مشاور سفر

بازار های شیراز

شهر های قدیمی با بازار های قدیمی شان برای گردشگران جذابیت بی شماری دارند، فضای کلی بازار با معماری های خاص و زیبایشان در کنار هنر های آجرکاری ، مقرنس کاری، گچ بری و کاشی کاری های معماری ایرانی گردشگران را شیفته ی خود می کنند. در کنار بازار وکیل شیراز دو بازار دیگر با بافت سنتی وجود دارد که در دوران قاجاریه ساخته شده اند و ساختار کلی این بنا ها هم بی شباهت به بازار وکیل نیستند و بر اساس الگوی های معماری بازار وکیل شکل گرفته اند که در قسمت های دیگر توسعه پیدا کرده اند.

شهر کرمان

در سرزمینِ تاریخی ایران که در هر گوشه و نقطه ای از آن در درازای تاریخ نام ها و آثار مختلفی بر جای مانده است، اولین وجه شاخص این شهرها را قدمت تاریخی و باستانی آنان تشکیل می دهد و با توجه به شرایط سرزمین مادری حال و روز شان هم دیگرگون شده و روز های تلخ و شیرین بسیاری را از سرگذارنده اند.

گنبد جبلیه کرمان

به دنبال معرفی جاذبه های گردشگری کرمان، این بار به یکی از آثار تاریخی و منحصر به فرد به لحاظ معماری و تاریخی می رسیم که هنوز هم با گذشت سالیان متمادی از تاریخ دقیق این بنا اطلاعات دقیقی به دست نیامده است و پژوهشگران و باستان شناسان نظرات متفاوتی را در خصوص این بنا عرضه می کنند.

مشتاقیه کرمان

در شهر های تاریخی ایران، جاذبه های تاریخی تنها دیدن آثار بر جای مانده از قرون گذشته و هنر و معماری بنا های به جامانده از شهرها نیست و حتی علاوه بر روایت مقاطع گوناگون تاریخی و آشنایی گردشگران با فرهنگ و تمدن سرزمین ایران، در بردارنده ی هویت تاریخی ، اجتماعی و فلسفی جامعه ای است که دارای تمدنی شگرف با تنوع و کثرت قومی، زبانی، دینی، عقدیتی و فکری است.

مسجد امام کرمان

در ایران مساجد همواره یکی از بهترین اماکن برای تبلور هنر ، فرهنگ و تمدن اجتماعی در دوران مختلف به شمار می رفته و این به دلیل ریشه ی عمیق باور های دینی در میان مردم و حکومت های است که در نواحی مختلف ایران آثار بسیاری را از خود بر جای گذاشته اند. معماری این مساجد در شهر های گوناگون یکی از نماد های فرهنگی آن شهر ها به شمار می آیند، که به دنبال نشان دادن شکوه فرهنگی و تمدنی شان بوده اند.

سعدیه شیراز

اگر بخواهیم شیراز را معرفی کنیم، بی گمان بخش هایی از فرهنگ، تاریخ و تمدن ایران را باید برشمریم، بخش هایی که هر کدام چون سلاطینی بر تخت نشسته قلمرو وسیعی با مردمان بی شماری را گرد خود جمع می کنند و شیفتگان بسیاری را به سوی خود می کشاند. *** سعدیا! چون تو کجا نادره گفتاری هست؟ یا چو شیرین سخنت نخل شکرباری هست؟ *** *** عشق سعدی نه حدیثی است که پنهان ماند داستانی است که بر هر سر بازاری هست (ملک الشعرای بهار) ***

بازار سرتاسری کرمان

برای شروع سفر در کرمان بهترین انتخاب بازار سرتاسری این شهر است، بازاری قدیمی و تاریخی که یکی از نماد های شهر کرمان به شمار می آید و به عنوان قلب تپنده ی کرمان در سالیان متمادی مرکزیت شهر را شکل می داده و یکی از جاذبه های دیدنی کرمان محسوب می شود.

موزه هنر های معاصر صنعتی کرمان

***** سعدیا مرد نکونام نمیرد هرگز مرده آن است که نامش به نکویی نبرند (سعدی شیرازی) ***** داستان ها و قصه ها همیشه از لایه های جامعه بیرون کشیده می شوند، قصه هایی که تلخ و شیرین زندگی را در کنار هم نمایان می کنند و تبلور وجود نیک و بد آدمی هستند و تجربه های نادیده را بازگو می نمایند. موزه ی هنر های معاصر صنعتی کرمان هم یکی از همین قصه های واقعی دور و اطراف ماست.

مسجد گنجعلی خان کرمان

در ادامه معرفی جاذبه های گردشگری شهر کرمان در سایت 2safar بار دیگر به مجموعه آثار به جامانده عصر صفوی در این شهر باز می گردیدم. همان طور که پیش تر گفتیم، در دوران شاه عباس صفوی والی یا همان حاکم شهر کرمان فردی بنام گنجعلی بیگ معروف به گنجعلی خان بود که در دوران زمامداری او شهر کرمان شاهد تغییرات فراوانی شد و شهر کرمان به عنوان یکی از شهر های مهم ایران مورد توجه قرار داشت.

یخچال مویدی کرمان

کرمان در مناطق کویری ایران قرار گرفته و در نزدیکی بزرگترین کویر ایران قرار دارد و گرمای هوا، بخشی از زندگی روزمره مردمان این دیار به شمار می آید. در گذشته با توجه به عدم وجود تکنولوژی شرایط زندگی به گونه ای دیگر بوده و این تفاوت مهمترین جاذبه را برای گردشگران ایجاد می کند.

کتابخانه ی ملی کرمان

در دوره های مختلفی تاریخی، هویت معماری و شهر سازی با تغییراتی همراه است که وجه بارز آن دوره ی تاریخی به شمار می آید. همان طور که در سبک معماری عهد صفویه، قاجار و زندیه مشخصات و المان های خاصی باعث شکل گیری آثار و بنا های متعددی شده است در دوران معاصر هم معماری و آثار بر جای مانده از عصر پهلوی اول با توجه به اولویت های آن دوره شکل و ساختار متفاوتی به خود می گیرند، که با دوران پهلوی دوم هم متفاوت اند

آتشکده کرمان

در مناطق مرکزی ایران جمعیت های زردتشتی حضور پررنگ تری نسبت به دیگر مناطق ایران دارند و این به دلیل موقعیت جغرافیایی است که در پناه دادن این اقلیت ایرانی در مناطق کویری و مرکزی ایران موثر بوده است. کرمان هم بخشی از زردتشتیان ایران را در خود جای داده و گردشگران می توانند یکی از اماکن مذهبی این اقلیت دینی را در کرمان ببینند.