جاذبه های گردشگری

بافت تاریخی شهر یزد

بافت تاریخی شهر یزد که در محدوده ی جغرافیایی میان خیابان دولت آبادی از شمال، خیابان کاشانی از جنوب و محله ی فهادان و خیابان مطهری از شرق به غرب قرار دارد، یکی از جاذبه های بی بدیل گردشگری ایران و در عین حال یکی از میراث بشری شناخته شده و ثبت شده در یونسکو است، که البته پیش از آن هم به عنوان یکی از آثار ملی ایران ثبت شده است.

موزه ی آب یزد

آب همواره در زندگی ایرانیان و به ویژه ساکنین نواحی مرکزی ایران ، نقش و جایگاه مهمی داشته و دارد، از این رو، آب در ساختار سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و حتی فرهنگی این نواحی از نقش پر رنگی برخوردار است. که بر اساس برخی نظریات سیاسی حکومت و شکل حکمرانی در ایران نیز از وضعیت آب و شرایط اقلیمی تاثیر پذیرفته است. تمدن ها همواره در کنار آب ها به وجود آمده اند و در ایران با مناطق مرکزی کم آب همواره دغدغه آب وجود داشته و خواهد داشت.

مسجد امیر چخماق یزد

در شهر مذهبی و دین مدار یزد،گردشگران مکان های مذهبی و دینی متفاوتی از زردتشتیان و شیعیان مسلمان را خواهند دید، مکان هایی که در طول تاریخ کهن این شهر از اماکن برجسته به شمار رفته و امروزه بخشی از جاذبه های گردشگری یزد محسوب می شوند. 2safar این بار قصد دارد شما را با یکی از آثار تاریخی و زیبای شهر یزد آشنا کند این مکان مسجد امیر چخماق است، مکانی تاریخی ، زیبا و عین حال روحانی که در سال 841 هجری در دوران زمامداری شاهرخ میرزا تیموری و با تلاش حاکم وقت یزد امیر جلال الدین چخماق شامی ساخته شد، البته در این میان همسر شاهرخ میزرا نیز در ساخت مسجد نقش پر رنگی داشته است. این مسجد از لحاظ معماری و اعتبار پس از مسجد جامع یزد معروف ترین مسجد این شهر است، که در عین درخشندگی معماری، فضای روحانی و معنوی را برای عبادت کنندگان فراهم می سازد.

کویر گردی در اطراف یزد

تا اینجا هروقت از یزد گفتیم، ابتدا به کویری بودن و شرایط آب و هوایی اش اشاره کردیم و بعد یکی از جاذبه های این شهر کهن را برایتان معرفی نمودیم و حرفی و سخنی از خود کویر به میان نیامد، از این دنیای به ظاهر خشن، سخت و طاقت فرسا.

آتشکده یزد

در بسیاری از کتاب ها ایران را چهار راه تاریخ نامیده اند، سرزمینی که مسیر شرق به غرب و شمال به جنوب را میسر تر کرده و یکی از اصلی ترین قسمت های جاده ی ابریشم به شمار می رود. ایران در تاریخ خود جنگ ها و حمله های بسیاری را تجربه کرده و در بخش های مختلف خود شاهد حضور ادیان و فرهنگ های مختلف است.

خانه ی لاری های یزد

معماری ایرانی در نقاط مختلف با توجه به ساختار فرهنگی و محیطی آن بخش از ایران همواره یکی از جاذبه های گردشگری به شمار می آید و گردشگران از هنر و ظرافت هنری بکار رفته در معماری ایرانی با سبک ها و الگو های مختلف لذت برده اند و آنها تحسین کرده اند.

یزد

در آخرین قدم در یزد، هنوز حرف های بسیاری برای گفتن از این شهر تاریخی باقی مانده و از خانه های دیدنی و معماری های زیبای ایرانی در یزد کم گفتیم و مکان های تفریحی و گردشگری مانند رستوران ها و هتل ها زیبای این شهر هم از قلم افتادند و از حس و حال مسافرین یزد هم سخنی به میان نیامد.

موزه ی آیینه و روشنایی یزد

بازدید از موزه های شهر های مقصد، برای گردشگران یکی از تفریحات مرسوم به شمار می رود و موزه های مختلف بخش هایی از فرهنگ، تاریخ و جامعه آن شهر و کشور را به نمایش می گذارند. از این رو، گردشگران در شهری که کوچه های پر پیچ و خمِ خشتی اش داستان کهن شهر را روایت می کنند ، با جاذبه های معماری، هنری و تاریخی رو به رو هستند ، که تا به امروز 2safar برخی از آنها را به شما معرفی کرده است.

دخمه ی زردتشتیان یزد

اگر بخواهید در ایران از میان شهر های مختلف رد پای زردتشیان را بهتر ببینید، بهترین مکان برای شما شهر یزد است، همان طور که پیشتر در سایت 2safar از آتشکده زردتشتیان سخن گفتیم ، این بار مکانی رازآلود و اسرار آمیز از دنیای مردگان در یزد را به شما معرفی می کنیم.

باغ دولت آباد یزد

باغ های ایرانی در شهر های مختلف به ویژه در مناطق مرکزی ایران، از جاذبه های گردشگری مهم و زیبا به شمار می روند. یزد نیز با وجود شرایط آب و هوایی و محیط کویری دارای باغ های زیبایی است که از قدیمی ترین و در نوع خود منحصر به فرد ترین باغ ها در یزد باغ دولت آباد است.

بقعه ی سید رکن الدین محمد قاضی یزد

در نزدیکی مسجد جامع کبیر یزد ، گردشگران گنبد فیروزه ایی رنگی با نقوش هندسی زیبا می بینند که با کاشی های آبی رنگی توجه مردم و گردشگران را جلب می کند ، به طوری که ناخود آگاه از هر سمت که آن را ببینیم از نزدیک ترین فرد خواهیم پرسید که آن گنبد کجاست؟!

امام زاده جعفر یزد

شهر یزد در مناطق کویری مرکز ایران قرار گرفته است، این موقعیت جغرافیای امکان پناه گرفتن بسیاری از دانشمندان و مذاهب و ادیان مختلف را ایجاد کرده است. ایران همواره دستخوش تحولات سیاسی ، اجتماعی و دینی بوده، گاه با قدرت داشتن زردتشیان همراه بوده است ، در دورانی همان زردتشیان تحت فشار مسلمانان قرار می گرفتند و گاهی نیز میان شیعیان و اهل تسنن اختلافاتی به وجود می آمد که باعث فرار و گریز بزرگانی از شهر دیارشان می شد و شهر یزد چه در دروان حمله ی اعراب و چه در حمله مغول با توجه به شرایط جغرافیایی مکان مناسبی برای پناه مسافران بود.