جاذبه های گردشگری

زندان اسکندر یزد

دلم از زندان اسکندر بگرفت******رخت بربندم و تا ملک سلیمان بروم (حافظ شیرازی- غزل شماره 359 ) در شهر یزد به مانند بسیاری از شهر های ایران افسانه ها و داستان ها برخی از مکان ها را با راز آلودگی و قصه سرایی مردم محلی در هاله از ابهام بر سر زبان ها می اندازد. شاید واقعیتی کوتاه مدت و یا داستانی ساخته شده قرن ها ، نسل به نسل تداوم پیدا کرده و امروزه ما با آثاری روبه رو هستیم که نمی توان شهرت برگرفته شده از افسانه های یک مکان تاریخی را از هویتش جدا کنیم، به طوری که در ادبیات یک سرزمین هم رد پای آن را می بینیم.

بقعه دوازده امام یزد

جاذبه های گردشگری که گردشگران در یزد خواهند دید، هرکدام با ویژگی های خاص خود متعلق به بخشی از تاریخ سرزمین کهن ایران هستند، تاریخی پر فراز و نشیب که در هر دوره ی تاریخی هویت فرهنگی، هنری و اجتماعی خاصی داشته است، اما رشته متصلی از فرهنگ، تاریخ و شرایط اجتماعی آنها را به هم پیوند می دهند.

برج ساعت یزد

شهر یزد به عنوان بزرگترین وکهن ترین شهر خشتی جهان، یکی از مقاصد گردشگری در ایران به شمار می آید و 2safar هم به منظور آشنایی بیشتر شما با این شهر تاریخی، به معرفی جاذبه های گردشگری آن پرداخت. جاذبه هایی که در عین قدمت و زیبای در بردانده ی هویت تاریخی هستند که بر این شهر و دیار گذشته است.

پرسپولیس شیراز

هنگام نزدیک شدن به تخت جشید، در پهنای دشت منتهی به مجموعه کاخ های پرسپولیس، دروازه ای به روی گردشگران باز شده ، که چرایی و چگونگی تاریخ را بارها در ذهن متبادر می کند. واژه هایی اساطیری و از قلب دوران باستان چشم های گردشگران را تیز تر و نگاه شان را عمیق تر می سازد.

کاخ تچر شیراز

از دیگر کاخ های تخت جمشید کاخ تچر، کاخ اختصاصی و محل زندگی داریوش کبیر بوده و خود او نیز دستور ساخت این کاخ را صادر می کند، همانطور که در کتیبه ای نوشته شده در این کاخ هم به نقل از داریوش به خط میخی نوشته اند:" من داریوش این تچر را ساختم".

کاخ هدیش شیراز

در پیچ و تاب ستون های بر خاک افتاده ی تخت جمشید، گردشگران در کنار هنر معماری و ظرافت هنرمندانه ایرانیان عهد باستان، تاریخی سرزمینی را مشاهده می کنند، که شکوه و تمدنشان را وام دار این دوران اند. پادشاهان شکوه عظمت شان را حد و مرز های قلمروی شان و یا کاخ های شان به رخ می کشیده اند و هنر مندی و ظرافت بکار برده شده در کاخ هخامنشی هم خبر از اهمیت موضوع دارد.

کاخ تالار مرکزی شیراز

قدم گذاشتن در تخت جمشید همچون رودی آرام شما را از مسیر هایی زیبا، چشم نواز و حیرت انگیز عبور می دهد و شما با کنار گذاشتن تصویری ناب ، منظره ایی زیبا تر را در پیش روی خود می بینید. در نگاه کلی هویت معماری و هنر باستانی هخامنشی در یک الگو قرارمی گیرد با سنگ نقش ها و کتیبه های و ستوهایی زیبا، اما با قدم گذاشتن بر روی پلکان هر کدام از این کاخ ها بخشی از هویت باستانی امپراتوری هخامنشی برای تان روشن می شود و داستان این شاهان در خاک خفته بار گردشگران را مشغول و مجذوب خود می کند.

کاخ صد ستون(سد ستون) شیراز

کاخ صد ستون نامی است که در دوره ی ساسانیان به تخت جمشید گفته می شد، اما این نام بر گرفته از یکی از کاخ های مجموعه ی تخت جمشید است، که در شرق کاخ آپادانا قرار دارد. روند ساخت کاخ صد ستون به دستور خشایارشا آغاز می شودو در دوران سلطنت پسرش اردشیر به پایان می رسد.

خزانه ی شاهی شیراز

در میانه ی آتش شعله ور خشم اسکندر مقدونی، که تخت جمشید را در بر گرفت، بسیاری از آثار و نشانه های هخامنشی از میان رفت، خزانه شاهی و هرآنچه که ارزشمند بود غارت شد و مابقی در شعله های آتش از میان رفت. اماقرن ها بعد از میان خرابه های خزانه شاهی بخش های واقعی تر، از ساختار حکومتی و اجتماعی هخامنشیان عیان شد.

کاخ ه یا H شیراز

تخت جمشید مجموعه ی بی نظیری از شاهان هخامنشی است که روند ساخت و توسعه آن در تمام طول امپراتوری هخامنشی ادامه داشت و هر بخشی با آراستگی و دانایی تمام که فراتر از عهد باستان مقارن با خود بوده،پیش رفت. این امپراتوری که قرن ها پیش از میلاد مسیح در فلات ایران حکم می رانده و در غالب ساتراپ های مختلف از قفقاز تا شبه جزیره از آسیای مرکزی امروزی تا حبشه در آفریقا را بخشی از قلمرو خود می دانست، یکی از باشکوه ترین تمدن های بشری باستانی را تشکیل می داد. که البته امروز تنها تفاخر خالی برای سنگ نبشه ها و نقوش و ساختار اجتماعی و سیاسی اش برجای مانده است.

آرامگاه شاهی شیراز

ضلع شرقی تخت جمشید و بر دامنه ی کوه رحمت قسمتی قرار دارد که در دوران باستان تراشیده شده و ایوانی مسطح با ارتفاعی در حدود 40 متر ساخته شده ، که توجه گردشگران را به خود جلب می کند. این سازه تحت عنوان آرمگاه شاهی یکی از جاذبه های دیدنی تخت جمشید به شمار می رود.

موزه ی تخت جمشید شیراز

موزه تخت جمشید در یکی از قدیمی ترین موزه های ایران به شمار می آید که ساختمان آن توسط هرتسفلد باستان شناس معروف آلمانی در دوران رضا شاه پهلوی ساخته شد و این بنا بر روی بنا های کاخ ملکه یا همان خشایارشا بنا شد، در ابتدا همان طور که در معرفی کاخ ملکه گفتیم، هرتسفلد پس از کشف پایه های بنای کاخ ملکه، دیوار های را برای استقرار باستانشان با مهارت تمام بر روی پایه های اصلی و قدیمی بنای ویران شده ی کاخ حرمسرای خشایار شاه ساخت که امروزه به عنوان یکی از جاذبه های دیدنی تخت جمشید پذیرای گردشگران است.