتن مسواک برقی

شاید برایتان عجیب باشد اما همراه داشتن مسواک برقی ممکن است شما را به درد سر بیندازد. برخی برند های این مسواک باطری های لیتیومی دارند و همان طور که می دانید این نوع باطری ها در مونیتور بازرسی موجب حساسیت مأموران می شوند چون باعث می شوند اشیاء پشت این باطری ها دیده نشوند. اصلی ترین دلیلی که مأموران امنیتی از شما می خواهند لپ تاپ خود را از کیف خارج کرده و داخل سبد جداگانه ای برای بازرسی قرار دهید همین است. ضمناً احتمال منفجر شدن باطری های لیتیومی در هواپیما وجود دارد. ممکن است یک گیت امنیتی سختگیر اصلاً به شما اجازه ی بردن مسواک برقی به داخل هواپیما را ندهد و این مسواک گران قیمت به سادگی ضبط شود. توصیه ی ما به شما این است که در سفر یک مسواک معمولی به همراه ببرید یا مسواک برقی خود را در چمدان بار بگذارید.

2safar

همراه داشتن برخی برند های خاص تلفن همراه

در سال 2017 گوشی های سامسونگ گلکسی نوت 7 در گیت های امنیتی دردسر آفرین شده بود زیرا بعضی از انواع گوشی ها به خاطر مشکل باطری منفجر شده بودند و به همین دلیل گیت های امنیتی اجازه ی حمل این گوشی ها به داخل هواپیما را نمی دادند. اگر چه پس از آن سامسونگ نقض گوشی هایش را برطرف کرد و تمام گوشی های فروخته شده را از مشتریان پس گرفت اما همچنان مأموران امنیتی پرواز به این گوشی ها حساسیت دارند. بهتر است اگر این برند از گوشی را دارید ترجیحاً با خود به سفر نبرید.

2safar

تنهایی سفر کردن

شاید این مورد منظقی نباشد چون سفر تنهایی چه به منظور کار و چه تفریح امروزه خیلی رایج است. اما از آن جا که اغلب تبهکاران تنها سفر می کنند یا حداقل تظاهر می کنند همدست هایی که در پرواز دارند را نمی شناسند، افراد تنها بیشتر مورد موشکافی مأموران امنیتی قرار می گیرند. خیلی به ندرت پیش آمده است که خانواده ها یا یک گروه شاد دوستی قصد هواپیما ربایی با یا چیز هایی از این قبیل داشته باشند. البته تنهایی سفر کردن به خودی خود شما را مشکوک نمی کند اما اگر این عامل یا یک یا چند عامل شک بر انگیز دیگر که در این مقاله عنوان کرده ایم همراه شود می تواند دردسر آفرین باشد.

2safar

لپ تاپ بدون شارژ

ممکن است مأموران گیت امنیتی از شما بخواهند که لپ تاپتان را روشن کنید. اگر لپ تاپ شما شارژ نداشته باشد و روشن نشود شاید مأموران آن را از شما برای بازرسی بیشتر بگیرند و مدت زیادی معطل شوید. همیشه تمام وسایل الکترونیکی تان مانند لپ تاپ، تبلت، تلفن همراه و غیره را قبل از سفر شارژ کنید تا اگر در گیت امنیتی مأموران از شما بخواهند آن ها را روشن کنید مشکلی نداشته باشید. البته این مشکل چندان رایج نیست اما اگر با احتمال چند درصد هم پیش بیاید شما با دردسر زیادی مواجه می شوید و بهتر است هر طور شده از آن اجتناب کنید.

2safar

آقایان ریشو

ممکن است این موضوع به نظرتان تبعیض آمیز و نا عادلانه برسد اما جالب است بدانید ریش داشتن می تواند منجر به بازرسی بیشتر گیت های امنیتی فرودگاه های خارجی شود. دلیل این امر به تغییری است که ریش در چهره ی آقایان ایجاد می کند. افراد زیادی در گذشته کوشیده اند با گذاشتن ریش هویت واقعی خود را مخفی کنند و در ننیجه نوعی حساسیت در مأموران نسبت به ریش ایجاد کرده اند. حتی گاهی تغییر چهره ی خانم ها با رنگ مو و لنز و آرایش غلیظ نیز می تواند آن ها را در گیت امنیتی دچار دردسر کند. فراموش نکنید هر عاملی که در چهره ی شما تغییر زیادی ایجاد کند ممکن است دردسر آفرین باشد، پس سعی کنید تا حد امکان شبیه به عکس پاسپورتتان باشید. آفسیر باید قادر باشد با یک نگاه چهره ی شما را با عکس پاسپورت تطبیق دهد، در غیر این صورت به بررسی دقیق تری نیاز پیدا می کند.

2safar

همراه داشتن غذای زیاد

اگرچه بردن خوراکی های مجاز به داخل هواپیما اشکالی ندارد اما اگر مواد خوراکی زیادی به همراه داشته باشید ممکن است دچار دردسر شوید، به خصوص غذاهای تازه مانند میوه و سبزیجات در حجم زیاد مشکل آفرین است. غذای تازه ای که به داخل هواپیما می برید باید در حدی باشد که تا قبل از رسیدن به مقصد خورده شود. بیش از این مقدار شما را در گمرک مقصد دچار دردسر خواهد ساخت و به همین دلیل نیز مأموران امنیتی معمولاً اجازه ی بردن حجم زیاد مواد غذایی تازه را به داخل هواپیما نخواهند داد. البته غذا های بسته بندی شده و آماده کمتر از غذا های تازه حساسیت بر می انگیزد و معمولاً مشکلی ندارد.

2safar

خالی نکردن بطری آب

حتماً می دانید که حمل بطری آبِ پر در گیت امنیتی ممنوع است و بطری حتماً باید خالی باشد. مأموران از قبل در این رابطه هشدار های لازم را می دهند و انتظار ندارند کسی علیرغم آن همه توصیه و هشدار همچنان بطری آب به همراه داشته باشد. اگر فراموش کنید بطری آبتان را خالی کرده با لیوان قهوه تان را دور بیندازید ممکن است بی جهت در گیت معطل شوید، به خصوص اگر به پست یک مأمور سختگیر بخورید به خاطر این کار وسایلتان را با دقت بازرسی خواهد کرد.

2safar

نداشتن بیمه ی مسافرتی

وقتی قبل از سفر آن همه توصیه می شود که بیمه ی مسافرتی بخرید، آن را جدی بگیرید. جدا از اینکه نداشتن بیمه در سفر تا چه حد ممکن است ریسکی باشد، اگر بد شانس باشید مأمور کنترل مدارک از شما گواهی بیمه خواهد خواست. حتی ممکن است قبل از سفر به دلیل اجباری بودن بیمه ی مسافرتی آن را خریداری کرده باشید اما مدرکی مبنی بر خرید بیمه به همراه نداشته باشید. این مورد نیز توصیه نمی شود چون مأمور کنترل از شما مدرک می خواهد و صرف اینکه بیمه خریده باشید کافی نیست.

2safar

کنترل نکردن وسایل کودکان

سفر با کودکان به خودی خود استرس آفرین است چه برسد که مرتکب اشتباهاتی نیز بشوید و برای خود استرس اضافی ایجاد کنید. بچه ها ممکن است وسایلی در کیف های خود بگذارند که به لحاظ امنیتی ممنوع باشد مانند قیچی و غیره. والدین لازم است وسایل بچه ها را به طور دقیق چک کنند و هر وسیله ی مشکوکی را از کیف آن ها خارج سازند. حتی توصیه می کنیم چمدان و کیف بچه ها را خودتان ببندید تا تک تک وسایل را مورد بررسی قرار دهید.

2safar

داشتن ویزا یا مهر برخی کشور ها در پاسپورت

مأموران کنترل پاسپورت معمولاً نگاهی به ویزا ها و مهر های ورود و خروج پاسپورت شما می اندازند و اگر مورد خاصی مشاهده کنند ممکن است از شما سؤالات اضافه بپرسند یا در بدترین حالت شما را برای مصاحبه به اتاقی ببرند. این که سفر به چه کشور هایی دردسر آفرین است بسته به مقصد فرق می کند. مثلاً جمهوری آذربایجان و ارمنستان نسبت به مسافرانی که قبلاً به کشور مقابل سفر کرده اند تا حدودی حساس هستند.

2safar

کفش های کثیف و گلی

بسیاری از کشور ها نسبت به خاک حساس هستند و معتقدند آلودگی ها و بیماری های زیادی از طریق خاک منتقل می شود. اگر کفش های شما گلی و کثیف باشد (مثلاً کفش های کوهنوردی) ممکن است در گیت بازرسی دچار دردسر شوید. به خصوص کشور های نیوزلند و استرالیا به این مورد خیلی حساس هستند.

2safar

همراه بردن حیوان خانگی

سفر با حیوانات قوانین خاص خود را دارد و قبل از سفر لازم است مدارک لازم را تهیه کرده و همچنین نژاد حیوانی که با خود می برید جزء نژاد های لیست شده ی مجاز در کشور مقصد باشد. همچنین باید فرم هایی پر کنید که حیوان خانگی خود را فقط برای مدت کوتاهی به کشور مقصد می برید و با خودتان بر خواهید گرداند. اگر تمام این مدارک را به همراه نداشته باشید همراه داشتن حیوان خانگی در گیت امنیتی بسیار دردسر آفرین است.

2safar

نداشتن بلیط برگشت

ممکن است مأمور کنترل پاسپورت از شما در مورد تاریخ برگشت سؤال کند و حتی بخواهد بلیط برگشت خود را نشان دهید. اگر بلیط برگشت نخریده باشید ممکن است این شک را ایجاد کنید که قصد ماندن در کشور مقصد را دارید و از ورود شما به مقصد جلوگیری شود. حتی کشور سوم که برای ترانزیت از آن عبور می کنید نیز احتمال دارد از شما بلیط برگشت بخواهد و در غیر این صورت از سوار کردن شما به هواپیما امتناع کند.

2safar