هفت نشانه یک چمدان مناسب برای سفر
مسلماً هیچکس دوست ندارد که در قسمت تحویل بار با چمدانی روبرو شود که سلفون پیچ شده یا از آن بدتر تکه و پاره شده و همه محتویاتش پخش و پلا شده اند. جدا از اینکه نمی خواهید جلوی همه شرمنده شوید، اگر چمدان خوبی داشته باشید برایتان یک وسیله ی مادام العمر خواهد بود. چمدان ها در شکل و ظواهر مختلفی عرضه می شوند، اما یک سری ویژگی های کلیدی وجود دارند که هنگام خریدن چمدان باید مد نظر داشته باشید.
ظاهر آن شل و ول و نازک نباشد
مسلم است که نوع چمدانی که به آن احتیاج دارید بر حسب نوع سفر، مقصد شما و فعالیتی که قصد انجام آن را دارید متفاوت خواهد بود. مخصوصا اگر زیاد سفر می کنید احتیاج به یک چمدان محکم و با دوام دارید. اولین موردی که باید به آن توجه داشته باشید، چرخ های چمدان است. اگر چمدان را قرار است روی سطوح خشنی مثل سنگریزه و سنگ و پیاده روهای درب و داغان بکشید حتما از چمدان دارای چرخ های همه منظوره(all-terrain wheels) استفاده کنید در غیر این صورت آماده باشید که چمدان خود را بغل بگیرید. به عقیده افراد کثیرالسفر، باید از چمدان هایی که قیافه ناجور و شل و ول، دسته های بنجل و چرخ های پلاستیکیارزان دارند صرف نظر کنید. اگر ظاهر چمدان طوری باشد که احساس کنید در اولین اقدام خواهد شکست قطعا هم همینطور خواهد شد. بهتر است قبل از خرید از یک برند چمدان، نظرات سایر خریداران راجع به آن را مطالعه کنید و اگر می خواهید چمدان گرانی بخرید، حتما گارانتی دراز مدت داشته باشد.
به دنبال جنس با کیفیت باشید
هم برای چمدان های جنس نرم و هم جنس سخت، بعضی مواد سازنده بهتر از بقیه هستند. برای چمدان های سایز کابین، جنس نرم بهتر است. چون هم سبک ترند و هم بهتر می توان آن را در محفظه ی بالای سرجای داد. حتی ممکن است ضربات را بهتر از چمدان های سخت جذب کنند. اگر می خواهید چمدان تان زود فرسوده و ساییده نشود، از جنس پلی استر چشم پوشی کنید. نایلون های ضد پارگی یا rip-stopدوام مادام العمر دارند و برای چمدان های جنس نرم بسیار بهتر عمل می کنند. چمدان های جنس سخت چون به داخل فشرده نمی شوند، از وسایل محافظت بهتری به عمل می آورند. چمدان های سخت خوب معمولا از مواد دست ساز تهیه می شوند از جمله پلی کربنات های بسیار با دوام که با رویه ای از وینیل، چرم یا پارچه پوشیده شده اند.
به دسته چمدان توجه کنید
درست است که شما چمدان خود را با احتیاط و مراقبت حمل می کنید، اما دیگران نسبت به بار شما اینگونه نیستند. یکی از خرابکاری های معمولی که باربرها انجام می دهند، شکستن دسته چمدان است. بنابراین اگر نمی خواهید که هر دفعه به این خاطر متحمل هزینه شوید، چمدانی انتخاب کنید که دسته ی آن دو میله دارد. این دسته ها بسیار محکم تر از انواع تک میله بوده و شکستن شان دشوارتر است. البته اگر دارید برای یک برند خوب هزینه می کنید، دسته ی تک میله هم به حد کافی مستحکم بوده و برایتان مشکلی ایجاد نخواهد کرد.
زیپ ها را بررسی کنید.
چمدان های بی کیفیت معمولا زیپ های بی کیفیتی هم دارند که خیلی زود خراب می شوند و تعمیر و جایگزینی شان هم هزینه بر است. زیپ های چمدان های خوب علاوه بر اینکه از کیفیت مناسبی برخوردارند، براحتی قابل تعمیر هستند که خود این امر صرفه جویی زیادی در هزینه هاست. اگر چمدان نایلونی نرمی خریداری می کنید، یکی از نشانه های کیفیت آن، داشتن زیپ همرنگ کیف است. غیر ازین مسئله، سایز زیپ هم باید با چمدان تناسب داشته باشد. اگر همیشه عادت دارید که وسیله زیادی در چمدان تان به زور جای بدهید، به دنبال چمدانی با زیپ از جنس پلی استر باشید. این جنس از زیپ ها قابلیت تحمل فشار زیادی دارند زیرا که دارای دندانه های مجزا نیستند که از جا در بیاید.
سیستم قفل چمدان را ارزیابی کنید.
حتی اگر با جواهرات سلطنتی سفر نمی کنید، باز هم باید به فکر امنیت چمدان تان باشید.چمدان بدون قفل، جاذب دزدهاست و نشانه ای از کیفیت پایین چمدان هم می باشد.چمدان های نرم با کیفیت معمولاً قفل های کلیدی یا صفحه ای مرتبط با زیپ دارند. چمدان های با کیفیت جنس سخت، اغلب قفل هایی دارند که در ساختار چمدان تعبیه شده یا ممکن است قفل کلید دار زیپ داشته باشند. غیر از این، توجه کنید که قفل چگونه به چمدان متصل شده است. هرچه این اتصال محکم ترباشد، مثلا با پرچ یا چنگک چسبیده باشد، دوام آن بهتر است. به این نکته هم توجه کنید که قفل چمدان صاف نصب شده باشد.
چرم را بشناسید.
یکی از مسائلی که در خرید کیف های چرم باید به آن توجه داشته باشید درجه ی چرم است. چرم نرم شاید دلنشین تر باشد اما معمولاً زود ساییده خواهد شد. برای داشتن دوام بهتر و زیبایی بیشتر کیف و چمدان چرمی، به دنبال جنس با کیفیتی باشید که از چرم کامل و دستکاری نشده تهیه شده باشد. این نوع چرم معمولا از خارجی ترین قسمت پوست حیوان به دست می آید و دارای رگه ها و نشانه های طبیعی پوست است. چرم فرآوری شده برای چمدان مناسب نیست. چون اگر چه که آن هم صد در صد چرم طبیعی است اما، از قسمت های داخلی پوست حیوان به دست می آید که به محکمی لایه خارجی نیست. این نوع از چرم به مرور زمان پوسته شده یا ترک خواهد خورد. چرم فرآوری شده را جوری درست می کنند که ظاهر با کیفیت تر و صاف تری را تداعی کند. همچنین از چرم های تکه ای استفاده نکنید. این قطعات چرم چون به یکدیگر چسبانده می شوند مستعد ترک خوردن، پوست شدن و سایش زود هنگام اند.
جیب های چمدان را مورد توجه قرار دهید.
جیب خارجی چمدان بیشتر حالت تزیینی و سلیقه ای دارد تا اینکه ربطی به کیفیت محصول داشته باشد. برخی کارشناسان کلاً ترجیح می دهند که چمدان جیب خارجی نداشته باشد تا همه چیز داخل چمدان مرتب شود. اگر دوست دارید که چمدان تان چندین جیب و فضا داشته باشد، به طراحی جای آن ها توجه کنید. بعضی از جیب ها طوری طراحی شده اند که به فضای چمدان اضافه که نمی کنند هیچ، بخشی از فضای مفید را هم به هدر می دهند. جیب های مخفی و مستحکم از این لحاظ بهترند.