چگونه از هدر رفتن پول در سفر جلوگیری کنیم
اگر تازه تصمیم گرفته اید به سفرهای خارجی بروید و تجربیات زیادی در این رابطه ندارید، احتمال دارد اشتباهاتی در سفر مرتکب شوید که برایتان گران تمام شود. برخی مسافران باتجربه تر نیز همچنان به خاطر اشتباهاتشان متحمل ضرر مالی می شوند. در این مقاله قصد داریم برخی از این اشتباهات و راه حل های آن ها را به شما معرفی کنیم. با 2Safar همراه باشید.
نخواندن نظرات دیگران در مورد اماکن مختلف
امروزه اینترنت بسیاری از کارها از جمله سفر کردن را آسان کرده است. شما با چند کلیک به دنیایی از اطلاعات دست پیدا خواهید کرد. با این اطلاعات وسیعی که در دسترس است، اگر شما هتل نامناسبی انتخاب کنید یا در رستوران گران و بی کیفیتی غذا بخورید، در واقع باید خود را مقصر بدانید. مشتریان اماکن مختلف نظرات خود را در مورد آن اماکن در اینترنت به اشتراک گذاشته و به آن ها امتیاز می دهند. کاری که شما لازم است انجام دهید این است که قبل از سفر تمام اطلاعات لازم را جمع آوری کنید. این کار در طول سفرتوصیه نمی شود زیرا فرصت کافی ندارید و اغلب به خاطر گرسنگی وارد اولین رستوران سر راه می شوید.
به این منظور باید نظرات مثبت یا منفی را بخوانید و به یک جمع بندی مناسب برسید. حتماً تعداد ستاره ای که مشتریان به یک مکان اختصاص داده اند در نظر بگیرید اما به آن اکتفا نکنید و تا جایی که برایتان مقدور است تک تک نظرات را نیز مطالعه کنید. با این کار احتمال اینکه شما سر از هتلی در بیاورید که به حد کافی تمیز نیست یا در رستورانی نامناسب غذا بخورید و یا از جایی بازدید کنید که ارزش هزینه و وقت نداشته است تا حد قابل توجهی پایین می آید. با تکنولوژی دوست باشید و از آن بهره بگیرید.
عدم مقایسه ی هزینه های حمل و نقل عمومی با هزینه ی اجاره ی اتومبیل
گاهی هزینه ی اجاره اتومبیل برای گردش و بازدید در یک شهر ارزان تر از استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی به خصوص تاکسی و اوبر است. به خصوص که برخی شهرها اصلاً سیستم حمل و نقل عمومی خوبی از جمله اتوبوس و مترو ندارند یا آن ها به حد کافی تمیز یا منظم نیستند. در این باره قبل از سفر تحقیق کنید و هزینه ی اجاره ی اتومبیل و بیمه ی آن را نیز در نظر بگیرید و این هزینه ها را با یکدیگر مقایسه کنید. اگر تصمیم به اجاره ی اتومبیل گرفتید لازم است قبل از سفر گواهینامه ی خود را بین المللی کنید و در مورد قوانین رانندگی در کشور مقصد اطلاعاتی به دست بیاورید. برای اجاره ی اتومبیل در خارج از کشور ممکن است به کارت اعتباری نیز احتیاج داشته باشید. معمولاً فرودگاه ها مکان خوبی برای اجاره ی اتومبیل نیستند چون نرخ گران تری نسبت به شرکت های سطح شهر دارند. یکی از عواملی که قبل از تصمیم گیری در مورد اجاره ی اتومبیل لازم است مد نظر قرار دهید امکانات پارکینگ در شهر مورد نظرتان است. چنان چه پارکینگ نایاب یا گران باشد شاید اجاره ی اتومبیل برایتان به صرفه نباشد و بتوانید کمتر از آن هزینه را صرف تاکسی کنید.
شخصاً درخواست ارتقای اتاق را ندهید
برخی مسافران به خصوص آن هایی که تازه کار هستند خجالت می کشند از پذیرش هتل درخواست اتاق بهتری کنند با تصور می کنند چنین چیزی رایگان غیر ممکن است. به خاطر همین کم رویی اگر خیلی به خودشان زحمت بدهند قبل از عزیمت به سفر ایمیل می زنند و در مورد امکان ارتقای اتاق می پرسند و معمولاً پاسخ منفی می شنوند. اگر چه ایمیل زدن ایده ی بدی نیست اما حتی اگر در پاسخ ایمیل خود پاسخ منفی شنیدید، شما باز هم باید هنگام چک این در هتل امکان ارتقای اتاق را مطرح کنید.
پرسیدن اصلاً ضرر ندارد و پاسخ نه شنیدن نیز چیزی از شما کم نمی کند. در حالی که اگر با درخواست شما موافقت شود، اقامت بسیار دلپذیرتری در هتل خواهید داشت و مثلاً به جای اتاقی که پنجره اش به خیایانی کثیف و شلوغ باز می شود، اتاقی با چشم انداز باغ یا دریا نصیبتان خواهد شد. در این مورد دقت کنید که ارتقای اتاق رایگان صورت گیرد. اگر زبانتان زیاد خوب نیست بهتر است هنگام درخواست به حد کافی دقت کنید تا پول اضافه ای بابت ارتقای اتاق از حسابتان کسر نشود.
در مورد ترانسفر از فرودگاه به هتل و بر عکس از قبل تحقیق نکرده باشید.
یکی از هزینه های اعصاب خورد کن سفر هزینه ی ترانسفر است. به خصوص که فرودگاه های شهر های بزرگ معمولاً از مرکز شهر و مناطق توریستی فاصله ی زیادی دارند و تاکسی های فرودگاه نیز بالاترین نرخ کرایه را می گیرند. اگر تور و هتل شما ترانسفر رایگان ندارد، شما باید بکوشید در این مورد قبل از سفر تحقیق کنید. کافی است راه های رفت و آمد به فرودگاه مورد نظر خود را در اینترنت سرچ کنید. مطمئناً اطلاعات زیادی به دست خواهید آورد. اغلب فرودگاه های بزرگ به چندین سیستم حمل و نقل عمومی متصل هستند از جمله مترو، تراموا، اتوبوس، ون های شاتل فرودگاهی و تاکسی های شخصی. اگر بارتان زیاد است بهتر است گزینه ی مترو، تراموا و اتوبوس را حذف کنید و به شاتل و تاکسی فکر کنید.
می توانید اپلیکیشن های مشابه اسنپ در کشور مورد نظرتان را روی گوشی همراه خود نصب کرده و مسیر فرودگاه تا هتل را با اسنپ طی کنید که کرایه ی خیلی ارزان تری نسبت به تاکسی های فرودگاه دارند. همچنین می توانید داخل خود فرودگاه شاتل رزرو کنید. این شاتل ها نیز چون مسافران زیادی را به مقصد می رسانند خیلی ارزان تر از تاکسی های فرودگاه هستند. حتی اگر هیچ گزینه ی دیگری جز تاکسی نداشتید، بهتر است در گرفتن تاکسی عجله نکرده و از فرودگاه خارج شوید و از تاکسی های شهری استفاده کنید.
در فرودگاه گرسنه باشید یا خوراکی همراه نداشته باشید.
چه کسی نمی داند رستوران ها و اغذیه فروشی های فرودگاه ها گران تر از شهر هستند؟ به طور کلی اجاره ی غرفه یا فروشگاه در فرودگاه های بزرگ خیلی گران است و طبیعی است قیمت اجناس و غذاها نیز به همان نسبت گران تر باشد. جالب است بدانید به جز موارد معدود و برخی رستوران های معروف در فرودگاه های بین المللی، حتی کیفیت غذاهای فرودگاه در مقایسه با رستوران های بیرون پایین تر است. آیا این دلایل کافی نیست که از سفارش غذا در فرودگاه صرف نظر کنید؟ یکی از دلایل وسوسه ی غذا خوردن در فرودگاه، گرسنه بودن است. به این منظور باید قبل از عزیمت به فرودگاه غذا بخورید. اگر از خانه به فرودگاه می روید، آخرین وعده ی غذای خانگی تان را قبل از سفر با لذت بخورید تا کاملاً سیر باشید. اگر در مسیر برگشت هستید، می توانید برای آخرین بار از غذاهای مقصدتان لذت ببرید. هزینه ی یک غذای معمولی در فرودگاه معمولاً با یک رستوران خوب در سطح شهر برابری می کند، بنابراین چرا خود را در روز آخر به رستورانی عالی مهمان نکنید و غذایی لذیذ نخورید؟ اگر قصد صرفه جویی در هزینه ها را دارید، می توانید قبل از رفتن به فرودگاه در سوپر مارکتی توقف کرده و ساندویچ و میوه خریداری کنید و در فرودگاه خوراکی خود را بخورید.
یکی دیگر از دلایل غذا خوردن در فرودگاه وقت گذرانی است. اغلب مسافران حتی اگر گرسنه نباشند، با چند ساعت معطلی در فرودگاه تصمیم می گیرند سر خود را با غذ ا خوردن گرم کنند. بهتر است مقابل این وسوسه مقاومت کنید چون اولاً در فرودگاه های بزرگ و درجه یک چیزهای زیادی برای سرگرم شدن به جز رستوران و کافی شاپ وجود دارند و ثانیاً پس از دریافت صورت حساب گران رستوران، دیگر چندان احساس لذت و تفریح نخواهید کرد!
تمام هزینه های جانبی پرواز را در نظر نگیرید.
ایرلاین ها به خصوص ایرلاین های داخلی کشورهای مختلف هزینه های اضافی به مسافران خود تحمیل می کنند. تصور نکنید هزینه ای که برای خرید بلیط هواپیما می پردازید مانند پرواز های داخلی در ایران تمام هزینه های شما را پوشش خواهد داد. مهم ترین چیزی که لازم است در نظر بگیرید هزینه ی بار است. محدودیت بار بیشتری در پرواز های داخلی کشورها اعمال می شود و خیلی از ایرلاین ها برای چک این چمدان از شما هزینه ی اضافه می گیرند. مثلاً هنگامی که قیمت بلیط ایرلاین های مختلف را با هم مقایسه می کنید، ممکن است بلیط یک ایرلاین به نظرتان ارزان تر از دیگری بیاید اما آن ایرلاین شما را بابت چمدانی که به بار تحویل می دهید یا حتی چمدان کابین اضافه شارژ کند و عملاً هزینه ی شما گران تر پرواز با ایرلاینی دربیاید که بلیطش گران تر است ولی هزینه ی اضافه ای بابت چمدان نمی گیرد.
از هزینه های اضافی هتل بی اطلاع باشید.
هتل ها نیز مانند ایرلاین ها هزینه های پنهانی دارند که گاهی نادیده گرفته می شوند، به خصوص اگر با کارت اعتباری خود چک این کنید، ممکن است حتی تا مدتی متوجه مبالغ اضافه ای که شارژ شده اید نشوید. در سایر مواقع نیز هنگام تحویلاتاق ممکن است صورت حساب بلند بالایی به شما داده شود و پس از مثلاً یک هفته اقامت لذت بخش در یک هتل دوست داشتنی، ناگهان دچار شوک و قلب درد شوید! بنابراین خوب است با این هزینه های اضافی از قبل آشنا بوده و برایش آمادگی داشته باشید.
پیش از هر چیز لازم است هنگام رزرو هتل با دقت امکانات آن را مطالعه کنید و از هیچ چیز سرسری رد نشوید. اگر آژانس مسافرتی شما برایتان هتل رزرو کرده است، باز هم وقت بگذارید و سایت هتل مورد نظر را مطالعه کنید یا اگر با زبان انگلیسی آشنایی کافی ندارید از کارمند آژانس بخواهید اطلاعات لازم را در اختیار شما بگذارد.
یکی از هزینه های پنهان هتل می تواند پارکینگ باشد. همه ی هتل ها پارکینگ رایگان ندارند و شما برای هر شب پارک در پارکینگ پولی نزدیک هتل باید مبلغ قابل توجهی بپردازید. اگر با اتومبیل سفر نمی کنید یا قصد اجاره ی اتومبیل ندارید از این هزینه راحت خواهید بود.
هزینه ی پنهان بعدی، اینترنت وایفای است. اگر چه بیشتر هتل ها وایفای رایگان در اختیار مسافران خود قرار می دهند اما همه ی هتل ها اینگونه نیستند. ضمن اینکه ممکن است در تعداد دیوایس هایی که می توانید با آن ها به وایفای هتل وصل شوید و یا حجم ترافیک مصرفی محدودیت وجود داشته باشد. در این باره از پذیرش هتل سؤال کنید. اگر به شما گفته شد تا دو دیوایس یا وسیله ی الکترونیکی رایگان است و اضافه بر آن شارژ خواهید شد، دقت کنید فقط با دو گوشی همراه یا یک گوشی و یک لپ تاپ به اینترنت وصل شوید و از وسیله ی سومی استفاده نکنید.
از دیگر هزینه های پنهان هتل می توان به خوردن خوراکی های داخل اتاق اشاره کرد. احتمالاً می دانید که نباید به مینی بار یا همان یخچال کوچک داخل اتاق که پر از خوراکی است دست بزنید چون قیمت آن خوراکی ها چند برابر بیرون است. با این وجود گاهی ما گیج می شویم و مثلاً نمی دانیم آیا می توانیم بطری های آبی که خارج از یخچال و کنار قهوه ساز و یا داخل حمام قرار دارند را برداریم یا به خاطر آن ها شارژ می شویم. معمولاً اگر چیزی خارج از یخچال باشد رایگان است اما از آن جا که ممکن است هتل های مختلف قوانین متفاوتی داشته باشند، می توانید با یک تلفن به بخش اتاق داری هتل در این باره بپرسید و خیال خود را آسوده سازید.
غذا خوردن در مناطق توریستی
در سفر به خصوص اگر پرواز طولانی باشد و منطقه ی جغرافیایی تان عوض شود، دچار گرسنگی تسکین ناپذیری خواهید شد و دوست دارید مدام مشغول خوردن باشید.
لازم است از قبل برای غذا خوردن در مقصد آماده باشید و در مورد رستوران ها و اغذیه فروشی های مناسب تحقیق کنید. دور رستوران های مناطق توریستی یا بوفه هایی که داخل موزه ها و اماکن معروف قرار دارند خط بکشید زیرا این رستوران ها قیمت بالا و کیفیت غذایی معمولی دارند. هنگام انتخاب رستوران حداقل چهار بلوک از مناطق توریستی فاصله گرفته و رستوران های دورتر را مدنظر قرار دهید.
یکی از کارهای مفیدی که می توانید برای صرفه جویی در هزینه ی غذا انجام دهید نصب اپلیکیشن های تخفیف رستوران ها در کشورهای مختلف است. رستوران ها و کافه ها با این اپلیکیشن ها قرارداد دارند و شما می توانید مانند سایت های تخفیف در ایران، رستوران هایی که شامل تخفیف می شوند را پیدا کرده و چنان چه در فاصله ی مناسبی از شما قرار داشتند، برای خوردن غذا به آن رستوران ها بروید و گاهی حتی تا پنجاه درصد تخفیف بگیرید یا حداقل دسر و نوشیدنی رایگان دریافت کنید.
در مورد وعده ی صبحانه نیز از قبل برنامه ریزی کرده باشید. توصیه می شود هتلی انتخاب کنید که صبحانه سرو می کند. در غیر این صورت معمولاً هزینه ی بوفه های صبحانه در هتل ها گران هستند و به صرفه تر است که بیرون غذا بخورید. اگر هتل شما در منطقه ی توریستی شهر واقع باشد حداقل برای وعده ی صبحانه دردسر خواهید داشت چون در حالی که گرسنه هستید و حوصله ندارید مسافت زیادی برای پیدا کردن یک کافه ی باکیفیت و قیمت مناسب طی کنید، در اولین رستوران که معمولاً هم گران است و هم بی کیفیت صبحانه خواهید خورد. می توانید در روز اول سفرتان سوپرمارکتی در نزدیکی هتل پیدا کرده و خوراکی هایی برای صبحانه خریداری کنید. به این شکل پس از بیدار شدن خیلی گرسنه نخواهید ماند و می توانید سر فرصت در کافه ای دوست داشتنی برانچ سفارش دهید.
یک مورد استثناء در مناطق توریستی غرفه های خیابانی فروش غذا است که به خصوص در شرق آسیا محبوبیت فراوانی دارند. این غرفه ها معمولاً غذاهای محلی، خوشمزه و تازه سرو می کنند و قیمت مناسبی هم دارند. امتحان کردن این غذاها می تواند برای شما تجربه ی جالبی در کشورهای خارجی باشند. سعی کنید در ابتدا نمونه ای از غذا که معمولاً این فروشنده ها به طور رایگان ارائه می دهند را امتحان کنید و اگر دوست داشتید بعد از آن غذا سفارش دهید. می توانید خودتان از فروشنده بخواهید قبل از سفارش کمی از غذا را امتحان کنید.