راهکارهایی درباره ی سفر دسته جمعی با دوستان

سفر با دوستان معمولاً خیلی خوش می گذرد اما گاهی پس از چنین سفرهایی ارتباط شما با دوستانتان به هم می خورد و اختلافات پیش آمده در طول سفر ضربه ای جبران ناپذیر به این دوستی ها وارد می سازد. بنابراین قبل از سفر درباره ی انتخاب همسفرانتان با دقت فکر کنید و ارتباطات خود را به خطر نیندازید. در این مقاله راهکارهایی درباره ی سفر گروهی و پیشگیری از اختلاف و ناراحتی در سفر را با شما در میان می گذاریم. با 2Safar همراه باشید.

2safar

1. قبل از سفر به طور جدی در مورد پول و هزینه ها به توافق برسید.

یکی از دلایل دعواها و اختلافات در سفر مسئله ی پول است. قبل از سفر باید مسئله ی هزینه های سفر را بین خود حل کرده و به توافق دست یابید. بهتر است هر یک از اعضای گروه سقف بودجه ای که می تواند برای این سفر اختصاص دهد را بگوید و سفر خود را روی بودجه ای که مورد تأیید همه باشد برنامه ریزی کنید. به این شکل هیچ کس در پایان سفر از میزان هزینه ها سورپرایز نخواهد شد و شادی سفر به کام کسی تلخ نمی شود.

2safar

2. مسئولیت ها را تقسیم کنید.

بهتر است یک نفر را مادر خرج یا مسئول هزینه های دسته جمعی کنید. این فرد باید مورد اعتماد همه باشد و در ضمن فردی دقیق و حواس جمع باشد تا در طول سفر از تمام هزینه های مشترک یادداشت بردارد. به این شکل مجبور نیستید هر بار که در طول سفر به خرید یا رستوران می روید، وقت و انرژی خود را صرف حساب و کتاب و تقسیم هزینه ها کنید. علاوه بر انتخاب مسئول امور مالی، سایر مسئولیت ها را نیز بین خودتان تقسیم کنید.

2safar

3. برنامه ی سفر یا آیتینری گروهی خود را قبل از سفر تهیه کنید.

سخت ترین مرحله ی کار شاید چیدن آیتینری سفر باشد. این کار را حتماً قبل از سفر انجام داده و اگر اختلاف نظری دارید آن را پیش از آغاز سفر حل کنید، نه این که در طول سفر با یکدیگر سر این که چه کنید و کجا بروید به بحث و دعوا بپردازید.

برای تهیه ی آیتینری در ابتدا از تمام کارهایی که مایلید در مقصد انجام دهید و جاهایی که قصد بازدید دارید لیستی تهیه کنید. بهتر است هر یک از اعضا جداگانه نظرات خود را بنویسد و در انتها با انتخاب گزینه های مشترک و توافق بر سر گزینه های غیر مشترک به لیست نهایی برسید. سپس این فعالیت ها را در روز های مختلف سفر تقسیم کنید و برای صبح، بعد از ظهر و شب های خود برنامه ای در نظر بگیرید. شیوه ی قرار دادن این فعالیت ها در ساعات مختلف روز و ترتیب آن ها نیز از اهمیت خاصی برخوردار است و بهتر است از شخصی با تجربه در این امر کمک بگیرید. در مقالات بعدی 2Safar به این موضوع خواهیم پرداخت.

در نهایت وقتی آیتینری سفر آماده شد یک بار دیگر آن را بررسی کنید و همه ی اعضای گروه نظر خود را درباره اش بیان کنند و اگر تغییر و اصلاحی لازم است در آن اعمال کنید. فراموش نکنید برنامه را زیاد فشرده و انعطاف ناپذیر ننویسید و جایی برای تصمیمات بعدی خود نیز در نظر بگیرید اما بهتر است هفتاد تا هشتاد درصد آیتینری سفر از قبل آماده باشد. در انتها یک نسخه از این آیتینری را به همه ی اعضای گروه بدهید و در طول سفر به آن پایبند باشید.

2safar

4. تعداد افراد گروه نباید زیاد باشد.

اگر روحیه ای قبیله ای دارید و تصور می کنید هر چه تعداد بیشتر باشد بیشتر هم خوش می گذرد، بهتر است در دنیای امروز در عقیده ی خود تجدید نظر کنید. به ازای هر یک نفری که به جمع همسفران خود اضافه می کنید برنامه ریزی سخت تر می شود چون میزان سلایق و نظرات مختلف افزایش می یابد. تعداد افراد گروه بهتر است بین 3 تا 6 نفر باشد. البته بسته به سفرهای مختلف این تعداد فرق می کند. مثلاً یک سفر کوتاه آخر هفته چون برنامه ریزی مفصلی نمی خواهد با تعداد بیشتر نیز امکان پذیر است اما برای سفرهای طولانی تر بهتر است گروه را کوچک تر نگه داشت و افرادی با هم همسفر شوند که به لحاظ سطح مالی، سبک زندگی و تفریحات مورد علاقه به یکدیگر شبیه باشند.

2safar

5. همه ی برنامه های سفر لازم نیست گروهی باشد.

در مرحله ی نوشتن آیتینری سفر ویا بعداً در طول سفر ممکن است اختلاف نظرهایی در مورد فعالیت ها و برنامه های مورد علاقه ی اعضای گروه وجود داشته باشد. بهترین راه حل این است که جایی برای علایق و فعالیت های انفرادی یا زوجی اعضای گروه در نظر بگیرید. مثلا اگر سه زوج هستید که بایکدیگر به مدت یک هفته به سفر می روید، می توانید دو صبح و دو شب را به برنامه های جداگانه ی هر زوج اختصاص دهید. اگر کسی به خرید علاقه مند است و دیگری بازدید از موزه را به خرید ترجیح می دهد، این جدا کردن برنامه ها موجب می شود هر کس به کار مورد علاقه ی خودش برسد و اختلافی پیش نیاید. گروهی سفر کردن به این معنا نیست که اعضای گروه دائماً با یکدیگر باشند و هرگز از هم جدا نشوند.

2safar

6. قبل از سفر به یکدیگر قول خوش اخلاقی، انعطاف پذیری و گذشت بدهید.

شک نکنید هر چقدر هم اعضای یک گروه با یکدیگر هماهنگ باشند، باز هم در سفر اختلاف نظر و عقیده پیش می آید و این امر اجتناب ناپذیر است. اگر فردی با گذشت و انعطاف پذیر نیستید، بهتر است با دیگران به سفر نروید. در سفر داشتن صبر و حوصله، زود از کوره در نرفتن، کوتاه آمدن و خوش اخلاقی ضروری است و بدون این ویژگی ها با هیچ کس نمی توان همسفر شد. قبل از سفر به یکدیگر در این باره قول بدهید و قرار بگذارید مراقب علائق و نقاط ضعف یکدیگر باشید. اگر یک نفر شکمو است و دیگری زود خسته می شود، بهتر است دیگران توافق کنند مراقب گرسنگی و خستگی آن ها باشند و به همین ترتیب هر کس مسئولیتی در قبال دیگران بپذیرد.

2safar

7. وقتی عصبی و گرسنه هستید، هیچ تصمیمی نگیرید.

این یکی از مهم ترین قوانین سفر است. در هنگام گرسنگی، خستگی بیش از حد و اتفاقات غیر منتظره همه ی ما تا حدودی پرخاشگر و غیر منطقی رفتار می کنیم و تصمیماتی احساساتی می گیریم. در این مواقع است که بیشتر دعواها رخ می دهند و دوستی ها صدمه می بینند. موقعیت های استرس زا، خستگی و گرسنگی در سفر زیاد رخ می دهد. در وهله ی اول سعی کنید از آن ها پیشگیری کنید و با یک برنامه ریزی مناسب و نه چندان فشرده بکوشید همه ی اعضای گروه حال خوشی داشته باشند. همچنین در صورت بروز این موقعیت ها، تصمیمی نگیرید و واکنشی آنی نشان ندهید. همه چیز را به بعد از خوردن غذا یا استراحت در هتل موکول کنید. خواهید دید چقدر خلق همه خوش تر می شود و اختلافات کاهش می یابند.

2safar

8. در محل اقامت اعم از هتل و آپارتمان، فضای کافی برای همه در نظر بگیرید.

هیچ وقت وسوسه نشوید برای کاهش هزینه ها از راحتی خود در سفر مایه بگذارید و به جای اجاره ی یک آپارتمان مثلاً دو خوابه به یک خوابه رضایت دهید. خیلی از اختلافات از همین جا شروع می شود. اولاً راحتی همه را در نظر بگیرید چون عدم استراحت کافی هر کسی را ناراحت و عصبی می سازد. در جایی اقامت کنید که فضای کافی، حمام و دستشویی نسبت به تعداد نفرات و امکانات راحتی مناسبی داشته باشد. مثلاً اگر تعداد شما بیشتر از چهار نفر است، سوئیتی که فقط یک حمام دارد برایتان مناسب نیست. ثانیاً قبل از سفر یا در ابتدای اقامت در مقصد ترتیبی اتخاذ کنید که برای همه عادلانه باشد. مثلاً اگر یکی از اتاق خواب ها بزرگ و دیگری کوچک است و شما دو زوج هستید، بعد از چند شب جای خود را با یکدیگر عوض کنید.

2safar

9. از اپلیکشین های گوشی های هوشمند برای تقسیم هزینه ها استفاده کنید.

تکنولوژی مدیریت هزینه های سفر را آسان کرده است. امروزه اپ هایی برای گوشی ها طراحی شده اند که به آسانی و به طور دقیق هزینه ها بین افراد تقسیم می کنند. در ضمن همه به این لیست روی گوشی خود دسترسی دارند و می توانند لیست هزینه ها را برای خود ذخیره نمایند. از جمله ی این نرم افزار ها Tricount و Splitwise هستند. به این شکل دیگر نیازی نیست یک دسته رسید را برای خود نگه دارید و دائم با ماشین حساب مشغول تقسیم کردن هزینه ها باشید. این اپ ها کار را برای شما بسیار آسان خواهند کرد.

2safar

10. به تفریحات گروهی بپردازید و خود را از امتیازات سفر دسته جمعی بهره مند سازید.

حال که با برنامه ریزی و زحمت یک سفر گروهی را پایه ریزی کرده اید و از خیلی از خواسته های خود به نفع جمع چشم پوشی کرده اید، بهتر بکوشید از امتیازات سفر دسته جمعی تا حد امکان بهره مند شوید. فعالیت های زیادی در سفر وجود دارد که یک یا دو نفره امکان پذیر نیستند. مثلاً اگر همراه با تعدادی از دوستان به ساحل بروید می توانید تمام روز را خوش بگذرانید و به تفریحاتی چون والیبال ساحلی یا قایق رانی بپردازید. اجاره ی یک قایق موتوری با گنجایش بالا وقتی بین افراد تقسیم شود ارزان در می آید و به علاوه به صورت دسته جمعی بیشتر هم خوش می گذرد.

فراموش نکنید در سفرهای گروهی امکان تخفیف گرفتن هم بیشتر است و می توانید در این باره قبل از سفر با در حین سفر به سرچ در اینترنت بپردازید و تخفیفات گروهی رستوران ها و اماکن مختلف را بیابید. در کل بکوشید حداکثر استفاده را از سفر گروهی ببرید.

2safar

11. یک نفر را مسئول حل اختلافات کنید.

وجود فردی در میان جمع که همه قبولش داشته باشند و به حرفش احترام بگذارند در سفرهای گروهی لازم است. بهتر است فردی مسئول این کار شود که از همه خوش اخلاق تر باشد و امکان پیدا شدن اختلاف میان و او سایرین کمتر باشد. ضمناً این فرد باید عادل و منصف بوده و اعضای گروه به قضاوت او اطمینان داشته باشند. قبل از سفر و در جلسه ی هماهنگی چنین فردی را با اتفاق آراء انتخاب کنید. به این ترتیب در طول سفر هر گاه بین اعضای گروه اختلاف نظر و مشکلی پیش بیاید، این فرد دخالت کرده و مسئله را حل می کند.

2safar

12. تمام کارها و مسئولیت ها و همچنین میزان بار را به تناسب بین اعضای گروه تقسیم کنید.

در سفر گروهی معمولاً توافق می شود که هر یک از اعضا چه چیزهایی را با خود به سفر بیاورد. یک نفر مسئول آوردن دوربین عکاسی حرفه ای می شودو مسئولیت راکت های تنیس و توپ والیبال را تقبل می کند. قبل از سفر در مورد باری که هر یک از اعضا با خود به سفر می آورند توافق کنید و طوری برنامه بریزید که بار همه تقریباً یکسان باشد. در طول سفر نیز این قانون را بین خودتان با دقت رعایت کنید. هر بار که بیرون می روید وسایل را بین کیف ها و کوله پشتی ها به طور یکسان تقسیم کنید تا به کسی فشار نیاید. یکی از اختلافاتی که در سفر های دسته جمعی مشاهده شده بر سر حمل بار بوده است، در حالی که چنین اختلافی به راحتی قابل پیشگیری است. در مورد کارها نیز به همین ترتیب عدالت را رعایت کنید. اگر شخص تنبلی در میان اعضای گروه وجود دارد، قبل از سفر وظیفه ای به او محول کرده و تعهد بگیرید که به این وظیفه عمل می کند.

2safar