جاذبه های گردشگری

مسجد وکیل شیراز

گردشگران در شهر های مختلف ایران و در بافت سنتی و تاریخی شهر ها، به وضوح می توانند شاهد در هم آمیختگی عناصر دینی و دنیوی باشند، قرار گرفتن دو نهاد قدرت مند در حوزه های اجتماعی و سیاسی ایران در کنار هم ، پیوندی طولانی دارد، در هر کدام از شهر های ایران در کنار مساجد اصلی و شاخص ، بازار اصلی شهر هم قرار گرفته و یکی از راسته های بازار به یکی از مساجد شاخص شهر ختم می شوند و گردشگران، امروزه به عنوان دو جاذبه های گردشگری می توانند از آنها دیدن کنند.

بازار وکیل شیراز

در جامعه ایرانی بازار همواره دارای نقش های اجتماعی متعددی بوده و هست، که می توان به قشر بندی های اجتماعی و طبقاتی این نوع مکان ها در کنار کارکردهای اقتصادی و مالی شان اشاره داشت، بازار در جامعه ایرانی بخش اصلی تحرکات اجتماعی و سیاسی جامعه را هم هدایت و مدیریت می کرده و در کنار داد و ستد های معمول بخش های مهمی از زندگی مردم را نیز تحت شعاع خود داشت.

حافظیه شیراز

در ادامه معرفی آرامگاه حافظ، با شرح تغییرات معماری صورت گرفته در این مکان توضیحات خود را ادامه می دهیم. در اولین اقدام صورت گرفته در سال 1314، خیابانی در مقابل آرامگاه حافظ ساخته شد و بر اساس طرح طراحی شده ی آندره گدار، چهار ستون میانی تالار باقی ماند و بنای ساخته شده در عصر کریم خانی و فضای دو طرف ستون ها تخریب شد و تالاری به طول 56 متر با 20 ستون سنگی در آنجا شکل گرفت، البته 4 ستون قدیمی قابل تشخصی هستند و در مرکز تالار قرار گرفته اند و این محوطه به عنوان حایلی میان باغ حافظیه و آرامگاه حافظ قرار گرفت.

ارگ کریم خان شیراز

بخشی از جاذبه های گردشگری شیراز ، به واسطه ی حکمرانی خاندان زندیه در این شهر شکل گرفته است، جاذبه هایی که بخشی از اولویت های پایتخت ایران در عهد زندیه و به ویژه خواست و میل کریم خان زند برای رقابت با شهر افسانه ایی دوران صفویه، اصفهان، به شمار می روند.

موزه ها شیراز

موزه ها در هر شهر و کشور نمایانگر هویت و تاریخچه آنجا به شمار می روند که به صورت هدفمند به دنبال معرفی و شناخت خود به گردشگران و بازدید کنندگان است، همچنین می توان موزه های را اماکنی برای حفظ هویت ها و گنجینه های ملی یک سرزمین و ملت دانست. از این رو، 2safar در معرفی جاذبه های دیدنی شهر ها و کشور های مختلف موزه های متنوعی را به شمار معرفی می کند.

مدرسه ی خان شیراز

ایران حوزه ی تمدنی است، که در تاریخ کهن اش یکی از قطب های علم ، حکمت و فلسفه ی دنیای قدیم بوده است، در عهد باستان با حمله اسکندر مقدونی و حمله اعراب بسیاری از آثار علمی و فلسفی ایران باستان از میان رفت و از حوزه تمدنی ایران باستان میراث بسیار اندکی به جا ماند.

باغ جهان نما شیراز

اگر بخواهیم باغ ایرانی را برای چندمین بار در 2safar تعریف کنیم، شاید اشاره به المان ها و مشخصات این نوع فضا ها تکرار کلمات باشد، اما وقتی بدانیم که تیمور گورکانی یا همان تیمور لنگِ معروف در تاریخ، پس از حمله به نواحی و فتح مناطق شرقی ایران، آسیای مرکزی، آذربایجان و بخشی از عراق در هنگام ورود به شیراز در یکی از باغ های معروف شیراز به نام باغ جهان نما (که یکی دیگر از نمونه های برجسته و اصیل باغ ایرانی به شمار می آید ) ساکن شد، این باغ چنان او را شیفته خود کرد که در هنگام بازگشت به سمرقند(که از مناطق خوش آب و هوا و زیبا آسیای مرکزی محسوب شود) دستور به ساخت باغی مانند باغ جهان نما را داد و نام آن باغ را هم جهان نما گذاشت.

امامزاده علی بن حمزه شیراز

ایران پس از حمله اعراب ، به آرامی در قرن های بعد از ورود اسلام نقش و هویت فرهنگی و تمدنی اش را بر قدرت مسلط خلفای عباسی در قلمرو اسلامی تحمیل کرد ، در آثار حوزه های مختلف نیز قابل مشاهده است. گردشگران هم در جهان اسلام بیشتر می توانند حضور و نقش ایرانیان را در تمدن اسلامی ببینند.

بازار های شیراز

شهر های قدیمی با بازار های قدیمی شان برای گردشگران جذابیت بی شماری دارند، فضای کلی بازار با معماری های خاص و زیبایشان در کنار هنر های آجرکاری ، مقرنس کاری، گچ بری و کاشی کاری های معماری ایرانی گردشگران را شیفته ی خود می کنند. در کنار بازار وکیل شیراز دو بازار دیگر با بافت سنتی وجود دارد که در دوران قاجاریه ساخته شده اند و ساختار کلی این بنا ها هم بی شباهت به بازار وکیل نیستند و بر اساس الگوی های معماری بازار وکیل شکل گرفته اند که در قسمت های دیگر توسعه پیدا کرده اند.

شهر کرمان

در سرزمینِ تاریخی ایران که در هر گوشه و نقطه ای از آن در درازای تاریخ نام ها و آثار مختلفی بر جای مانده است، اولین وجه شاخص این شهرها را قدمت تاریخی و باستانی آنان تشکیل می دهد و با توجه به شرایط سرزمین مادری حال و روز شان هم دیگرگون شده و روز های تلخ و شیرین بسیاری را از سرگذارنده اند.

گنبد جبلیه کرمان

به دنبال معرفی جاذبه های گردشگری کرمان، این بار به یکی از آثار تاریخی و منحصر به فرد به لحاظ معماری و تاریخی می رسیم که هنوز هم با گذشت سالیان متمادی از تاریخ دقیق این بنا اطلاعات دقیقی به دست نیامده است و پژوهشگران و باستان شناسان نظرات متفاوتی را در خصوص این بنا عرضه می کنند.

مشتاقیه کرمان

در شهر های تاریخی ایران، جاذبه های تاریخی تنها دیدن آثار بر جای مانده از قرون گذشته و هنر و معماری بنا های به جامانده از شهرها نیست و حتی علاوه بر روایت مقاطع گوناگون تاریخی و آشنایی گردشگران با فرهنگ و تمدن سرزمین ایران، در بردارنده ی هویت تاریخی ، اجتماعی و فلسفی جامعه ای است که دارای تمدنی شگرف با تنوع و کثرت قومی، زبانی، دینی، عقدیتی و فکری است.