چگونه بهترین سفر عمرمان را تجربه کنیم؟
سپری کردن یک تعطیلات خوش و یک سفر فوق العاده آرزوی همه ی ماست. تعطیلات خوب خود به خود رقم نمی خورد و نیاز به مطالعه و تجربه دارد. شما باید تمام مقاله های 2Safar در ارتباط با توصیه های سفر، چگونگی انتخاب مقصد، تحقیقات لازم پیش از سفر ، نکات لازم در بستن چمدان ها، انتخاب هوشمندانه ی هتل، ترفند های امنیتی در سفر، چگونگی استفاده ی حداکثری از زمان در سفر و خلاصه ده ها مقاله ی مفیدی که در این رابطه نوشته شده است بخوانید. اما علاوه بر تمام این ها سفر عالی نیاز به روحیه، ویژگی ها و مهارت هایی دارد که باید در خود پرورش دهید. در این مقاله ما از کارشناسان خواسته ایم نکات کلیدی و مهم ترین راهکارهایی که می تواند به داشتن تعطیلاتی عالی کمک کنند با ما در میان بگذارند. با 2Safar همراه باشید.
1.زمان و مکان مناسب را در نظر بگیرید.
یک نسخه ی واحد برای همه در تجربه ی بهترین سفر زندگی وجود ندارد. ممکن است سفر به نقطه ای در فصل تابستان و برای افراد جوان زیر بیست و پنج سال ایده ال باشد، در حالی که همان زمان و مکان برای یک فرد پنجاه یا شصت ساله انتخاب مناسبی محسوب نشود. به مقالات 2Safar مراجعه کرده و از زمان ایده آل سفر به نقاط مختلف آگاه شوید. مثلاً اگر در فصل پاییز قصد سفر دارید باید ببینید کدام نقاط بهترین آب و هوا، مناظر و رویداد های توریستی را دارند.
سفر خارج از فصل نیز برای افرادی که می خواهند از شلوغی اجتناب کنند یا در هزینه ی سفر خود صرفه جویی نمایید گزینه ی مناسبی است اما دقت کنید که سفرتان تا چه حد خارج از فصل است. مثلاً سفر به شمال اروپا در اوج فصل زمستان اصلاً توصیه نمی شود (مگر آن که صرفاً به قصد ورزش های زمستانی سفر کنید)، اما سفر در یک بازه ی خشک و معتدل در فصل بارانی در کشورهای استوایی می تواند مناسب باشد. به طور کلی اگر در سفر چندان حرفه ای نیستید انتخاب سفر خارج از فصل می تواند به دلایل مختلف شما را اذیت کند. شاید بهتر باشد زمانی خلوت تر در فصل مناسب را انتخاب کرده و از راه های دیگر صرفه جویی پول در سفر استفاده کنید.
در ارتباط با انتخاب مکان مناسب خود را محدود به نقاط معروف توریستی یا جاهایی که قبلاً دوستان و اعضای خانواده تان رفته اند نکنید. اغلب اوقات بهترین سفر ها در جاهایی رقم می خورد که هرگز فکرش را نمی کردید. میزان انتظار و توقعتان از مقصد نیز نقش مهمی در این رابطه دارد. اگر در مورد یک مقصد خیلی تعریف شنیده باشید، سطح توقعتان نیز بالا خواهد رفت و شاید بعداً زیاد از آن جا خوشتان نیاید و احساس مغبون شدن کنید. برعکس اگر به جایی سفر کنید که با دقت انتخاب کرده اید و در عین حال انتظارات معقولی از میزان لذتی که در انتظارتان است دارید احتمالاً خیلی به شما خوش خواهد گذشت.
2. به خود صلح و آرامش هدیه دهید.
اگر قبل از سفر طوری درگیر بدو بدو و کارهای فشرده می شوید که لحظه ای وقت استراحت ندارید، اگر وقتی در هواپیما می نشینید تا به سفر بروید طوری خسته هستید که انرژی لذت بردن از نخستین دقایق سفر را ندارید و اگر در طول سفر همه ی هم و غمتان این است که از برنامه های فشرده ای که برای خود ریخته اید جا نمانید، شما لذت واقعی از سفر نبرده اید. در واقع سفر نرفته اید، فقط چند روزی خانه نبوده اید و چند میلیون تومان هم خرج کرده اید.
یکی از اهداف اصلی سفر دور شدن از تنش های روزمره، استراحت کردن و لذت بردن از عزیزانی است که در جریان زندگی روتین آنقدر ها فرصت بودن با آن ها را ندارید. و البته در کنار تمام این ها شما جاهای جدید را می بینید و تجربیات تازه ای کسب می کنید و با سری پر از خاطره به خانه باز می گردید.
اگر در پایان سفر حال خوشی ندارید و بیش از آن که احساس آرامش و تازگی کنید، خسته، کوفته و بی انرژی هستید، راه را غلظ رفته اید. باید با دقت فکر کنید و ببینید کجای برنامه ریزی ها و رفتارهایتان اشتباه است و در این باره تجدید نظر کنید.
3. در همه ی سنین و مقاطع مختلف زندگی به سفر بروید.
اگر بخواهید دائم منتظر زمان مناسب باشید، چنین زمانی هرگز نخواهد رسید. بهانه هایی که از مردم شنیده می شود اغلب به این صورت است: "الان دانشجو هستم و پول ندارم بعد که سر کار رفتم به سفر می روم". خبر بدی برایتان داریم، وقتی سر کار بروید خیلی کمتر از الان وقت برای سفر و رفتن به تعطیلات خواهید داشت. چرا همین حالا با پایین آوردن سطح توقعات و صرفه جویی در سایر هزینه ها به سفر نروید؟ چرا مقصدی ارزان تر را انتخاب نکنید؟ یا چرا از کسی پول قرض نگیرید و پس از رفتن به سر کار پس ندهید؟
"فرزندم کوچک است، بزرگ تر که شد سفر می کنم". این بهانه به قدری متداول است که ما در 2Safar در مقاله ای جداگانه به آن پرداخته ایم و دلایل اشتباه بودن این طرز فکر را نیز بیان کرده ایم. گاهی سفر با فرزند کوچک هم کم هزینه تر و هم آسان تر از سفر با فرزند بزرگ تر یا نوجوان است.
"وقتی بازنشسته شدم سفر می کنم". این یک بهانه ی بین المللی است. البته سفر در بازنشستگی خوب است و همه ی ما توریست های میانسالی که بی دغدغه به نقاط مختلف دنیا سفر می کنند دیده ایم. اما شما باید به محدودیت های خود نیز آگاه باشید. چه بسا در بازنشستگی انرژی و شور و شوق حالا را نداشته باشید.
به طور خلاصه مناسب ترین زمان برای خاطره انگیز ترین سفر همین حالا است. شما با همین سن و شرایط کنونی تان، با هر وضعیت مالی و شغلی که دارید، چه مجرد باشید چه متأهل، چه دارای فرزند باشید و چه نه، چه تمام وقت کار کنید و چه در حال تحصیل باشید، می توانید به یک سفر فراموش نشدنی بروید. همه قادر هستند که به سفر بروند. فقط مقصد و شرایط سفر متفاوت است.
4. صبور باشید و آسان بگیرید.
اگر تصور می کنید همه چیز در سفرتان عالی پیش خواهد رفت و هیچ مشکلی به وجود نخواهد آمد اشتباه می کنید. مشکلات در طول سفر اجتناب ناپذیر هستند. از اتوبوس جا خواهید ماند، مسیر اشتباهی خواهید رفت، در جاده حوصله تان سر خواهد رفت، از غذای گران رستوران شاکی خواهد شد و ده ها مورد دیگر که ما در سفر تجربه می کنیم. چیزی که مهم است برخورد شما با مشکلات است. اگر با صبر وآرامش داشته باشید، زود از کوره در نروید و همین طور استرسی نباشید، همه چیز خوب پیش می رود و خاطره ای شیرین از سفر برایتان یادگار می ماند.
5. سحر خیز باشید.
کمتر کسی از اهمیت سحر خیزی در زندگی روزمره غافل است اما جالب است بدانید این عادت خوب در سفر معجزه می کند. شاید در زندگی روتین خود هرگز فرصت تماشای یک طلوع آفتاب بی نظیر را نداشته باشید، اما در سفر به خصوص کنار دریا می توانید از طلوع آفتاب خاطره بسازید. عکس ها در نور اول صبح عالی در می آیند، مکان های مختلف صبح های زود خلوت هستند و شما بدون هجوم جمعیت می توانید از جاذبه های توریستی لذت ببرید، امکان گفتگو و تعامل با مردم محلی در صبح های زود بیشتر است و ضمناً بیشتر دزد ها و تبهکاران صبح های زود خواب هستند!
6. به خودتان بخندید.
شما قطعاً در طول سفر بارها احمق جلوه خواهید کرد. از تلاش برای برقراری ارتباط با مردم محلی به زبان خارجی گرفته تا نا آشنایی تان با محیط، واحد پول و فرهنگ بومی. به جای آن که در چنین مواقعی احساس شرم و خجالت کنید آماده ی خندیدن به خود باشید. زندگی و به خصوص سفر را چندان جدی نگیرید و هر گاه اشتباه یا کار مضحکی از شما سر زد آن قدر به خودتان بخندید که دلدرد بگیرید. آن وقت خواهید دید چقدر سفر لذت بخش تر می شود و کلی خاطره در پایان برای تعریف کردن خواهید داشت.
7. دوستان خارجی بیابید.
تمام سفر به همسفرانتان و اعضای تور نچسبید و سعی کنید دوستان جدیدی بین المللی پیدا کنید. تعامل با مردم فرهنگ های دیگر اصلا سخت نیست. فقط باید تا حدودی زبان بدانید و اعتماد به نفس داشته باشید. مقالات 2Safar در ارتباط با با نحوه با آشنایی با مردم محلی در سفر را بخوانید تا با شیوه های مختلف دوست یابی در سفر آشنا شوید. در ضمن اگر به کشورهای توریستی سفر کنید با افراد زیادی از سرتاسر جهان برخورد خواهید داشت که می توانید دوستانی از ملیت های مختلف بیابید. مطمئن باشید در پایان سفر ازچنین ارتباطاتی احساس رضایت باطنی خواهید داشت و از سفرتان به عنوان یکی از بهترین سفرهای زندگی یاد خواهید کرد.
8. خود را عمداً گم کنید.
گم شدن در خیابان ها و کشف کوچه ها و محله ی های جدید یکی از جذاب ترین تجربیات در سفر است. البته باید از قبل مطمئن باشید که به راحتی می توانید دوباره راه خود را پیدا کنید. فقط کافی است جی پی اس گوشی خود را روشن کرده یا به نقشه تان رجوع کنید. ضمن اینکه در شهر های نا امن و خطر ناک گم نشوید.
از اقدامات احتیاطی که بگذریم، هیجان انگیز ترین لحظات سفر معمولاً بدون برنامه ریزی قبلی اتفاق می افتند. زمانی که دل و جرأت پیدا کنید و از محله ی توریستی دور شوید و به دل شهر و میان مردم بروید، هر لحظه می توانید منتظر اتفاق تازه ای باشید.
9. هنگام گردش در مقصد سبک بار باشید.
کمتر چیزی به اندازه ی دست ها و شانه هایی که از کشیدن بار زیاد به درد آمده اند می تواند مانع از این شود که به خوبی مقصد را با قدم هایتان کشف کنید. بکوشید بیشتر وسایل را در هتل و اقامتگاه خود باقی بگذارید و با یک کوله پشتی سبک بیرون بروید. در کولی فقط قمقمه ی آب و کمی خوراکی و بعضاً اگر از آب و هوا مطمئن نیستید یک ژاکت سبک حمل کنید. بار شما باید به قدری سبک باشد که اصلاً اذیتتان نکند.
10. با بدن خود در سفر مهربان باشید.
سفر ممکن است موجب آزار و ناراحتی برای بدن شما شود. از ساعت ها نشستن در هواپیما گرفته تا خوردن غذاهای ناسالم ، گرسنگی، پرخوری و کم خوابی.
از همان ابتدای سفر با خود عهد کنید که حسابی از بدنتان مراقبت خواهید کرد. آب زیاد بنوشید، خوردن میوه و سالاد را فراموش نکنید، از قرص های مکمل و ویتامین در صورت لزوم استفاده کنید، زیاد از بدنتان کار نکشید و مثلاً اگر از راه رفتن زیاد خسته هستید ادامه ندهید و استراحت کنید، غذای خوب و تازه بخورید و به بهانه ی در سفر بودن در خوردن فست فود زیاده روی نکنید. خواب شبانه ی منظم و کافی داشته باشید. استفاده از کرم مرطوب کننده و ضد آفتاب را فراموش نکنید، از حرکات ورزشی و نرمش دادن به بدن در سفر غافل نشوید و در کل مراقب خود باشید تا سالم، سرحال و پر انرژی از سفر به خانه برگردید.
11. با دوستان و خانواده در تماس باشید.
در سفر هر چه ارتباط خود را دیگران حفظ کنید شاد تر خواهید بود و کمتر دلتنگ خانه خواهید شد. از اوقات صبح و قبل از بیرون رفتن از هتل و همچنین اوقات شبانه ی خود استفاده کرده و با خانواده و دوستان در تماس باشید. شبکه های اجتماعی خود را گاه به گاه چک کنید و در کل اگر چه بیشتر وقت خود را صرف لذت بردن از مقصد می کنید، زیاد دور نشوید و فاصله نگیرید. به این شکل حس بهتری در طول سفر و پایان آن خواهید داشت.
12. هیچ وقت بدون دوربین نباشید.
سفر پر از لحظات دیدنی و شگفت انگیز است و هر زمان که قصد ثبت لحظه ای خاطره انگیز را دارید، باید دوربین در دسترستان باشد. اگر با دوربین عکاسی عکس می گیرید از شارژ بودن آن و وجود کارت های حافظه ی اضافی مطمئن باشید. اگر از دوربین گوشی همراه استفاده می کنید نیز حواستان به شارژ و میزان حافظه باشد. وسایل جانبی مانند شارژر و پاور بانک را فراموش نکنید. بد نیست در سفر یک تلفن همراه اضافه نیز به همراه داشته باشید تا در مواقعی که گوشی اصلی تان خاموش شده است یا به دلایلی قابل اسفاده نیست بدون گوشی نمانید.
13. راهنمای تور محلی استخدام کنید.
شما هرگز نمی توانید به اندازه ای که راهنمایان تور محلی مقصد را می شناسند از آن اطلاعات داشته باشید. هر چقدر کتاب راهنما بخوانید یا هر اندازه گوگل را زیر و رو کنید باز هم نمی تواند فواید پر شمار یک راهنمای تور محلی را انکار کنید. در گردش و ماجراجویی در طبیعت شاید تصور کنید با کمک جی پی اس قادر به پیدا کردن مسیر خواهید بود اما اشتباه می کنید. جی پی اس هرگز نمی تواند فقدان یک راهنمای راه بلد را جبران کند. حتی در گردش های شهری نیز با کمک یک راهنمای محلی جاهایی را کشف خواهید کرد که توریست های دیگر از آن ها خبر ندارند و اوقات سفرتان مفید و با کیفیت سپری خواهد شد. پولی که صرف راهنما می کنید به راستی ارزشش را دارد.
14. از کمک کردن به دیگران غافل نشوید.
شما در سفر به هر شهر و کشوری، چیزهای زیادی به دست خواهید آورد: لذت و خوشی فراوان، کسب تجربیات جدید، دیدن مکان های شگفت انگیز، چشیدن طعم های تازه و دیدن دنیا از زاویه ای دیگر. شاید وقت آن است که از خود بپرسید شما چه چیزی در این سفر به دیگران بخشیده اید و چطور بخشی از آن چه به دست آورده اید جبران کرده اید؟
در طول سفر بکوشید تا جایی که می توانید تأثیری مثبت و خوب از خود به جای بگذارید. از علم و دانش تان، پولتان، فرهنگ و اندیشه تان و هر چیز دیگری که می توانید به دیگران ببخشید دریغ نکنید. حتی اگر این کمک در حد جواب دادن صبورانه به سؤال شخصی در مورد کشورتان یا خرید از یک فروشنده ی دوره گرد بومی به جای فروشگاه های خارجی باشد.
15. آخرین نگاه برای اطمینان از جا نگذاشتن چیزی را از یاد نبرید.
اگر در سفر چیزی را جا بگذارید تا مدت ها افسوس خواهید خورد و بسته به اهمیت چیزی که گم کرده اید، خاطره ی سفر در ذهنتان تیره و تار خواهد شد. قبل از ترک هتل و هنگام بستن چمدان هایتان تخت خواب را حتماً مرتب کنید. معمولاً چیزی از لای پتو ها و ملحفه ها پیدا می شود. زیر تخت ها را چک کنید، چند بار کشو ها را بررسی کرده و از آخرین نگاه برای اطمینان غافل نشوید. هر جایی که می روید مانند کافه و رستوران و فروشگاه با دقت پشت سر خود را چک کنید که چیزی جا نگذاشته باشید. بهتر است آیتم هایی که دستتان می گیرید محدود باشند تا در صورت گم شدن یکی از آن ها زودتر متوجه شوید.
16. از دعوا و اختلاف اجتناب کنید.
یکی از چیزهایی که بی برو برگرد می تواند خاطره ی سفر را برای شما خراب کند دعوا با همسفران است. به طور کلی احتمال بروز دعوا در سفر بیشتر از شرایط عادی است. حتماً این جمله ی معروف را شنیده اید که تا با کسی سفر نکنید اخلاق او را نمی شناسید؟ این جمله کاملاً حقیقت دارد. هم ویژگی های مثبت و هم منفی افراد در سفر پررنگ تر شده و زودتر بروز پیدا می کند. از همان ابتدای سفر با خود عهد کنید که هر چه شد دعوا راه نیندازید. حتی اگر ویژگی هایی در همسفر خود دیدید که با خود قسم خوردید این آخرین سفر شما با یکدیگر است، این موضع را در سفر به روی او نیاورید و صبر کنید تا بعداً در این باره در آرامش به گفتگو بپردازید. هر گاه وسوسه شدید که دعوا راه بیندازید کمی به هزینه، وقت، زحمت و مهم تر از همه شور و شوقی که خرج این سفر کرده اید فکر کنید تا شاید پشیمان شوید.
17. هرگاه نسبت به شخصی یا جایی حس منفی داشتید به احتمال قوی حستان درست است.
ما نمی گوییم سفر کردن هیچ ریسک و خطری ندارد اما موضوع این است که اگر نخواهیم چنین ریسکی را به جان بخریم باید همیشه گوشه ی خانه بمانیم و هیچ کجای دنیا را نبینیم. کافی است برخی نکات امنیتی را در همه جا رعایت کنید تا از نود درصد خطرهای سفر در امان بمانید.
شب ها زود به هتل و اقامتگاه خود بازگردید، سوار اتوموبیل غریبه ها یا تاکسی های ناشناس نشوید، به راحتی به غریبه ها اعتماد نکنید، اگر توسط افراد بومی به خانه ای برای صرف چای یا غذا دعوت شدید به حستان اعتماد کنید و چنان چه کوچک ترین حس منفی نسبت به آن فرد داشتید دعوت را رد نمایید، به طور کلی اعتماد به حس ششم در سفر خیلی مهم است. حواس ما همیشه می کوشند ما را از خطر های پیرامونمان آگاه سازند، این خود ما هستیم که به این حواس گوش نمی دهیم.
در ضمن همیشه سفر با یک یا چند نفر دیگر امن تر از سفر به تنهایی است. تا جایی که می توانید از سفر تنها به جز مقصد های کاملاً امن اجتناب کنید.
18. هر چه منوی رستورانی مختصر تر باشد، آن رستوران معمولاً بهتر است.
شاید از خودتان تا به حال پرسیده باشید که چرا غذاهای خیابانی تا این حد لذیذ هستند و غذای هیچ رستورانی به پای آن ها نمی رسد؟ دلیلش این است که شما به جای پانصد گزینه فقط یک گزینه برای انتخاب دارید. هر چه سرآشپزی در پخت غذاهای محدود تری مهارت داشته باشد، حرفه ای تر است.