بهترین مقصد های سفر در دنیا از نگاه آنتونی بوردن

آنتونی بوردن یک سر آشپز معروف جهانی و همچنین یک جهانگرد بود. برنامه های تلویزیونی او در سرتاسر جهان طرفداران و بینندگان فراوانی داشت و بسیاری از مردم دوست داشتند مثل او ماجراجو باشند و بتوانند به همه جای دنیا سفر کنند.

در سریال مستند نقاط ناشناخته که در 12 فصل ساخته شد، آنتونی بوردن شروع به معرفی فرهنگ های ناشناخته و کشور های جذابی کرد که به خاطر برداشت های نادرست کمتر به عنوان مقصد توسط توریست ها انتخاب می شوند. در ساخت این سریال مستند او به بسیاری از کشور های جهان از جمله ایران سفر کرد و ویژگی ها منحصر به فرد هر کدام از این کشور ها به خصوص غذای آن ها را در برنامه ی خود شرح داد.

2safar

بوردن مسافران از سرتاسر دنیا را به چالش طلبید که جسور و ماجراجو باشند و به جای سفر به مقصد های همیشگی و قرار گرفتن تحت تأثیر تبلیغات رسانه ای به نقاط ناشناخته تر و در عین حال جذاب تر سفر کنند و دید خود را نسبت به دنیا وسیع تر سازند.

بوردن اگر چه یک سرآشپز معروف بود اما در کشور های مختلف چیزی فراتر از غذا را مورد توجه قرار می داد. او می کوشید از طریق غذا به آداب و رسوم و فرهنگ ملل مختلف جهان نزدیک شود و دنیا را فراتر از دایره ی امنیت خود لمس و احساس کند. بوردن در جایی گفته بود: "اگر من بخواهم مبلغ فقط یک چیز در زندگی باشم، آن حرکت کردن و به پیش رفتن است. هر چقدر که می توانید از جای خود حرکت کرده و به کشف دنیا بپردازید. از رودخانه ها، دریا ها و اقیانوس ها بگذرید. خود را جای مردم سرزمین های دیگر بگذارید و زندگی را از دید آن ها ببینید".

2safar

بوردن سال گذشته از دنیا رفت ولی درس های زیادی است که هنوز می شود از او آموخت. اینکه چطور او ساده و صمیمی با مردم کشور های مختلف ارتباط بر قرار می کرد، پای سفره ی دلشان می نشست، به حرف هایشان گوش می داد و یاد می گرفت، یا اینکه چطور غذا می تواند جوامع مختلف را به هم نزدیک کند.

بوردن در مصاحبه ای که با Reader’s Digest داشته بهترین و رؤیایی ترین سفر هایش را توصیف کرده است. در این مقاله به معرفی مقصد های منتخب بوردن برای سفر خواهیم پرداخت. شاید پس از خواندن این مقاله مقصد سفر بعدی شما تغییر کند. با ما همراه باشید.

2safar

ترکیه

ترکیه به راستی کشوری منحصر به فرد است. بازار های این کشور نظیر ندارند و هیچ مرکز خریدی در دنیا با شور و حال بازار بزرگ استانبول نمی تواند رقابت کند.

به لحاظ تاریخی نیز کشور ترکیه از از دیدنی ترین نقاط دنیا محسوب می شود.

غذا خوردن در این کشور یک ماجراجویی تمام عیار و یک لذت تمام نشدنی است. شاید خوشمزه ترین غذاهای این کشور را نه در رستوران ها بلکه در غرفه ها و دکه های فروش غذاهای خیابانی پیدا کنید.

مردم ترکیه نیز بسیار خوش رفتار و مهمان دوست هستند و خیلی راحت می توان با آن ها ارتباط دوستانه برقرار کرد و از آن ها راهنمایی خواست. بوردن ترکیه را در میان بیست کشور جذابی که سفر کرده قرار می دهد.

2safar

استرالیا

بوردن به ماجرا دوستان و ماجرا جویان استرالیا را برای سفر پیشنهاد می کند. از نظر او سر آشپز های استرالیایی به لحاظ مهارت و قابلیت در دنیا بی نظیر هستند. استرالیا جایی است که هرگز از نظر غذا و همچنین رفتار مردم شما را نا امید نخواهد کرد. سیدنی استرالیا در مقایسه با ابر شهر هایی چون نیویورک و توکیو یک سر و گردن بالا تر است و رستوران های فوق العاده ای نیز دارد. اگر چه در سیدنی مانند سایر شهر های بزرگ دنیا سرعت زندگی بالا است، اما این سرعت مانع لذت بردن شما از تک تک امکاناتی که شهر عرضه می کند نخواهد شد. در یک کلام سیدنی شهری تمیز و خوش آب و رنگ است که انتظارات شما را بر آورده خواهد ساخت.

2safar

رم

یک قانون در مورد غذا خوردن در رم وجود دارد: اگر سرایدار هتل به شما رستورانی را پیشنهاد داد آن جا نروید! رم شهری است که باید خودتان کشفش کنید نه اینکه با نظرات این و آن پیش بروید. در این شهر معاشرت با مردم، چه ایتالیایی ها چه توریست ها، بسیار لذت بخش است. همچنین خوشمزگی غذاهای ایتالیایی بر هیچ کسی پوشیده نیست و از غذاخوری های دم دستی و ارزان گرفته تا رستوران های گران قیمت، شما غذایی که در این شهر می خورید را هرگز فراموش نخواهید کرد. پیدا کردن یک غذای خوب در ایتالیا به هیچ وجه چالش محسوب نمی شود بلکه یک اتفاق بدیهی است.

نکته ی دیگری که نظر بوردن را جلب کرده بود مفهوم خانواده در ایتالیا است. زندگی خانوادگی در ایتالیا از اهمیت زیادی برخوردار است و از نظر بوردن خیلی از کشور های دنیا باید از این نظر ایتالیا را الگو قرار دهند. برای خوردن غذا، همه ی اعضای خانواده دور میز می نشینند و مانند حضور در یک مراسم ویژه غذا می خورند. مثل آمریکا و خیلی کشور های دیگر نیست که همه حواس افراد موقع غذا خوردن به تلویزیون باشد. در واقع همین دور هم غذا خوردن است که اعضای یک خانواده را به هم نزدیک می سازد.

2safar

سیاتل

سیاتل یکی از زیبا ترین شهر های ایالات متحده در ساحل غربی این کشور است. در این شهر شاید فرهنگ غذایی مانند رم آنقدر ها قوی نباشد، اما فراموش نکنید سیاتل پایتخت قهوه در ایالات متحده و زادگاه استارباکس است. قهوه در سیاتل حکم پاستا در رم را دارد.

در سریال های دهه ی نود در آمریکا مانند سریال فرندز به خوبی می شود دید که چطور قهوه آدم ها را به هم نزدیک می کند، طوری که پاتوق افراد برای جمع شدن دور یکدیگر در کافی شاپ است. می توان گفت که شهر سیاتل یکی از پیشرو ها در ایجاد فرهنگ قهوه خوری در آمریکا و سرتا سر دنیا بوده است.

سیاتل البته فراتر از قهوه است. این شهر به قدری جذابیت و نقاط دیدنی دارد که به احتمال قوی استارباکس را از خاطر خواهید برد و خود را به صورت تمام وقت غرق زیبایی های شهر خواهید ساخت.

2safar

پرو

بوردن عاشق سفر و همچنین غذا است. او موفق شد در پرو هر دو مبحث مورد علاقه اش را تمام و کمال تجربه کند. او همچنین یادگرفت که شکلات چطور ساخته می شود و تأثیر اجتماعی/ اقتصادی که شکلات در دنیا دارد تا چه حد مهم و حیاتی است. پرو برای بوردن پر از تجربیات ناب و منحصر به فرد بود و او این کشور را به عنوان مقصد سفر به همه توصیه می کرد.

فراموش نکنید پرو قلمروی تمدن اینکا ها است و ماچو پیچو از دیدنی ترین و تأثیر گذار ترین نقاط تاریخی جهان می باشد. ضمن اینکه پرو به نسبت برخی دیگر از کشور های آمریکای جنوبی مانند برزیل مقصد ارزان تری برای سفر محسوب می شود. فکر می کنیم این دلایل برای جای دادن نام کشور پرو در لیست مقصد سفر آینده تان کافی باشد.

2safar

تایلند

غذاهای تایلندی در دنیا بسیار محبوب هستند و جای تعجب ندارد که آنتونی بوردن یکی از بهترین مقصد های سفرش به لحاظ لذت و تنوع غذا را تایلند معرفی می کند. همچنین بازار شناور بانکوک را یکی از جذاب ترین بازار های جهان است که بوردن در مورد آن در برنامه ی تلویزیونی خود به تفصیل صحبت می کند.

غذا خوردن در تایلند فقط فرآیندی برای سیر کردن شکم نیست، بلکه تجربه ای هیجان انگیز از غرق شدن در عطر ها و طعم های مختلف است. اینکه کجا و با چه کسی غذا بخورید نیز در تایلند از اهمیت خاصی برخوردار است. از نظر بوردن غذاهای تایلندی که در چندین مرحله سرو می شوند لذت غذا خوردن را بیشتر می کنند. مثلاً در ابتدا سالاد پاپای سبز و بعد خوراک گوشت و سپس کیک میگو موجب می شود غذا خوردن طولانی و مرحله ای و صد البته شادی بخش باشد.

همه می دانیم که تایلند به جز غذا به لحاظ طبیعت و تاریخ نیز کشوری بسیار غنی است. به همین دلیل است که توصیه می شود چند بار در طول عمر خود به تایلند سفر کرده و هر بار از منظر جدیدی این کشور را تجربه کنید.

2safar

ویتنام

ویتنام به خاطر طبیعت افسونگرش یکی از محبوب ترین مقصد های سفر برای مسافران کوله ای محسوب می شود. وقتی نام این کشور را در فهرست محبوب بوردن می بینیم اصلاً تعجب نمی کنیم چون علاوه بر زیبایی طبیعیِ مثال زدنی، غذاهای ویتنامی نیز در همه جای دنیا زبانزد هستند و خیلی کم پیش می آید در شهر های بزرگ چند رستوران با کیفیت ویتنامی پیدا نکنید. یکی از جذابیت های ویتنام در ارتباط با غذا این است که در این کشور می توانید از تمام نقاطی که محصولات اولیه ی غذا پرورش داده می شود بازدید کنید. مثلاً بازدید از مزارع برنج یک تجربه ی فرهنگی جالب در ویتنام است چون پرورش برنج بخشی از سبک زندگی ویتنامی محسوب می شود.

بوردن در سفر خود به ویتنام با تعداد زیادی از مردم محلی ارتباط بر قرار کرد و این موجب شد تجربه اش از سفر به این کشور غنی تر و دلپذیر تر شود. چیزی که لازم است همه ی ما امتحانش کنیم.

2safar

توکیو، ژاپن

توکیو یکی از محبوب تر ین ابر شهر های جهان است که کمتر توریستی در جهان نام آن را در لیست مقصد های ایده آل سفر خود قرار نمی دهد. خود آنتونی بوردن بیش از هر شهر دیگری در جهان به توکیو سفر کرده و این شهر را بسیار دوست داشته است. بوردن عاشق فرهنگ ژاپن، به خصوص هنر های رزمی این کشور بود و نام توکیو را نه به خاطر غذا بلکه به خاطر جو و فرهنگ حاکم بر آن در فهرست دوست داشتنی ترین مقصد های خود قرار داده بود. از نظر بوردن حتی هنر آشپزی در این کشور نیز تحت تأثیر نظم و دقت مردم این کشور قرار دارد و به همین دلیل سر آشپز های ژاپنی از دقیق ترین و زبده ترین آشپز های دنیا محسوب می شوند.

2safar

بیروت

عروس خاور میانه جای خود را در دل بوردن و لیست مقصد های محبوب سفر او باز کرده بود. او برای بیروت ارزش بسیار زیادی قائل یود و حتی در دوران اغتشاشات داخلی این کشور نیز نتوانست از سفر به آن خودداری کند. بوردن اتفاقاً در دوره ای که امنیت سفر به لبنان زیر سؤال بود به بیروت سفر کرد تا تبلیغ مثبتی برای کشور محبوبش کرده باشد و مشوق دیگران در سفر به لبنان باشد. از نظر او فرهنگ و همینطور غذای لبنان جزء بهترین ها در جهان هستند.

بیروت شهری جادویی است و این را اکثر کسانی که به آن سفر می کنند تأیید می نمایند. شهری که چون ققنوس از دل مشکلات و سختی ها جان سالم به در برده و از نو متولد شده است. انگار جنگ و فقر و ناکامی هرگز نتوانسته اند این کشور کوچک در جوار دریای مدیترانه را مغلوب سازند.

2safar

آشپزی لبنانی قصه ی جداگانه ای دارد. در تمام جهان شاید کشور های انگشت شماری باشند که غذای آن ها در همه جا طرفدار دارد. آشپزی لبنانی که شباهت های زیادی به سایر کشور های جوار مدیترانه مانند ترکیه و یونان دارد در این گروه قرار می گیرد.

2safar

ایران

بوردن در سفر به ایران به شکل خوشایندی غافلگیر شد و به تمام توریست ها از سرتاسر دنیا به خصوص آمریکایی ها توصیه کرد حتماً به ایران سفر کنند. از نظر او رسانه ها در حق ایران بی انصافی نابخشودنی مرتکب شده اند و تصویری منفی در اذهان مردم جا انداخته اند، مثلاً خیلی از مردم به اشتباه فکر می کنند سفر به ایران امن نیست.

بوردن در سفر خود به ایران از غذاهای خانگی ایرانی لذت زائد الوصفی برد و کشورمان را در در لیست دوست داشتنی ترین مقصد هایی که تا کنون سفر کرده است قرار داد. او در مصاحبه ی خود گفته بود "من واقعاً گیج هستم. ایران قرار نبود این شکلی باشد. خوش رفتاری مردم و خوش مزگی غذاها هر دو غافلگیر کننده بودند. باورم نمی شود که مردم این کشورتا این حد مهمان نواز هستند."

2safar

لائوس

لائوس یکی از فقیر ترین کشور های شرق آسیا است اما فرهنگی بسیار غنی و قابل توجه دارد. در سفر به این کشور در میان تماشای طبیعت حیرت انگیز، کوه ها و رودخانه هایی زیبای این کشور و گردش در بازار های جذاب، بکوشید با فرهنگ این کشور بیشتر آشنا شوید.

غذای این کشور کوچک بسیار لذیذ است و طبیعت و غذای این کشور قلب بوردن را به تسخیر خود در آورده است. می توانید سفر به لائوس را همراه با سفر به کامبوج انجام دهید.

2safar

لیون، فرانسه

لیون مقصد محبوب بوردن در فرانسه است. از نظر او این شهر فرهنگ و تاریخ بسیار جالب توجهی دارد. در کنار این ها هنر آشپزی فرانسوی در لیون به اوج رسیده است. در واقع بوردن معتقد بود خوشمزه ترین غذای زندگی اش را در لیون خورده است. او در رستوران مزون تُخاگقو La Maison Troisgros غذا خورده و جادو شده است! این رستوران یکی از خاص ترین و بهترین رستوران های جهان است و کسی که یک بار غذای این رستوران را بخورید متوجه می شود یک عمر خود را از چه لذتی محروم ساخته است. این رستوران در دهه ی 1960 سردمدار آشپزی مدرن در فرانسه بود. مشتریان این رستوران می توانند در کنار مالک رستوران و خانواده او غذا بخورند که غذا خوردن را جالب تر و خاطره انگیز تر می سازد.

2safar

نیکاراگوئه

در حال حاضر سفر به این کشور در آمریکای مرکزی زیاد امن نیست اما بوردن از سفر به این کشور لذت فراوانی برده است. به گفته ی او مردم این کشور دست و دل باز ترین مردم دنیا هستند، چون در حالی که واقعاً فقیرند غذای خود را با غریبه ها تقسیم می کنند و قصه های خود را سخاوتمندانه با دیگران در میان می گذارند.

فرهنگ و آشپزی این کشور هر دو جذابیت ویژه ای دارند. نکته ی جذاب در مورد غذاهای این کشور این است که مردم با هر چیزی که دارند غذایی بسیار عالی تدارک می بینند و از قوه ی ابتکار و خلاقیت خود استفاده می کنند. این کشور به بوردن ثابت کرد برای خوردن یک غذای خوشمزه مجبور نیستید به رستوران های فانتزی بروید و ورشکسته شوید. با ساده ترین مواد غذایی نیز می توان یک غذای خوب خلق کرد.

2safar

اسپانیا

بر خلاف خیلی از کشور هایی که نام بردیم، بوردن با توقعات بسیار بالا در رابطه با غذای اسپانیایی به این کشور سفر کرد و کاملاً نا امید شد. اما اسپانیا برای او به قدری محاسن زیادی داشت که او غذا را فراموش کرد و خود را غرق شناخت فرهنگ دوست داشتنی این کشور، آداب و سنن و معاشرت با مردم محلی کرد.

بوردن به شهر های مختلف اسپانیا سفر کرد و انواع غذاهای محلی را امتحان کرد. او معتقد است که اگر چه آشپزی اسپانیایی بد نیست اما آن همه تعریف و تمجید در رسانه ها توقعی غیر منطقی را در توریست ها به وجود آورده و بعداً نا امید می شوند.

2safar

مراکش

بوردن سفر به مراکش را به افراد اهل ریسک که از سفر به نقاط جدید و کمتر شناخته شده نمی ترسند پیشنهاد می کند. او به شهر تنجی مراکش سفر کرده بود، جایی که مردم آن بی خیالِ تمام دنیا زندگی می کنند و هیچ اهمیتی به رویداد ها نمی دهند. بوردن فرهنگ سر زنده و برخورد گرم مردم مراکش را تحسین می کرد.

مراکش در شمال آفریقا به اسپانیا در جنوب اروپا خیلی نزدیک است و به همین خاطر حال و هوای اسپانیایی در این کشور به خصوص در آشپزی آن حس می شود. بوردن از غذاهای مراکشی خیلی خوشش آمد و امتحان آن ها را به تمام مخاطبینش توصیه می کرد.

2safar

موزامبیک

شاید کسی انتظار دیدن نام این کشور موزامبیک را در این فهرست ندارد. موزامبیک در آفریقا کشوری چند فرهنگی است و هویتی عربی، هندی سواحیلی و پرتغالی دارد. به خاطر این تأثیر گرفتن از فرهنگ های مختلف سفر به این کشور ماجراجویانه و آموزنده است. بوردن به خصوص تحت تأثیر غذاهای لذیذ این کشور قرار گرفت و از نظر او غذاهای موزامبیک در کل قاره ی آفریقا رتبه ی اول را از آن خود می کنند.

2safar

عمان

بیشتر کشور هایی که تا کنون نام بردیم جایگاه مشخصی در نقشه ی جهان دارند اما عمان به قدری کوچک است که برخی از خود می پرسند این کشور دقیقاً در کجا قرار دارد. عمان در حاشیه ی خلیج فارس بر خلاف کوچکی اش یک مقصد محبوب و امن توریستی در خاور میانه است. بوردن با احترام خیلی زیادی از این کشور صحبت می کرد و نه تنها غذاهای عالی عمان بلکه فرهنگ و شعور بالای مردم این کشور در پذیرش تفاوت ها و احترام قائل شدن برای تمام مردم دنیا را مورد ستایش قرار می داد. بوردن به پایتخت عمان مسقط سفر کرد و مدتی را نیز درکوهستان زیبای این کشور گذراند و سر انجام عمان را با خاطراتی دوست داشتنی ترک کرد.

2safar

لیبی

بوردن در هنگام نام بردن از لیبی به عنوان یکی از مقصد های محبوبش تصریح کرده بود که این کشور امن نیست و در واقع لیبی یکی از خطر ناک ترین مقصد های سفرش بوده است. با این وجود و با حمایت شبکه ی CNN امنیت او در سفر تأمین گردید و او لذت فراوانی از سفرش به این کشور برد. از نظر او فرهنگ لیبی بسیار غنی و باستانی است و این کشور ارزش دیدن را دارد.

2safar

کپنهاگ

بوردن بارها و بارها گفته بود که از کشور های اسکاندیناوی خوشش نمی آید. بنابراین ممکن است برای طرفداران او این سؤال پیش بیاید که پایتخت دانمارک در لیست مقصد های محبوب سفر او چه می کند؟

دلیل اینکه بوردن اکثر کشور های اروپایی و به خصوص کشور های اسکاندیناوی را درلیست مقصد های محبوب سفرش قرار نداده بود به این بر می گشت که از نظر او این کشور ها هیچ چیز غافلگیرکننده ای ندارند. آن ها درست به همان صورتی هستند که شما از قبل تصورشان می کنید. بوردن عاشق سفر به کشور هایی بود که با لذتی غافلگیر کننده رو به رو شود. اما کپنهاگ موفق شد بوردن را سورپرایز کند. این شهر واقعاً شاد ترین شهر جهان است.

2safar