چگونه یک بلاگ نویس سفر شویم
اگر عاشق سفر هستید و دوست دارید یک بلاگر سفر باشید، لازم است در ابتدا با ترفند ها و راهکارهای لازم برای این نوع بلاگ نویسی آشنا شوید. شاید ترجیح می دهید در شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام یک صفحه ی مخصوص سفر بسازید و حتی از این طریق به در آمد برسید. در این مقاله متیو کارستن، بلاگ نویس حرفه ای سفر، شما را در راه تبدیل شدن به یک بلاگر سفر پر مخاطب راهنمایی می کند. با 2Safar همراه باشید.
هدف خود از وبلاگ نویسی سفر را مشخص کنید.
آیا فقط قصد دارید خاطرات و تجربیات خود را با دیگران در میان بگذارید یا می خواهید یک بلاگ نویس حرفه ای شده و از این راه درآمد کسب کنید؟ پاسخ به این سؤال در ابتدای راه خیلی مهم است چون تا حد زیادی مسیر آینده ی شما را در بلاگ نویسی مشخص خواهد کرد. خود من در ابتدا فقط به قصد تفریح بلاگ می نوشتم و به فکر کسب در آمد از این راه نبودم، اما پس از مدتی این کار را جدی گرفتم و حالا به مدت هفت سال است که به طور حرفه ای به بلاگ نویسی سفر مشغول هستم و در آمدی شش رقمی از این راه دارم.
اگر به بلاگ نویسی صرفاً به چشم سرگرمی نگاه می کنید هیچ اشکالی ندارد. بیشتر مردم به بلاگ ها و پیج های سفری شان تنها به چشم جایی برای ثبت خاطرات یا به اشتراک گذاشتن لحظات سفرشان فکر می کنند. اما برخی دیگر به این کار به چشم شغل نگاه می کنند و آماده هستند وقت زیادی را آن کنند.
شغل بلاگ نویسی بسیار دشوار است، دشوار تر از آن چه فکرش را می کنید و باید مانند یک شغل تمام وقت و یا حتی بیشتر از آن برایش وقت بگذارید. امروزه هزاران بلاگ و پیج در ارتباط با سفر وجود دارد که متمایز شدن از میان تمام آن ها و جلب مخاطب کاری زمان بر و طاقت فرسا است. با این وجود افراد زیادی معتقدند زحمت این کار به لذتش و همچنین در آمد عالی اش می ارزد.
اولین قدم در تبدیل شدن به یک بلاگر یا ایسنتاگرامر موفق، پیدا کردن مخاطب است.
اگر می خواهید از صفحه تان به پول برسید باید تعداد مخاطبین قابل توجهی داشته باشید. در واقع شما برای مدتی طولانی باید زحمت بکشید و خوانندگان زیادی برای نوشته های خود بیابید. سپس از این راه به پول خواهید رسید. در ادامه ی این مقاله به چگونگی پیدا کردن مخاطب و راضی نگه داشتن او خواهم پرداخت.
محتوای ارزنده تولید کنید.
نوشتن خاطرات سفر همراه با خانواده و دوستان آسان است اما کمتر کسی به خاطرات و وقایع شخصی زندگی شما اهمیت می دهد. اگر بخواهید غریبه ها را ترغیب به خواندن بلاگ سفری خود کنید باید محتوایی جذاب و آموزنده تولید کنید. محتوایی مانند راه های کاهش هزینه های سفر، معرفی مقصد های محبوب ، عکس های الهام بخش و یا ماجراهای جذاب و طنز آمیز می توانند در جلب مخاطب موفق باشند.
در مورد اتفاقات جذاب و متفاوت در سفر بنویسید.
از تکراری بودن پرهیز کنید و در مورد مشخصات منحصر به فرد هر مکانی بنویسید. مثلاً من اگر بلاگ سفر شما را بخوانم به نوشته تان در مورد شبی که با دوستانتان در تایلند جشن گرفته اید بین صفر تا ده فقط یک امتیاز می دهم. اما کایاک سواری در گرین لند، قدم زدن در خیابان های هند، اردو در قطب جنوب، تعطیلات در یمن و قایق رانی در سواحل آفریقا امتیاز خیلی بهتری کسب خواهند کرد. موضوعاتی انتخاب کنید که پر مخاطب باشند و قبل از نوشتن از خودتان بپرسید این موضوع تا چه حد برای مخاطب گیرایی و کشش دارد.
به عنوان نویسنده ی مهمان در سایر بلاگ ها مطلب پست کنید.
وقتی تازه شروع به بلاگ نویسی می کنید هیچ کس نمی داند شما حتی وجود دارید. بهترین راه برای جلب مخاطب نوشتن در بلاگ های پر طرفدار به عنوان نویسنده ی مهمان است. به این شکل اگر مطلب شما جذاب و خواندنی باشد تعداد زیادی خواننده به بلاگ شخصی شما افزوده خواهد شد.
به این منظور باید بلاگ های پر مخاطب سفر را بیابید و چک کنید که آیا مطلبی از نویسنده ی مهمان قبول می کنند یا خیر. حتی بهتر است قبل از شروع همکاری کمی با نویسنده ی بلاگ آشنا شوید و در مورد نوشته های او نظر بنویسد و در گفتگو ها مشارکت داشته باشید.
برای مطلبی که می خواهید به عنوان نویسنده ی مهمان بنویسید وقت کافی بگذارید و تا جایی که ممکن است بی عیب و نقص و جذاب کار کنید. کم کم سیل مخاطب به سوی شما و بلاگ یا صفحه ی اینستاگرامتان سرازیر خواهد شد.
در شبکه های اجتماعی فعال باشید و زیاد پست بگذارید.
یکی از راه های جلب مخاطب شبکه های اجتماعی هستند. اگر بلاگی دارید حتماً در یک یا چند شبکه ی اجتماعی مثل اینستاگرام، فیس بوک و توییتر نیز فعال باشید تا مخاطبان شما از طریق این شبکه های اجتماعی شما را بشناسند و به بلاگ شما سر بزنند. زود به زود پست بگذارید و آپدیت کنید تا مخاطبانتان ریزش نکنند. بهتر است در آغاز کار هر روز صبح یک پست جدید بگذارید و هر روز بعد از ظهر به نظرات مخاطبان پاسخ دهید. از آن جا که مطلب شما در شبکه های اجتماعی باید کوتاه و در حد چند خط باشد آپدیت کردن روزانه دشوار نخواهد بود. بلاگتان را با مطالب طولانی تر هفته ای یک یا دو بار آپدیت کنید. بین پست ها بیشتر از یک هفته فاصله نیندازید زیرا چند بار که مخاطب به بلاگ شما سر بزند و مطلب جدیدی وجود نداشته باشد، احتمالاً او را از دست خواهید داد.
در اینستاگرام از تگ و هشتگ های مناسب استفاده کنید.
نام مکان هایی که در مورد آن ها می نویسید و مکان های اطراف آن ها را روی عکس ها تگ کنید تا افراد در سرچ آن محل به پست شما برسند. حدود 2 تا 3 هشتگ کاملاً مرتبط در کپشن بنویسید و بین 20 تا 25 هشتگ نسبتاً مرتبط در کامنت اول بگذارید. هشتگ های خود را با دقت امتخاب کنید به طوری که نه زیاد اختصاصی باشد که کسی آن هشتگ را سرچ نکند و نه آنقدر کلی باشد که به راحتی در سرچ ها پیدا نشود. کپشن های شما نباید زیاد طولانی باشد چون خوانده نخواهد شد. کپشن خیلی کوتاه نیز اطلاعات خاصی به خواننده ها نخواهد داد. بهتر است در انتهای کپشن سؤالی از خوانندگان بپرسید که امکان مشارکت آن ها را در کامنت گذاری بالا ببرید.
برای تبلیغات هزینه صرف کنید.
اگر قصد دارید از طریق بلاگ سفر خود به پول برسید لازم است برای تبلیغات خرج کنید. به این منظور می توانید از بلاگر های معروف سفر یا صفحات مشهور اینستاگرام با مضمون سفر درخواست همکاری کنید. هزینه ی خود را برای تبلیغ در بلاگ های بی ربط صرف نکنید و فقط از افراد فعال و شناخته شده در زمینه ی سفر کمک بخواهید. قبل از سفارش هر تبلیغی جامعه ی هدف خود را مشخص کنید تا بیشترین نتیجه را از هزینه ای که می کنید بگیرید.
در ایونت ها، کنفرانس ها و گردهمایی های مربوط به سفر و جهانگردی شرکت کرده و با افراد فعال در این زمینه از نزدیک آشنا شوید.
اگر در خانه ی خود بنشینید و خاطره بنویسید هرگز محبوب و پر طرفدار نخواهید شد. برای کسب شهرت به عنوان یک بلاگر و اینفلوئنسر لازم است وقت و هزینه صرف کرده و در انواع ایونت های مرتبط شرکت کنید. در طول این ایونت ها یا افتر پارتی های آن ها با اشخاص فعال در این زمینه هم صحبت شده، خود را معرفی کنید و ارتباطات حرفه ای برای خود پایه ریزی نمایید. این افراد شما را خیلی بهتر از کسی که هرگز ملاقات نکرده اند به خاطر خواهندآورد و اگر بعد ها درخواستی داشته باشید احتمالاً موافقت می کنند.
از سفرهای اطرافیان خود برای نوشتن الهام بگیرید و اطلاعات کسب کنید.
اگر بخواهید در مورد سفر و اطلاعات مرتبط با آن مرتب مطلب بنویسید شاید نتوانید محتوای کافی برای خود فراهم کنید. به این منظور از اطرافیان خود کمک بگیرید. پس از هر بار سفری که دوستان و یا خانواده ی شما می روند پای صحبت هایشان بنشینید، با آن ها مصاحبه کنید و از تجربیات و خاطراتان یادداشت بردارید. مطمئن باشید تجربه ی هر کسی از سفر منحصر به فرد است و شما از لابه لای تجربیات آن ها اطلاعاتی استخراج خواهید کرد که در هیچ سایت و بلاگی یافت نخواهد شد. بنابراین به جای آن که مثلاً از سه سفر که در سال می روید تجربه کسب کنید، از ده ها سفر تجربه خواهید داشت و مطالب زیادی برای نوشتن دارید.